Pozdrav!

Dobro nam došli novi korisnici! Predstavite se ovdje i recite nam nešto o sebi ...
VAŽNO:
Otvaranjem nove teme u forumu "Predstavite se" (prvi post), novim je korisnicima omogućeno pisanje u svim dijelovima foruma, uključujući teme u njegovom ribolovnom dijelu.

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Pozdrav!

PostPostao/la Prazne Santine » 20. 04. 2022. (11:20)

Prije 2 godine sam kupija Slovenku, jedrilicu Triplast Y999. Motor je Volvo md2040 sa sail drive nogom 120s-e. Brod je 98 godište. Vozim je dosta, i zasad je i dosta toga tribalo popravljat i mijenjat, nadam se da ću u budućnosti neke stvari lakše učinit uz pomoć vaših savjeta.

Pozdrav svima!
Prazne Santine
New Entry

Tip plovila: Jedrilica Triplasty999 i Gibsea92

Re: Pozdrav!

PostPostao/la peroLA » 20. 04. 2022. (13:25)

Dobro došo, evo ja nakon desetljeća iskustva za barkama od Kvarnerplastike iz Labina, sad sam i ja na Slovenkama, doduše ne više na ovim na dvije noge, ali na plovilima da... od kad razmišljam o prelasku na jedrilice, prva koju sam gledao bila je Amon940 89god, pa onda Y999 2001.god, pa na kraju kupio Show29, izgrađen u Sloveniji 87godište, piša samogradnja Saša Miklič Ljubljana, i sad još radim na sređivanju i uvozu... ustvari u početku gledao sam isključivo Elan31 ali tako se potrefilo, a sve je dosta slično. Za Y sam prvi put čuo po ljeti kad sam u jednoj uvali sreo Slovensku obitelj, pa sa njima popričao... odmah sam se im divio jer su u 7 dana preplovili više nego većina ovdje forumaša.... isto tako iznenadilo me koliko se jedrilica i napravilo u Sloveniji... mogu razumjent za opremanje u kitu, ali posebno me iznenađuje to što su radili sa kalupima, ili su možda ipak radili od kita pa registrirali na samogradnju...
Uglavnom dobrodošao pa ćemo zajedno ramzjenjivati iskustva u korištenju i sređivanju...(ja nevolim baš se ubijat od posla, ja smanjim želje prije svega, pa napravim toliko da mogu normalno plovit)...
Inače od Amona sam odustao baš radi Saildrivea, puno toga me oduševilo na njemu, ali radi potreba za čestim vađenjem na suho, što je u mojem kraju dosta problematično ipak sam ostao na direktnom pogonu sa volvo ležajem....još da napomenem da sam oduševljen kako je izvedeno na većini koverta i protuklizna, kao da su puno novijeh godišta ove stare...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

Re: Pozdrav!

PostPostao/la riberer » 20. 04. 2022. (16:39)

Dobrodošao! :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Natrag na Predstavite se

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.