Ludar

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: Ludar

PostPostao/la T&T DENTEX » 08. 07. 2009. (15:13)

prije dva dana ...Maknare 1000 kg zubaca u jedan ili dva potega...
Dabogda sve zubace povatali pa druge godine nemali za isti.....Tužno ,jadno , žalosno...Dokle seže ljudska pohlepa i korumpiranost ove države ..., Toliko smo u kurcu da ne vidimo koliko smo u kurcu .. :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen: :thumbdown: :thumbdown:
Ljutim se iz opravdanih razloga....činjenica je da trenutno cijela Hrvatska ribarska flota povlači ludar u zd županiji...To če trajati naredna dva miseca a nekad i koji dan više....Pričamo o panuli kako tamani zubace ...Da tamani dva tri iz svakog jata pa onda za tjedan dva dana jednog ili nijednog iz drugog jata itd...Kad ludar krene a ove godine je krenia žestoko jer jebiga ., kriza je triba se skupit što više šoldi za zimu preživit a za preživiti zimu ti triba 10-15 iljada kuna a ne 100 keka koliko ti dva tri potega mogu donit.Ma nabijem i ovu državu na qr@c .....eto grube riči od moderator a ljut sa ka pas da me čisto boli ......
Neki če reči da se bunim jer če meni manje ribe ostati ,, pa naravno .,, i meni i tebi i našoj dici.... :thumbdown:

Pozdrav ludrašima ma koliko ih bilo...
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la ab ovo » 09. 07. 2009. (08:48)

T&T DENTEX je napisao/la:Pozdrav ludrašima ma koliko ih bilo...

A koliko ih stvarno ima? Koliko je izdanih povlastica za ludar?
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la capiton » 10. 07. 2009. (16:10)

T&T DENTEX je napisao/la:Pričamo o panuli kako tamani zubace ...Da tamani dva tri iz svakog jata pa onda za tjedan dva dana jednog ili nijednog iz drugog jata itd...Kad ludar krene a ove godine je krenia žestoko jer jebiga

A šta da ti kažem kad i mi panulaši nismo jedinstveni nego ima i na ovom forumu "znalaca" koji vele da je panula jednako štetna.
capiton
Member

Tip plovila: ARVOR215,cumminis115ks

PostPostao/la ŠARUN » 11. 07. 2009. (21:05)

:cry:
ŠARUN
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau espace 625,Yanmar

PostPostao/la labrax » 13. 07. 2009. (08:43)

capiton je napisao/la:A šta da ti kažem kad i mi panulaši nismo jedinstveni nego ima i na ovom forumu "znalaca" koji vele da je panula jednako štetna.

reci mi pametnjakovicu jel ludar potamanija zubace na npr. maslinickim skojima?
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la gavijal » 13. 08. 2009. (07:28)

Meni se sve cini da ne tako daleko u buducnosti ovaj forum bu se zval Kako smo ribarili na moru
gavijal
Senior Member

PostPostao/la capiton » 13. 08. 2009. (23:58)

labrax je napisao/la:
capiton je napisao/la:A šta da ti kažem kad i mi panulaši nismo jedinstveni nego ima i na ovom forumu "znalaca" koji vele da je panula jednako štetna.

Neda mi se stobom polemizirat jer si bezobrazan i bahat.
capiton
Member

Tip plovila: ARVOR215,cumminis115ks

PostPostao/la labrax » 14. 08. 2009. (00:54)

mislim da si prvi poceo s "pravnickim naklapanjima" u 4. misecu... a ja te ne jebem 2 %
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 14. 08. 2009. (11:03)

capiton je napisao/la:
labrax je napisao/la:

Neda mi se stobom polemizirat jer si bezobrazan i bahat.

Ajte vas dva zubace lovit. Nitko im neće racu zatrt. I barba Joško je pustio još kojeg na masliničkim škojima :clap:
Ako vam se svađa dat ću i jednom i drugom brojeve mobitela pa se natežite. A i sličite malo jedan na drugog : Surprise 1:

@capiton - Kad radiš? Doć ću malo do tebe ...
@labrax - a i s tobom bi volio pričat, muči me ona tvoja ura od griza :silent:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la wildstar » 01. 09. 2009. (17:30)

Di su zubaci sa podine vanka drvenika ,sa braka od bakova ,vanka oruda ,maslinice,svi su izgleda zaboravili podvodnjake koji ih deru pa deru,ja nekidan vuka vani macaknare nisam se ni maka eto gumija bacija sidro na brak od 22 m i odo doli.A ludar se ne tiraje.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la labrax » 02. 09. 2009. (10:28)

svi mi tu imamo svoj doprinos. nemoze ni puska puno, viruj mi.
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Turcin » 02. 09. 2009. (19:21)

Svaki alat moze jakooo puno stete napravit kod znalaca... pitanje je sta je u glavama tih znalaca...
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la manuel » 03. 09. 2009. (18:37)

Bija san na ludru u dva put ove godine samo iz znatiželje da vidim koliko to uvati taj famozni ludar ribe. I moje nepristrano viđenje sveg tog (jer nemam nikakve koristi od gore navedenog)je to da u ta dva navrata ludra nije bilo ribe na bacanje (u dva put jedan maštel od 500l po danu)i još da rečem da kolčina ulovljene male ribe a koja je pre sitna za prodaju je bilo dva frižidera cca.35 litara po ludru.A ta sitna riba je većinom ušate 35% modraci 35% a ostalo druga riba. Sav ludar sam proveja radno u vidu ronioca pa san sve pod morem gleda svojim očima i to da velika količina ribe a to posebno podlanica zubatac ovčica legne uz kamen i samo čeka da lancana prođe preko nje i potom biži u dubinu, a ona riba koja je zapasana u mrižu traži rupe da se sakrije.U prvi desetak dana ludra je ulovljeno je 3 frižidera zubataca (cca 120 kg) i poslije tog niti jedan.Većina ulova su salpe i to otprilike 70% a ostalo druga riba.
Po meni velika količina riba je već davno skužila kako da izbjegne ludar i ostale alate pa se ne bojim da ribe neće bit ,mislim da je riba evoluirala malo više nego što mi to mislimo a sigurno se povukla na misto di je manji pritisak svih alata.
manuel
Member

PostPostao/la KORNATAR » 04. 09. 2009. (16:28)

manuel je napisao/la:Bija san na ludru u dva put ove godine samo iz znatiželje da vidim koliko to uvati taj famozni ludar ribe. I moje nepristrano viđenje sveg tog (jer nemam nikakve koristi od gore navedenog)je to da u ta dva navrata ludra nije bilo ribe na bacanje (u dva put jedan maštel od 500l po danu)i još da rečem da kolčina ulovljene male ribe a koja je pre sitna za prodaju je bilo dva frižidera cca.35 litara po ludru.A ta sitna riba je većinom ušate 35% modraci 35% a ostalo druga riba. Sav ludar sam proveja radno u vidu ronioca pa san sve pod morem gleda svojim očima i to da velika količina ribe a to posebno podlanica zubatac ovčica legne uz kamen i samo čeka da lancana prođe preko nje i potom biži u dubinu, a ona riba koja je zapasana u mrižu traži rupe da se sakrije.U prvi desetak dana ludra je ulovljeno je 3 frižidera zubataca (cca 120 kg) i poslije tog niti jedan.Većina ulova su salpe i to otprilike 70% a ostalo druga riba.
Po meni velika količina riba je već davno skužila kako da izbjegne ludar i ostale alate pa se ne bojim da ribe neće bit ,mislim da je riba evoluirala malo više nego što mi to mislimo a sigurno se povukla na misto di je manji pritisak svih alata.

moj čovik ;)

a za kojin si to ludron iša, ako se smi znati:?: :!:
NEKIMA OLOVA PLIVAJU, MENI SU I ŠUVRI POTONULI
KORNATAR
Member

PostPostao/la labrax » 04. 09. 2009. (17:16)

i jos nesto, srica da vecina njih nema pojma kako triba povuci ludar..
labrax
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.