Ludar

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: Ludar

PostPostao/la lupis » 05. 03. 2009. (21:00)

Dobro,jedno banalno pitanje:te radnje što ste opisali jesu dozvoljene zakonski ili ne?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Trogiranin » 05. 03. 2009. (22:08)

Migavicu potezati po noći vezan za kraj uz upotrebu agregata za struju sa deset halogenih reflektora svaki po 1500 W MISLIM da nije, a ni uz ludar imat deset ronioca sa po dvi puške. Radija sam jednome tipu poslovni prostor za hladnjaču za otkup ribe. Tip se bavi samo TRGOVINOM ribe. Predprošle godine je u petom misecu doša doma ujutro u 7 i 20 iz Zadra taman kad smo mi došli radit sa kombijem sa 83 kašete zubataca, a ja MISLIM da tad baš i nije dozvoljeno ludarom lovit zubace - u petom misecu.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la DAMIR » 05. 03. 2009. (22:15)

Tu se očito radi o višestrukom prekršaju. Neznan kako ti gledaš na to,ali ja bi za to prijavija i čaču rođenog a ne nekom kome san nešto radija. Najprije to šta je uvaćeno u vrime loovstaja,a drugo...čime je to uvaćeno ako ne ludrom? I samim tim šta je tu ribu otkupija naprvija je prekršaj. To može radit samo u ovako lupeškoj državi ka šta je naša. U Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu...moš mislit kako bi i samo doša na ideju takvo nešto učinit. Odnija bi ga vrag prije nego bi cime odrišija od kraja.
A mi se ovde svađajmo jeli 6 kila sitnarije prelov ili nije. :Other12: :10:
DAMIR

PostPostao/la Trogiranin » 05. 03. 2009. (22:22)

To ja cilo vrime i govorim ! Mi smo manji od crkvenog miša a tu se nešto međusobno natežemo. Između ostalog Hrvatska je na 17 mjestu u Evropi po konzumaciji ribe. Ne pojedemo je niti 2,5 kg po stanovniku dok recimo prvaci Portugalci troše 59 kg ribe godišnje po glavi stanovnika. A da nekoga idem prijavljivat ipak nisam toliko MOĆAN ! Moćnici ne mlate ovde sa nama na forumu praznu slamu !

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 05. 03. 2009. (22:27)

Ma ja okrenem 92 kad vidin da se radi sr@**e, bilo di. I znan da san učinija šta san moga i mora. Na kraju,valjda san zbog toga i bija onih 5 godina rata tamo di sam bija, da ne moran gledat svakakva sr@**a oko sebe? Eto radi toga mogu makar 92 okrenit, pa neka mislu o meni šta oće.
DAMIR

PostPostao/la Trogiranin » 05. 03. 2009. (22:32)

U pravu si, ali kažem ti radio sam kod čovika svoj posal od kojega na kraju krajeva živim i on me je uredno platio za uredno obavljeni posao i nije u redu bar po meni u tom trenutku da sam sebi režem granu na kojoj sjedim, a šta ko radi i plaća li ovo ili ono e to ne rade ni oni koji su plaćeno da rade, tj. kontroliraju i provjeravaju, ali sad smo malo i odlutali od teme . :think:

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 05. 03. 2009. (22:48)

Od nekih stvari ti se smuči,kad vidiš...,da se nekome naplaćuju kazne jer nema info kartu,a tamo ...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la MENULA » 06. 03. 2009. (00:21)

A,jelitebe Lupo di mare interesira (komunista)Trogiranin i način njegovog,,taracanja,,kako bi dozna zašto baš on uvati više nego drugi ludraši a puno prije nego svibude gotov,a? ;)
MENULA
New Entry

PostPostao/la Lupo di Mare » 06. 03. 2009. (14:33)

MENULA je napisao/la:A,jelitebe Lupo di mare interesira (komunista)Trogiranin i način njegovog,,taracanja,,kako bi dozna zašto baš on uvati više nego drugi ludraši a puno prije nego svibude gotov,a? ;)

Ne, ja se ne bavim tramaton nego panulon i samo znan da ja lani cili 9 i 10 misec nisan diga nijednog zubatca na posti koja je mi je dosad bila najboja a tu je Trogiranin diga u krajen 8. miseca 4-5 kvintala zubatcih i ko zna kad ce se to vec oporavit tamo. A koliko znan nema boljeg na jadranu ali ludar je nama panulasima najveci neprijatelj i sad kako necu bit ogorcen na njih, ja znan da in je to posol i sve to ali opet...
Lupo di Mare
New Entry

PostPostao/la DAMIR » 06. 03. 2009. (15:15)

Ludar je najveći neprijatelj upravo onima koji ga vuku. A posli toga i nama sportašima i rekreativcima.
DAMIR

PostPostao/la MENULA » 06. 03. 2009. (20:00)

Sve pet Lupo razumin a sa Damiron se slažen ali se bojin da ovi prvi još nisu toga svijesni.
MENULA
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 10. 03. 2009. (10:00)

U posjedu sam naučnog rada nekolicine ljudi iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Radi se o eksperimentalnom ribolovu dvostranim ludrom koji je prije 20-tak godina izvršen u akvatoriju otoka Krka (uvala Mala Jana, Galun, Negrit te dva puta u razmaku od 40 dana na rtu Tanka punta na Plavniku (dakle na područjima gdje ludar nije dozvoljen). Obrađeni su ulovi po vrstama ribe, težinama, itd. Također je uspoređen ulov sa nekim za ludar dozvoljenim mjestima i još nekim u Dalmaciji gdje nije dozvoljen.
Obzirom da je članak na 12 stranica A4 ima li tko volje i mogućnosti da to na naki način pretvori u "vidljivo" na ovom forumu, tako da nešto i naučimo svi skupa, a ne samo sistemom rekla - kazala.
Admine, moderatori???
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la DAMIR » 10. 03. 2009. (10:15)

Vidi sa administratorom,obzirom da smo ovu temu dobro zaorali,ima mjesta napisat o njoj i neko znanstveno mišljenje. Pogotovo zato jer se oko ludra koplja lome o njegovoj štetnosti za riblji fond i posebice za određene vrste. Osobno sam za, pogotovo ako bi to moga bit neki pročišćeni tekst, u smislu da se iz njega izbaci ono šta bi eventualno bilo nezanimljivo za našu raspravu.
DAMIR

PostPostao/la ab ovo » 10. 03. 2009. (10:31)

Članak je objavljen u časopisu "Morsko ribarstvo" koji je izlazio za vrijeme bivše Juge te mislim da je izbačeno ono nevažno.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la Robi » 10. 03. 2009. (10:38)

ab ovo je napisao/la:Članak je objavljen u časopisu "Morsko ribarstvo" koji je izlazio za vrijeme bivše Juge te mislim da je izbačeno ono nevažno.

mozes je uploadati na rapidshare ili negdje drugo i ovdje stavi link, pa koga zanima skinit ce i procitati...a mislim da dosta ljudi to hoce vidjeti..
Robi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.