Ludar

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: Ludar

PostPostao/la wildstar » 03. 03. 2009. (18:15)

Ludar je otrov ali ni migavica nije za bacit i oni ofregaju lipo dno cilu jesen zimu i proljeće.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la DAMIR » 03. 03. 2009. (18:16)

Sve te povlačne arte bi tribalo bacit dalje od kraja.
DAMIR

PostPostao/la MENULA » 03. 03. 2009. (22:02)

Je,istina je negdi između,kako često kažu, ali mislin da ludar na ovaj način i po ovim zakonima šteti svima nama.Profesionalac san i dobro san upučen u cilu stvar.Najlakše bi mi bilo sad reči Ramovi i ostali su licemjeri i lažu,tope 5km uza,boce,nedorasla riba itd,ne samo Ramovi i druge ekipe ali se zapitan radin li i ja sve po zakonu ,koliko udic topin ,koliko vrš itd.Ovaj forum je prominija dosta stvari u mom razmišljanju omoru ali mi teško iko može vratiti gušte sportskog ribolova,sve su čari nestle kad san otvorija obrt.Šold,šold,šold.Radija san na ludru i kad gazda kaže da 300 000 KNNIJE NEŠTO za 30 radnih dana smuči ti se,govorin o njegovojzaradi.Radija san ka ikod sebe ,jer san tako naučan i mogu va reči da san se manje umorija.Problem je u tehnici koja nas gazi,da se i danas radi na ruke i bez motora,puno bi današnjih ekipa odustalo od takvog načina ribolova ili da nema puretića qr@c bi topili 5km mriže ali se ne moremo jope vratiti u pečinu,e.Svi mi profesionalci bi tribali početi razmišljati što če mo ribariti za 10,15 gd.Meni ne triba Soldo da mi priča o ribljem fondu na poštan koje ribarin i na kojima se poteže ludar jer mi je svaki dan ribarenja u zadnjih 10 gd upisan u knjigu uz detaljan opis.Pojedinih vrsta riba je na takvin poštan u pola manje i to je jedina istina.Je i ja san tu da svoj obol možda ne ko ludar ali zar ima ralike.Definitivno nan tribaju novi i jasni zakoni.
MENULA
New Entry

PostPostao/la MENULA » 03. 03. 2009. (22:29)

Je to nije floskula što se tiče ribe,znaš da mi ribari čakulamo o tome svakodnevno i mogu ti reči da ima istomišljenika.mislin da je neko na ovom forumu napisa da sve počinje u svijesti čovika da nešto ne valja u naše odnosu spram mora ili tako nešto ,a onda bi tribalo počet tražit riješenja.
MENULA
New Entry

PostPostao/la MENULA » 03. 03. 2009. (23:00)

:clap:To je to a ne ona sr@**a ako ne uvatin ja drugi če.
MENULA
New Entry

PostPostao/la MENULA » 03. 03. 2009. (23:57)

Jasno ko dan ,reka bi moj prijatelj.ma znaš što ču ti reči ,ja radin parangalima ,vršan,samican i panulon i mogu ti reči da sa tin alato mogu sasvi pristojno zaradit i bez pustih mriža.Svaki profesionalac koji ti kaže suprotno ili mu se ne radi ili ne govori istinu.Javna je tajna da niko od nas ne prijavljuje koliko je stvarno uvatija,o plakanju za plavon nafton da ne govorimo,svi nešto kukaju ali se obrti ne zatvaraju.
MENULA
New Entry

PostPostao/la Lando » 04. 03. 2009. (00:31)

:thumbup: Svaka čast Menula na iskrenom pisanju i pametnom promišljanju i ponašanju . Samo da je malo više ljudi koji tako misle . :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la lupis » 04. 03. 2009. (09:15)

Ima tih javnih tajni još....,ali nećemo sad po ovom vrimenu o tome!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DAMIR » 04. 03. 2009. (09:30)

Je,dobro kažeš,moglo bi nam teško past na štumik po ovoj južini. :twisted:
DAMIR

PostPostao/la Jablan » 04. 03. 2009. (12:24)

Menula lipo je čut čovika kojem nisu samo šoldi u očima i koji vidi dalje od sutra :thumbup:

Riber je pita koja je poanta ove teme a kako sam dosta pročitao o tom načinu lova zadnjih nekoliko dana ja sam sebi našao poantu ali u obliku pitanja!
Do kada će se zakoni pisati ciljano za određene lobije ili "grupice dobro potkovanih" na štetu svih ostalih?
Tu je i odgovor na ono pitanje zašto naši zakoni imaju toliko dopuna!
No, otom-potom ionako se ništa neće promjeniti.

Šta bih skrenuo pažnju, a osobito mladim ribolovcima koji čitaju ovaj forum da pogledaju stranice Udruge Riblje Oko http://riblje-oko.hr/index.php?option=c ... &Itemid=49 , pročitaju teme koje ih interesiraju(ludar) i razviju svijest o očuvanju mora i morskog života!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la DAMIR » 04. 03. 2009. (12:31)

Mislim da citat iz mog uvodnog posta pametnom dosta govori. Isto ka i komentari ljudi s mora iz linka foruma submanije. Za udrugu RO je isto dosta toga već rečeno, ali ko voli, neka se učlani pa će valjda vidit i nać šta ga zanima.

Moramo bit svjesni da mi ovde možemo zapravo samo grintat,a ludraši, migavičari i koćari i dalje rade svoje. Rade zato jer su se za to izborili, a izborili su se na način da su uspili svoe ljude ugurat tamo di triba. Kad mi sportski uspijemo tomisto, onda će većina tih krvnika mora bit prošlost. E sad, kako to možemo izvest i možemo li uopće, tema je o kojoj se može razgovarat. Makar to.
DAMIR

PostPostao/la Jablan » 04. 03. 2009. (12:42)

Kada bi bilo dovoljno zaljubljenika u more koji bi se imali vremena boriti, skupljati peticije, kada bi se mogli prikazati materijalni dokazi da ludar zaista uništava riblja staništa i značajno utječe na riblji fond, a najvažnije kada bi članak o tome izašao u dnevnim novinama onda sada prije izbora možda bi i uspjeli nešto promjeniti!
Zadnja izmjena: Jablan; 05. 03. 2009. (18:11); ukupno mijenjano 1 put/a.
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la Lupo di Mare » 05. 03. 2009. (18:09)

Nego jel tko zna i moze rec nesto o Ivici(komunisti) Trogiraninu i njegovom nacinu ribolova?
Lupo di Mare
New Entry

PostPostao/la Trogiranin » 05. 03. 2009. (18:30)

Lupo di Mare je napisao/la:Nego jel tko zna i moze rec nesto o Ivici(komunisti) Trogiraninu i njegovom nacinu ribolova?

On je segećani ali kao što kaže Raptor i slažem se sa njim čovik nije tu pa nije red ni da ga prozivamo ma šta se govorilo o njemu. Zakon je takav kakav je i najbolje je to sažeja Damir
posting.php?mode=quote&f=77&p=29100#postingbox
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Trogiranin » 05. 03. 2009. (19:04)

A šta da tupimo bez veze. Vidija si vjerovatno po sto puta i više šta se i kako radi i isprid Lucine vale između Racetinovca i D.Okruga, zatim isprid Jelinka , Isprid okruške kave ili isprid lukobrana u Segetu, pa i ispod Jadrana osim samog ludara i sa migavicama i svim i svačim po cile dane i noći i po pet puta u 24 ure. Zapaši, veži se za kraj i upali vitla pa vira i tira. Čovječe božiji u Saldunu više ni praznih limenki nema a kamoli šta drugo. Nadane na peškariji nema ribe veće od kutije duvana, a ka za fintu i veterinar svako jutro malo prođira po peškariji ma seru kvake!
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.