Moderatori/ce: riberer, Moderatori
DAMIR je napisao/la:Vidi,ja sam debelo,debelo uvjeren u to kako je ludar zlo. Moje mišljenje dijele mnogi ovdašnji forumaši a i jako puno ostalih ljudi na moru koji znaju više i od tebe i od mene. A ti ako misliš drugačije,OK, tvoje pravo i niko te zbog toga ne napada. I neće. Ali, onda pokušaj nać negdi neke argumente koji idu u prilog tvojoj tezi o ludru ka dobrom i selektivnom ribolovnom alatu. Vidi ima li di šta pa nam daj ovde da ne bude samo rekla-kazala. Uvik se može povest rasprava o svemu, pa ako i odemo u OT, a idemo često, nikome neće past kruna s glave.
tedanius je napisao/la:DAMIR je napisao/la:Vidi,ja sam debelo,debelo uvjeren u to kako je ludar zlo. Moje mišljenje dijele mnogi ovdašnji forumaši a i jako puno ostalih ljudi na moru koji znaju više i od tebe i od mene. A ti ako misliš drugačije,OK, tvoje pravo i niko te zbog toga ne napada. I neće. Ali, onda pokušaj nać negdi neke argumente koji idu u prilog tvojoj tezi o ludru ka dobrom i selektivnom ribolovnom alatu. Vidi ima li di šta pa nam daj ovde da ne bude samo rekla-kazala. Uvik se može povest rasprava o svemu, pa ako i odemo u OT, a idemo često, nikome neće past kruna s glave.
Prethodno, sam iznija stav da stručnjaci prvenstveno trebaju davati stav o meritumu stvari i ostajem kod toga, ako ti tako ne misliš, tvoje pravo. Još uvijek sam mišljenja da struka i doneseni zakoni na temelju njih su slabi pokušaj čovjeka da donese pravednu odluku kako urediti stvari oko sebe, ali do sada bolji način nije pronađen. Svi na ovom forumu iz onih "5 dossiera ludar", koji su iznijeti na ribljem oku, mogu isčitati puno i zauzeti svoj stav o temi ludar.
Audiatur et altera pars - Neka se čuje i druga strana
lupis je napisao/la:Ludar i zagonjica su tradicionalni načini "ribolova",prastari,u doba kad nije bilo motora....
... Ako neke stvari treba zabranit i ograničit,onda su to one koje su najnovijeg datuma,pa prema najstarijima!
lupis je napisao/la:
Ne da branim danas način kako neki rade i ZAŠTO
lupis je napisao/la:...
Na zagonjicu se išlo s nekoliko barki,u svakoj bi bilo po 4-5 ljudi,lovilo se za sebe,za svoje potrebe,nije se bacalo sigurno ništa u smeće!
Ne bi baš rekao da je danas manje barki na moru...,možda ih je manje isprid samog mjesta ali ih ima daleko više na daljim poštama,to se raštrka pa se ne dolazio toliko do izražaja...,jedno mjesto od 3000 tisuće stanovnika,imaš recimo tri glavne pošte,na svakoj ti je kad vrijeme dozvoljava od 15-25 barki..,a di su još oni što soliraju,oni koji mogu zapalit malo dalje....,jebi ga nekih stvari više nema ali smo dobili druge zauzvrat...za 50 godina će se netko čudit kako smo mi to danas sve poharali na svoj način...,o tome se radi!
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.