lupis je napisao/la:malub1 je napisao/la:I ja sam ovih dana prošao Lastovo s južne strane i kroz lastovnjake dalje prema Mljetu,ali moram priznat da nisam nigdi vidija toliko sinjala u moru ka oko jugoistočne strane oko Struge.nijedan sinjal od mriže ALI BAŠ NIJEDAN sinjal nije u skladu sa zakonom.Na nijednom nema oznake (tzv profi) a o tome da nisu ni kante određene veličine ni govora.Na jedno misto di san sta lovit (70 - 80 m od sinjala naša sam (udicon) bovu koja pluta metar ispod površine.Valjda oni računaju da njih u parku ne može kontrolirat Policija i Ribarska inspekcija REPUBLIKE HRVATSKE PA MOGU RADIT ŠTA IH VOLJA.

Mi smo, ko i Amerika, Australija, Svedska.....zemlja koja pruža ljudima mogućnost da napreduju, zarade....
To samo treba znat iskoristit...., treba se prilagoditi...., iskoristit specifičnosti sistema koji pruža mogućnost boljitka...,
Je pošli smo dobro naprid i ove sinjale šo ih je vidija očito nisu bili updejtirani i kao takvi iznimka .. inače sinjali su tako dobro prilagođeni okolini da ih i oni čiji jesu imaju digo problema nać. Najčešće je to prozirna pastična boca vode od litre i to obavezno brez etikete.
Ribarska inspekcija se tako dobro prilagodila da je postala nevidljiva i to zato jerbo svi znaju da je samo jedan brod za cilu županiju pa da nebi bilo lako činit traking broda ..opiturali su ga u nevidljivu pituru...naravno da takvu pituru imaju samo državne službe..
Lipo su se prilagodili svi ..i u tome je vic. Neznam zašto se sad zbog takvog napretka rompunja. I nemojte se varat ako nevidite po vanjskim škojima Gofe i ribe ka prin...jerbo su i njih opiturali kako bi se zaštiti riblji fond a naročito u parku priprode zašto su se lokalni patrioti posebno potrudili zadnjih godina. Ne triba bruntulat jer je sve pod kontrolom samo što se to ne vidi. Jedino što se vidi su škovace po moru i mrkenti.....hebiga niko neče da pituraje škovace...