profesionalni ribolov parangalima oborite ribe

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: profesionalni ribolov parangalima oborite ribe

PostPostao/la cistac 1 » 07. 05. 2009. (11:23)

prvo nisu zagrepcani izvadili i susu iz mora drugo nikada nisam bacio ribu u brod ispod mjere trece izvadio sam povlasticu polozio ribarski odreko se puno stvari i naradio po evropi za brod da mi neko kaze da radim na crno nije u redu udicom mozes uloviti ali ne izloviti a zakon je u najmanju ruku los i nerazuman da vam ne govorim o problemima na moru tipa sta ste opet dosli izlovit cete sve sto ima pa mi necemo imat sta za ist po zimi a ne pita susjeda sta radis jer nesmje isvi ribari se zale da nema ribe to nije istina da se od toga normalno zivjet al se nemoze radit dva mjeseca i zivjet cjelu godinu nemozes zardu od ribe metat u apartmane ne obnavljat alate i za pet godina rec nemogu ulovit nemam za brod izvuc na kraj itd a u prof ribolovu se sve mjenja brzo a onaj sto kaze da se udicom sve izlovi neka izracuna kolko treba da udicom izvuce 10000 kg oborite ribe a mrezom u jedno popodne samo tolko od zagrebcana a ako neko treba savjet u vezi orada nema problema jer ribu koju je meni namjenio bog je samo moja samo ja je mogu uhvatit a ribu koja je namjenjena drugima nikad necu uhvatit
cistac 1
New Entry

PostPostao/la cistac 1 » 07. 05. 2009. (11:45)

mozda sam malo ljut sto vidim sa strane sto se radi od mora ja to ne mogu promjenit i u pravilu nebi me trebalo bit briga ali sam bio par puta sa lokalnim ribarima na moru i svi rezoniraju na isti nacin riba ispod mjere u mrjestu ja kazem baci u more a on necu je ostavit da je drugi uhvati te male su ka cukar frigane vidi puna je butarge bice super juha itd ito nisam vidio samo kod jednog nego kod velike vecine a sto se tice ribolova po zimi to ne zelim raditi jer me po zimi ucjenjuju za cjenu ne placaju itd a po ljeti ja odredujem pravila igre cjena ljeto 150 do 200 kn a zima 100 do sto dvadeset isto goriva truda svega isto a za sta da me svercer ucjenjuje e nece majci a do godine je veca ako je ne srede trogirani
cistac 1
New Entry

PostPostao/la riberer » 07. 05. 2009. (11:56)

Pokušajnmo diskusiju "staviti u neke okvire".

cistac1 je htio ukazati na neke, po njegovom mišljenju, nepravilnosti u lovu orada, koje se, zapasima, love u velikim količinama i to još u mrijestu. On koji lovi parangalima na to ne gleda blagonaklono, a ni mi ne bi trebali, pogotovo kad je to riba kojoj je time onemogućeno razmnožavanje. Znamo svi što znači za riblji fond ...
Odavanje pošti, da bi se time "uravnotežio" ulov ili barem "raspodijelio", je sigurno ideja proistekla iz revolta i nemoći da se uradi nešto više i cistac1 nije sigurno mislio ozbiljno kad je to rekao.
Mislio je ... provokativno :D

Provokacija je (više šala) bila i opaska franca da idemo voziti taksi u Zg (i to bez dozvole) ... ;)
More je ipak od svih nas i biti ribar (ili ribolovac) nije nasljedno pravo.

Možemo li prodiskutirati o načinima zaštite ribe u mrijestu ili, pak, zakonima koji bi to mogli regulirati (i da li), štetnosti takvoga "rada" i slično?

Nastojmo nastaviti u tom tonu ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la franco » 07. 05. 2009. (12:35)

Moj je odgovor na tvoj post bio više karikiran na pitanje odavanje pošti,nisam mislio da li imaš ili nemaš povlasticu, već sam se pokušao staviti u položaj da JA koji nemam povlasticu za taxi pitam taksistu za mjesto.To je bio humorističan prilog.
Malo je teško čitati tvoje postove jer su bez glave i repa,pa vjeruj da ga moram i par puta pročitati da bi ga shvatio.Pokušaj staviti malo zareza,točki i ostale interpunkcije.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la weiss » 07. 05. 2009. (12:35)

franco je napisao/la:Ala da obrnemo temu da mi koji imamo neke naše posliće,lipo poslije sezone dođemo u Zagreb i glumimo taksiste(na crno jer drugačije ne moreš dobit dozvolu-usko zatvoreni krug).Prođe zima uzmeš lovu i čekaš sezonu.Pa pitaš nekog taksistu di je najbolje misto za čekat klijente?

To ti uopće nije loša ideja. :lol:

Inaće, mislim da je ovo kukanje oko udica i pošta pretjerano.
Labrax veli da 1000 udica štetnije od mreže. Od jedne da, ali ima više od jedne mreže u moru. Poznato mi je područje Ninskog i Ljubačkog zaljeva pa do iza Paškog mosta (Debela nožica je bila dobra pošta za arbune, kanjce i pauke) i područje oko Rave i tamo se svakako lovi više ribe svom drugim alatima nego udicom. Naravno da je moguće da na određenim lokacijama ima koncentracija ultrasposobnih tamanitelja riba udicom, ali koliko je takvih. Pa nekad dođeš na poštu i ne uloviš ništa. Oko Rave se dnevno potopi više mreža nego je udičara (čak i kad je policija u Marnici), dok i ovi uspješni udičari ne ulove svaki put.
O minanju da se i ne govori. I o tome da npr. spužvari kad nalete na ta megajata orada zovu te mrežare niže od Šibenika.
weiss
Member

Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la cistac 1 » 07. 05. 2009. (13:06)

nisam mislio nista lose o ribarima i ribolovcima samo sam ljut i revoltiran na zapase ludar migavicu sabakun itd jar to po mojem misljenju unistava nepovratno riblji fond izvinite ako sam nekog uvredio :twisted:
cistac 1
New Entry

PostPostao/la franco » 07. 05. 2009. (13:31)

cistac 1 je napisao/la:Nisam mislio nista lose o ribarima i ribolovcima, samo sam ljut i revoltiran na zapase: ludar, migavicu, sabakun, itd jer to po mojem misljenju unistava nepovratno riblji fond.Izvinite ako sam nekog uvredio :twisted:

Ovako bi tvoj post puno ljepše izgledao,a ako mi ne poduzmemo nešto u svezi glede zaštite,- uzalud nam trud svirači.Jedini pravi lijek je da u svaku valu di se poteže, iskipamo brdo grot i dvi- tri sprešane auotolupine.Pa ako im smeta neka vade ronioci van,tako i tako stalno prevrću grote dok se vuče,pa neka budu u formi.
franco
Old Senior Member

PostPostao/la cistac 1 » 07. 05. 2009. (18:39)

mi smo probali sve trikove npr ostavos menale od parangala mriza a dolje nista itd ali igra samo par dana dok ne provale ali znam da su u zloselu (pirovac) jos za vrjeme venecije bacili u pirovacki kanal grote da se nemoze potizat mriza (zato nas dosta ne radi do 1.5 migavica)
cistac 1
New Entry

PostPostao/la KORNATAR » 08. 05. 2009. (10:03)

profesionalni ribolov parangalima oborite ribe

JE VIDITE NASLOV??

ZAŠTO OPET PIŠETE O LUDRU, MIGAVICI I ŠABAKUNU???! KAD SE TIM NE BAVITE NE PALAMUDITE PROTIV TOGA, TEBI SE TO GADI, TI BI TO UKINIJA, MA ČA JE VAMI?! NIŠTA NEMA OD TOGA, POMIRITE SE!!!

I TO HITANJE KAMINJA UMORE DA MIGAVICA ZADIJE, MA NABIJEM NAKU..C SVE ONE ČA HITAJU TI KAMICI, MIŠALICE, AUTA I DRUGE PIČ.. MATERINE, JESTE ODE ZA ZAŠTITU MORA ILI DA BI HITALU RAZNE PIZDARIJE U NJEGA...
JA IMAM I MIGAVICU I ŠABAKUN, JEDNO I DRUGO MI JE OTAC NAPRAVIA DOMA U DNEVNOM BORAVKU, SAM!!!
I ONDA IDE ZA GUŠT POTEGNUTI I NAIĐE NA KOMAD AUTA ČA GA JE NEKI KRETEN HITI UMORE I RASPARA CELO "PERO" MIGAVICE, I ONDA AJMO, KRPAJ DVA-TRI DANA... HITAJTE VI UMORE NA POŠTE DI SE VUČE MIGAVICA... VESLOM BI NATUKA NEKOGA DA GA VIDIN!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :thumbdown: :thumbdown: :x

PRIČATI ĆE CNN... HRVATSKO MORE NAJLJEPŠE NA SVITU, SAMO MORATE PAZITI DA NE ZAPNETE ISPOD HAUBE KAD RONITE!!! :wtf:
NEKIMA OLOVA PLIVAJU, MENI SU I ŠUVRI POTONULI
KORNATAR
Member

PostPostao/la T&T DENTEX » 08. 05. 2009. (10:22)

da je po srid zadarskog kanala pobacat 100-tinjak komada grota od kamena bilo bi ribe u kanalu ka u priči...o kakvoj šteti ti pričaš .... :?: ;)
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la KORNATAR » 08. 05. 2009. (11:19)

u zadarskom kanalu ima ribe, ne brini... i ne govorin o kaminjima, toga se najmanje baca da bi se zabranilo potezanje migavice i šabakuna... hita se sve ostalo jer se nikome neda tegliti kamik, kužiš!!! ;)
NEKIMA OLOVA PLIVAJU, MENI SU I ŠUVRI POTONULI
KORNATAR
Member

PostPostao/la franco » 08. 05. 2009. (13:58)

KORNATAR je napisao/la:profesionalni ribolov parangalima oborite ribe

JE VIDITE NASLOV??

ZAŠTO OPET PIŠETE O LUDRU, MIGAVICI I ŠABAKUNU???! KAD SE TIM NE BAVITE NE PALAMUDITE PROTIV TOGA, TEBI SE TO GADI, TI BI TO UKINIJA, MA ČA JE VAMI?! NIŠTA NEMA OD TOGA, POMIRITE SE!!!

I TO HITANJE KAMINJA UMORE DA MIGAVICA ZADIJE, MA NABIJEM NAKU..C SVE ONE ČA HITAJU TI KAMICI, MIŠALICE, AUTA I DRUGE PIČ.. MATERINE, JESTE ODE ZA ZAŠTITU MORA ILI DA BI HITALU RAZNE PIZDARIJE U NJEGA...
JA IMAM I MIGAVICU I ŠABAKUN, JEDNO I DRUGO MI JE OTAC NAPRAVIA DOMA U DNEVNOM BORAVKU, SAM!!!
I ONDA IDE ZA GUŠT POTEGNUTI I NAIĐE NA KOMAD AUTA ČA GA JE NEKI KRETEN HITI UMORE I RASPARA CELO "PERO" MIGAVICE, I ONDA AJMO, KRPAJ DVA-TRI DANA... HITAJTE VI UMORE NA POŠTE DI SE VUČE MIGAVICA... VESLOM BI NATUKA NEKOGA DA GA VIDIN!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :thumbdown: :thumbdown: :x

PRIČATI ĆE CNN... HRVATSKO MORE NAJLJEPŠE NA SVITU, SAMO MORATE PAZITI DA NE ZAPNETE ISPOD HAUBE KAD RONITE!!! :wtf:

Htio sam ti odgovorit skoro pa u istom tonu,ali ću preskočit i smirit tenzije.
franco
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 08. 05. 2009. (14:25)

Ma dečko je samo malo nadobudan kao i u svim temama u kojima je do sada pisa počev od njegovog uvodnog PZDRV pa do kraja ! Ipak je on 19-godišnji magistar koji radi kao profesor na fakultetu, a još ni u jednom postu do sada napisanom u svih ovih deset dana nije napisao nešto ekstra kakvim ga se ovdje drži , a čak nije ni OT mada se danas pisalo i o Crnoj magiji i slično, a o privatnom čatu da i ne govorimo, a o kulturi i velikim slovima , broju smajlića i slično da i ne spominjem ! Ipak su tu sveprisutni MODERATORI i famozni Pravilnik o ponašanju na forumu kojega se na sve jednako primjenjuje ! Svaka čast ! Daleko će mo dogurat ! A da ipak malo pišemo o dinamitu i educiramo našu djecu koju gospodin magistar također spominje. Ili da pišemo o tome da li se naprimjer Bibi jede ili je za jelo bolji predvez sa tri trokuke udice na koje je nadivena živa lignja ! Ma živo sr@**e i sprdoludnja ! A da probamo još koju temu zaključat u rekordnom roku ? Nismo odavna ! :twisted:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la porer » 08. 05. 2009. (14:39)

Još je on i dobar s obzirom ko ga uči kako i što pisati po forumu. Neka ga, mlad je. Znaš ono 'Ko sa 18 nije buntovnik taj nije normalan a isto ko sa 40 još uvijek jest buntovnik jednako nije normalan'.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la franco » 08. 05. 2009. (15:49)

Magistar sa 19 a šta će tek bit sa 25 - diktator ili astronaut, ili učitelj krasopisa i pravopisa.
A ovo zadnje neće moći jer kako i sam piše vjerovatno će bit bez prsti od čiketa(nedaj ti bog ni najvećem neprijatelju).A kad će krizma?
franco
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.