Mreza potegaca

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Mreza potegaca

PostPostao/la jandzamne » 21. 11. 2010. (01:25)

Prijatelji ribari. Zanima me, da li iko od vas ima iskustva sa mrezom potegacom? To je mreza koja se sa banka spusta u more iz barke gajete. jedan vesla, dok ostala dvojica spustaju petrovce(utege-limu), i pluto, i panu. I na kraj vuku uzu(konop), i saopkoljavaju ribu sa kopna. Ali ja imam gavunijeru(migavicu), duzine 30m, i visine 5m, pa me zanima, da mi neko da kakav koristan savjet. s postovanjem
jandzamne
New Entry

Re: Mreza potegaca

PostPostao/la jandzamne » 13. 12. 2010. (22:54)

ajmo ljudi, odgovarajte :P
jandzamne
New Entry

PostPostao/la šetač pasa » 14. 12. 2010. (09:56)

Pogledaj raspravu u temi "ludar". Tamo ima dosta toga što te zanima. Pozzdrav. :wave:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la mala od kužine » 14. 12. 2010. (10:06)

Ne znam je li sve to legalno raditi gavunarom,ali evo.
I mi imamo gavunaru,a koristimo ju ovako.
Nađemo veće jato odraslijih gavuna,skočimo u more s mrižom i opasamo gavune,koji su naravno u plićaku,malo potežemo prema obali,i vadimo.Samo to rijetko radimo,jer je posao,a i mrižu triba očistiti posli.
A gavuni na olju su mi zakon.Već kad mi se ne jedu one puste orade,šargi....,ma gavuni su osvježenje!
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la jandzamne » 19. 12. 2010. (17:36)

A pa sad ;) A jes legalno, uz posjedovanje dozvole za privredni ribolov. Mada, sve se to da nastelovat ;) ja imam gavunijeru 30m duzine, a 5m visine, taman za dvojicu da je potegnu.. samo me zanimalo jeli se radi kao i sa velikom potegacom? ono, da se pazi sa sakom, i sa onim oko saka...evo kod nas u CG je fino vrijeme bilo, sad najavljuju 5 dana kisu, cim se stabilizuje, ja idem da zametnem, pa javljam o ulovu, a mozda i slike postavim.. :wave:
jandzamne
New Entry

PostPostao/la igla » 20. 01. 2011. (13:07)

gdje su slike
igla
New Entry

PostPostao/la Baltazar » 20. 11. 2012. (16:10)

Evo da oživim ovu temu. Jeli to što u pojedinim dijelovima Jadrana zovu mali Grib?
Baltazar
New Entry

Tip plovila: pasara

PostPostao/la ceko » 20. 11. 2012. (18:56)

mala od kužine je napisao/la:Ne znam je li sve to legalno raditi gavunarom,ali evo.
I mi imamo gavunaru,a koristimo ju ovako.
Nađemo veće jato odraslijih gavuna,skočimo u more s mrižom i opasamo gavune,koji su naravno u plićaku,malo potežemo prema obali,i vadimo.Samo to rijetko radimo,jer je posao,a i mrižu triba očistiti posli.
A gavuni na olju su mi zakon.Već kad mi se ne jedu one puste orade,šargi....,ma gavuni su osvježenje!

A ko zna jeli legalno skakat tako s gaunarom u more :problem: ? :lol:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la Orut » 16. 04. 2018. (11:11)

Jutros sam bio poslom u uredu za ribarstvo gdje sam zatekao neobičnu živost. O čemu se zapravo radi ? Migavice će moći raditi cijelu godinu . " Crnjaci" navalili za dozvole jer će kazne biti drakonske. Katastrofa.
Orut
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara sa kabinom

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.