Pravila pri bacanju mriža

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: Pravila pri bacanju mriža

PostPostao/la ceko » 27. 09. 2014. (13:53)

mala od kužine je napisao/la:Moram priznat da mi niš ni jasno :wtf: , al ja to radim roneći i okružim ih mrižicom i zatvorim nutra i to je to. Sportskije od tog ne znam. Pa sad deri po zakonima i pravilima, al ak sam ja što kriva nek sam,ne lovim one bebe što se uredno prodaju po peškarijama, jer samo prođu kroz moju mrežu.
Kome nije pravo nek se žali ovom mom frendu

http://youtu.be/A_GnOqHNq1g
:wave:

Oh jea!! Pa tako isto ovi po puntama od Starog Grada do Pelegrina sa tramatom, već dva tri lita: malo okruže, malo rone, malo love puškicom, malo sport, malo se žali mom frendu... :crazy: :crazy: Nema ništa sportskog u podvodnom ribolovu - da se lovi rukama, ajde još još..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la mala od kužine » 28. 09. 2014. (15:49)

Dearest Ceko, ne da mi se uopće uspoređivati ovo što ja priznadoh da radim DVA puta godišnje, sa onim što rade tramataši, a pogotovo sa podvodnim ribolovom.
Kruške i jabuke..... Očito stručnjak do stručnjaka. A iskreno ja i lovim hobe isključivo rukama, ribe zamisli čak ni ja ne mogu rukom uloviti iako je znalo biti vrlo blizu.
Tramataši odumiru jer su sami sebi iskopali raku.
Ako ćemo pravo onda nema ništa sportskog ni u udičarenju. Jer se ne lovi rukama.
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la ceko » 28. 09. 2014. (18:10)

Da, upast nekome u prirodno stanište, skrovište ili u kuću i počet pucat je sportski ka i etničko čiščenje.. Udica je ipak nešto drugo, daje ipak ribi šansu i "odluku".. Ovo "samo DVA puta" to se zove racionalizacija i stvar je principa..

(A ovo "stručnjak do stručnjaka" nebi štel kometirat..)
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la astromaks » 28. 09. 2014. (19:55)

mala od kužine je napisao/la:Moram priznat da mi niš ni jasno :wtf: , al ja to radim roneći i okružim ih mrižicom i zatvorim nutra i to je to. Sportskije od tog ne znam. Pa sad deri po zakonima i pravilima, al ak sam ja što kriva nek sam,ne lovim one bebe što se uredno prodaju po peškarijama, jer samo prođu kroz moju mrežu.
Kome nije pravo nek se žali ovom mom frendu

http://youtu.be/A_GnOqHNq1g
:wave:

jel ovo sulejman velicanstveni u mladjim danima? :clap:
astromaks
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena barka 7,20m

PostPostao/la el passo » 28. 09. 2014. (21:00)

ceko je napisao/la:Da, upast nekome u prirodno stanište, skrovište ili u kuću i počet pucat je sportski ka i etničko čiščenje.. Udica je ipak nešto drugo, daje ipak ribi šansu i "odluku".. Ovo "samo DVA puta" to se zove racionalizacija i stvar je principa..

(A ovo "stručnjak do stručnjaka" nebi štel kometirat..)

De pusti damu...jedna je od rijetkih na forumu pa joj se može progledati kroz prste ;)
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la dome » 28. 09. 2014. (23:26)

Pucanje je sportska disciplina svidjelo se to kome ili ne ali kakve veze vrša ima sa sportom?
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la el passo » 29. 09. 2014. (05:22)

Si je probao kad dizati na ruke ? :D
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la ceko » 29. 09. 2014. (05:24)

Dome, nećemo se prepucavati (nije sportski :lol: ).. Ali dobro si rekao - svidjelo se to komu ili ne - nešto se tumači kao najselektivniji alat, ali je zapravo i najneselektivniji, a selektira uglavnom samo lovce (oni koji mogu i koji ne).. Ni udica ni vrša, neće satrat šargeru kao što će to napravit puška, mislim da diranje ribi u skrovište itekako štetno utječe i ne vidim tu ništa sportski (osim fizičke aktivnosti dok netko roni, ali to je i dizanje vrše, parangala, mreže..)..
Bit priče je - ako nemaš dozvolu nesmiš bacat mrižu, pogotovo ne roneći (dva puta ili sto).. Ne govorim - neka svako radi što hoće, ali nemoj tumačit da je to OK i sportski... Reci lipo ka i ja - ja sam krivolovac i platit ću globu ako me uhvate i sve 5 ;) ..
edit: Mala, one "bebe" sa peškarije su druga vrsta gauna - oliga (i zapravo nisu bebe :shh: )..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la mala od kužine » 29. 09. 2014. (08:49)

Kod nas se sve svodi imaš li dozvolu, a ne kako ju koristiš. Baš to skrivanje iza dozvole mi se ne dopada.
Tramataši imaju dozvolu, pa zato deri i lovi sve dok se more ne očisti od života, i nisu sportski, ne, al imaju dozvolu.
Kome na kraju ide taj novac od svih dozvola i za što se koristi? Sigurno ne za edukaciju, ne za ekologiju i ne za poribljavanje i očuvanje života u moru.
A kako su gavuni na kraju narasli? Prvo su bili mali. Ako ih tko nije ulovio i pojeo. Gofovi,lice ili neki treći.
Sad sam opet otvorila Pandorinu kutiju, bolje mi je šutit i družit se s frendovima poput onog prije navedenog( nije Suljo) :wave:
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la piškera » 29. 09. 2014. (18:58)

Čitam ove vaše komentare,ima samo jedan problem koji stoji iza sve ove diskusije-KONTROLA,koj opće ne postoji,po moru možeš raditi šta te god volja,ja sam hvala Bogu već jako dugo na moru,pa sam siguran da je nema.
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la astromaks » 29. 09. 2014. (22:03)

piškera je napisao/la:Čitam ove vaše komentare,ima samo jedan problem koji stoji iza sve ove diskusije-KONTROLA,koj opće ne postoji,po moru možeš raditi šta te god volja,ja sam hvala Bogu već jako dugo na moru,pa sam siguran da je nema.

na zalost prava istina :eh: :eh:
astromaks
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena barka 7,20m

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.