kako zaštitit mriže od (krađe)

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: kako zaštitit mriže od (krađe)

PostPostao/la dezutilo » 04. 06. 2012. (12:15)

Meni je neki gad za Uskrs skupi lipo 200 metri nove prostrice s mula. A da mi ga je nać.... namaza bi mu jaja nitrorazređivačen! Akcija izvršena po kiši odriši je čak kamen i kavical i lipo ga ostavi, a mriža i bujol su pošli i nečigov gepek!

Ali evo još par razloga nestajanja mriža...

Vrlo je bitno da kavical ima lufta par 5-6- metri, jer ako je kavical velik,konop kratak, a kurenat velik mriža zaplije i malo po malo, malo po malo ..i ode...
odnese je kurenat. Kako je sila sve jača nakraju se bidun poduši i nać češ je rog!

Liti s prostricama treba izbjegavat punte jer naši dragi turisti jedriličari odgusta ližu kraj, a svaka novija jedrilica ima na dnu kolumbe torpedo. Kad ti zadije mrižu on osjeti da je uspori, ali onda naravno da gas i za par minuti njegova plahitnica opet šiba 8 milja, a tvoja mriža je 300 metri dalje , olova zaboravi , a pluta ćeš vidit kako u bokunu plivaju posrid mora ( ako ih uspiješ nać ko i ja).

A opet znalo se dogodit ako loviš dikod di su divja čejad i pritendu more ko svoje, da ti osiču kavicale ... u svakom slučaju prije optužbi prepuručam korištenje šemeta i nakon par uri potezanja ako se ne zakuča optužit dežurnog krivca: susida ili ribare iz drugog mista ili škoja , kako je to naš običaj : )
dezutilo
New Entry

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: MRKAN 27-samogradnja motosailor- Perkins 4.50

Re: kako zaštitit mriže od (krađe)

PostPostao/la piškera » 12. 06. 2012. (09:39)

Da će kurenat odnit mrižu,oprosti ali ne da nema šanse,nego je malo presmišno.Ako si je bacija na dno,ponavljam na dno,onda ti se u najgorem slučaju može desit da ti ode mriža priko mriže i da olovo tj. onaj teg na kraju uleti u mrižu,pa ujutro digneš kupus od desetak metri.
A ovo sa strancima je posebna priča,nažalost,ali izbjegajen bacati u kraj preko lita,jer ima i onih koji misle da je to bova za vezat ili nekakv muring,svega san vidija !!
Aj živija
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.