pojačat šure ili pluta na mriži

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

pojačat šure ili pluta na mriži

PostPostao/la ribun » 25. 05. 2011. (16:23)

Mriža je tek napravljena i to donacijom jednog dobrog člana, tako da je šteta skroz novu mrižu maltretirat i raskidat je bez potribe bez ikakvog učinka
Na mriži mi ima puno tega, odnosno šuri su mi slabi 4 u 1m pa tako da mriža u moru slabo stoji skroz legne.
Da li ko zna da li se može na konope nabacit svaku 5-6m pluto ali na način da se s jedne strane razriže pa se navuče na konop nešto slično ka rasičena olova za mriže ili parangal, ili možda postoji neko bolje riješenje
Moš govorit proti mene ali proti broda ne.
ribun
New Entry

Re: pojačat šure ili pluta na mriži

PostPostao/la teo_ribar » 25. 05. 2011. (17:30)

kako god napravil....dal rizal i navukal ili kako vezal šubri.......vavik će ti neč zakučivat va mrižu i zamotivat se

moj savjet ti je a i ja bin to osobno napravil......skini šubrenjak.........i ponovno armaj mriže i stavi šubri koliko misliš da bi tribalo poć, imaš i mjeru koliko ti je vela arma tako da ti to ni neki posal :thumbup: :wave:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la ceko » 25. 05. 2011. (19:29)

Ma jasno, dižarmaj pluta! Sve skupa 2 ure posla i imaš sve kako treba..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la ab ovo » 25. 05. 2011. (20:11)

Kakvi su ti to šugri i mreža? 4 šugra na metar lime nije baš malo. Daj još koji podatak: visina mreže, veličina oka, duljina ligadure...
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la ceko » 25. 05. 2011. (20:39)

Ma to je sigurno kakvo malo oko, 20 m visoka, končana, tri niti, a mala pluta, slažem se Ab da je to (otprilike) dosta, ali kad mu polegne.. Možda bi trebalo i u svaku drugu ići sa takvim plutima.. Neka stavi sliku, visinu, koji je murel (..vjerojatno će mu trebat druga pluta) pa ćemo mu znati reć..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la ribun » 26. 05. 2011. (12:54)

Ma to je obična barakuda oka 28 visine 50 oki ubivena 65%. Slažen se s vamin da to nije malo i da bi to tribalo držat ali stvar je u tome to san kasnije usporedija da su šuri tj. onaj upleteni bubrig upola manji nego na drugin mrižami kad san ih usporedija, neman nikakve specifikacije da piše kava je nisivost ili kako bi već tribalo pisat. I po čistoj bonaci ona nekako stoji ali malo kurenta legne pa se napuni e to su onda muke ježeve očistit sve. Pa san mislija ubacit svaku 5m po jedno pluto. Nije mi pri ruci slikat.
Svako mišljenje i savijet dobro dođe uostalom lakše je 2kg tega čekat da se iskida nego poć razarmavat pa armavat 150m jer mi je to velika fatura za malu vridnost.
ribun
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 26. 05. 2011. (13:05)

Ja tu ne bi čačkao ništa!!! Nećeš dobit ništa ako ubaciš šugri kako si opisao. Ne može stajat mreža ko koltrine na bonegraciji.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la teo_ribar » 26. 05. 2011. (13:55)

dobro ti je ab rekal.......sakih nekoliko metri pojačat šubri ko ča si ti navel nebiš dobil previše.......samo bi ti mriše još više šle vase kod kalanja
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la ceko » 27. 05. 2011. (21:03)

ribun je napisao/la:...uostalom lakše je 2kg tega čekat da se iskida nego poć razarmavat pa armavat 150m jer mi je to velika fatura za malu vridnost.

Ne mogu se složiti sa time.. Za dižarmat te tri mrižice ti uzme max po ure za svaku, a onda za armat.. ma riješi svaku za jedan, dva dana - opet drugu šetemanu imaš sve kako treba.. Nego za ča ti je ta mriža (pretpostavljam za trije - ili loviš špare i škarpune :lol:)? Ako je za trije, onda je slobodno posici po visini na 25 oka i imaš dva kala po 150m (za tu visinu i to šta imaš od pluta ne može bit malo)...
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la ribun » 29. 05. 2011. (12:39)

Hvala na savijetima, utijecali ste na konačnu odluku.
Evo san razarma, i armat ću bolja pluta a ova slabija neka čekaju .
ribun
New Entry

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.