Taljani dolaze ???

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Re: Taljani dolaze ???

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (07:30)

labrax je napisao/la:a ko kaze da ce bit referenduma? ustav mogu minjat ko carape..

A ja se nekako nadam da će bit. Ako opet nešto ne zamuljaju. U svakom slučaju zbog pre velikog popuštanja ne bu bilo dobro. Nije trebalo odustat od ZERP-a, nije trebalo ukinut mali ribolov (tzv. mali obalni ribolov ima previše ograničenja). Trebalo je mislit o dobrobiti našeg stanovništva, otočkog posebno. Ne pričam radi sebe, ja sam tu naturaliziran i uvijek se mogu vratit u ZG. Ovako, poslije betonizacije i apartmanizacije možemo očekivat da i u stare lučice pasare, gajete, leute i guceve zamijene kojekakvi (meni) ružni Baylineri, Quiqsilveri i slične kade. Ne bu dobro ak se ne osvjestimo. Poslije samo možemo :Other11: :Craying43: :Other9:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la mala od kužine » 18. 11. 2010. (10:36)

Kada netko i kaže nešto argumentirano kontra uvjeta za ulazak u EU,odma ga proglase opasnim za napredak....
Oni su veči i jači i misle da moramo pjevat kako oni dirigiraju.
Znam neke koji se stručno i argumentirano bore za pravo na našu stranu Jadrana,koji bez dlake na jeziku ukazuju na
zakulisne igre i podvale,ali politika je.......... :twisted:
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la labrax » 18. 11. 2010. (10:47)

greska
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (10:55)

Malo se tko još sjeća ljudi koji su raspravljali argumentima i to ne tako davno. Koliko je rijeći potrošio Tonči Tadić u Saboru o ZERP-u. A dr. Davorin Rudolf u vezi s granicom na moru u Piranskom zaljevu. Ušutkaju ljude s argumentima da se mogu dogovarat, pregovarat i to zbog neke kratkoročne dobiti.
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la tuljanid » 18. 11. 2010. (21:44)

Evo otovrio sam temu koju nisam htio.
Mene zanima hoče li moči Talijanski ribari loviti u Hrvatskom moru.
Ako da; KAO? ( povlastica, pregled alata, bove, itd.)
Ako ne, :thumbup:
tuljanid
New Entry

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (22:44)

Otovrio si dobru temu, samo smo mi malo otišli off. Uz sve do sad rečeno meni se čini da talijani i sad upadaju u naše more jer su mogućnosti za presrest ih vrlo ograničene, obalna straža se tek razvija i tako to. Od ZERP-a smo odustali, odnosno, ako se ne varam, ne primjenjuje se na Talijane i Slovence zbog dodvoravanja EU. A kad uđemo u uniju, piši propalo. Pregovaračke pozicije su slabe, olako se popušta i sl. Umjesto da se ugledamo na Maltu koja se nije dala zaj...
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la tuljanid » 19. 11. 2010. (08:48)

Slažem se.
Ali nisam bas pao s Marsa.
Unutar EU se poštuju zakoni zemlje u kojoj se nalazite.
Stoga čete u Njemačkoj platit kaznu za prebrzu vožnju od 1000 € a u Finskoj 10 000€ i to je to.
U Bayernu možeš vozit kolko hočeš, gore u Njemačkoj ako imaš prikolicu, desna traka i ne mrda itd.
Stoga ako HR zakon kaže koje su ribolovne zone, što je povlastica, gdje i kako se obavlja ribolov.
Onda Taljani nisu izuzeti iz toga. Imate i zakon na web-u.
NN 56/10, 7.5.2010.
HRVATSKI SABOR
1341
Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O MORSKOM RIBARSTVU
Proglašavam Zakon o morskom ribarstvu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 23. travnja 2010. godine.
Klasa: 011-01/10-01/32
Urbroj: 71-05-03/1-10-2
Zagreb, 28. travnja 2010.
Predsjednik
Republike Hrvatske
prof. dr. sc. Ivo Josipović, v. r.

I tajzakon važi za sve nas
tuljanid
New Entry

PostPostao/la tuljanid » 19. 11. 2010. (08:51)

Primjena Zakona
Članak 8.
(1) Ovaj Zakon i podzakonski propisi doneseni na temelju njega primjenjuju se na sva ribarska plovila, kao i na sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost ribolova i uzgoja u ribolovnom moru Republike Hrvatske te djelatnost trgovine ribom i drugim morskim organizmima na teritoriju Republike Hrvatske.
(2) Ovaj Zakon i podzakonski propisi doneseni na temelju njega na odgovarajući se način primjenjuju na sva ribarska plovila pod zastavom Republike Hrvatske kada ona obavljaju ribolov izvan ribolovnog mora Republike Hrvatske.
(3) Ovaj Zakon i podzakonski propisi doneseni na temelju njega primjenjuju se na sva uzgajališta morskih organizama na teritoriju Republike Hrvatske.
tuljanid
New Entry

PostPostao/la tuljanid » 19. 11. 2010. (08:54)

Povlastica za ribolov
Članak 26.
(1) Povlastica za ribolov se izdaje vlasniku plovila kojemu pripadaju sva prava i obveze iz povlastice, posebno za svako ribarsko plovilo, izuzev za pomoćna plovila, koja se upisuju u povlasticu glavnog ribarskog plovila.
(2) Povlastica za ribolov izdat će se vlasniku ribarskog plovila ukoliko mu nije izrečena zaštitna mjera trajne zabrane obavljanja ribolova na moru.
(3) Povlastica za ribolov mora sadržavati podatke o ribolovnom plovilu, vlasniku plovila, ovlašteniku povlastice, ribolovnoj opremi i alatima te ribolovnim zonama.
(4) Prava iz povlastice za ribolov mogu se prenositi na drugu povlasticu za ribolov.
(5) Dopušten je prijenos prava iz povlastice za ribolov u cijelosti (u daljnjem tekstu: prijenos povlastice) na drugu fizičku ili pravnu osobu vlasnika drugog plovila pod uvjetom povlačenja plovila na koje je povlastica izdana iz ribolova.
(6) Prijenos povlastice na novog vlasnika dopušten je i u slučaju kupnje, darovanja ili nasljeđivanja plovila na koje je izdana povlastica.
(7) Vlasnik plovila kojemu je izdana povlastica obvezan je o nakani prijenosa povlastice prodajom izvijestiti Ministarstvo. Ministarstvo će u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavijesti o namjeri prijenosa povlastice:
a. objaviti Javni poziv zainteresiranima za prijenos povlastice ili
b. ponuditi otkup za prijenos povlastice u državno vlasništvo sukladno članku 32. ovoga Zakona.
(8) U postupku prijenosa povlastice nakon Javnog poziva iz stavka 7. ovoga članka, Ministarstvo će u obzir posebno uzimati sljedeće kriterije:
a. prebivalište fizičke osobe na području priobalnih gradova ili općina Republike Hrvatske dulje od 5 godina,
b. stvarno sjedište pravne osobe na području priobalnih gradova ili općina Republike Hrvatske dulje od 5 godina.
(9) Način provedbe Javnog poziva iz stavka 7. ovoga članka te detaljne uvjete i kriterije propisat će ministar.
(10) Uvjeti koje mora zadovoljavati ovlaštenik povlastice su:
1. da je kao pravna ili fizička osoba registriran za obavljanje djelatnosti gospodarskog ribolova na moru,
2. da je sam stručno osposobljen za gospodarski ribolov ili ima najmanje jednog zaposlenog djelatnika stručno osposobljenog za gospodarski ribolov,
3. da ima na plovilu odgovornu osobu za obavljanje gospodarskog ribolova ukoliko sam ne obavlja ribolov,
4. da mu nije izrečena zaštitna mjera trajne zabrane obavljanja gospodarskog ribolova na moru.
(11) U slučaju promjene podataka sadržanih u povlastici za ribolov izdaje se novi obrazac povlastice.
(12) Sadržaj obrasca povlastice za ribolov i uvjete pod kojima je moguće prenositi prava iz stavka 4. ovoga članka propisuje ministar.
Izdavanje povlastice za ribolov
Članak 27.
(1) Povlasticu za ribolov izdaje Ministarstvo u upravnom postupku protiv čijeg akta nije dopuštena žalba, ali može se pokrenuti upravni spor. Pokretanje upravnog spora ne odgađa izvršenje rješenja.
(2) Ministarstvo vodi Registar povlastica za ribolov u elektroničkom obliku.
(3) Uvjete i način izdavanja povlastica za ribolov te sadržaj i način vođenja Registra povlastica za ribolov propisuje ministar.
tuljanid
New Entry

PostPostao/la šetač pasa » 19. 11. 2010. (13:59)

Pozdravljam sve pozitivne propise i napore da se dođe do situacije da se večinom poštuju. Međutim, dosadašnja iskustva s Talijanima nisu baš nešto pozitivna. Imaju jaču i bržu flotu, koriste situaciju i kad god mogu "slučajno" upadnu u naše teritorijalno more dignut što se da. Nikako mi nisu dragi (čast Talijankama).

Ako se uhvatimo raspravljat o ostalim navodima o poštivanju propisa u drugim zemljama (Njemačkoj i sl.) opet čemo odlutat izvan teme. A moglo bi se i o tome otvorit rasprave. Zašto Njemci gore poštuju propise a ovdje glisiraju uz obalu. Čehe ne bih ni komentirao.... :thumbup:
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la tuljanid » 19. 11. 2010. (20:19)

Ok provedba zakona kod nas je problem za sebe.
Ali barem da zakon bude pozitivo.
Evo ja ču ih prijavljivati
Vedran
tuljanid
New Entry

PostPostao/la tomi » 19. 11. 2010. (20:56)

a nisu u opće u pitanju talijani,kreteni jedni.od šume ne vidite stablo.ne vidite niš
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la tuljanid » 19. 11. 2010. (21:03)

pa super si to argumentirao. :thumbup:
Stvarno sam shvatio da sam kreten :o
A tek da od šume nisam vidio drvo - ne mogu vjerovat.
Možda bi tvoj "članak" trebalo objaviti u javnim glasilima da svi shvate kakvi su kreteni :clap: :clap: :clap:
tuljanid
New Entry

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.