Drvena gajeta u West Systemu

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Drvena gajeta u West Systemu

PostPostao/la Inshoma » 05. 02. 2015. (21:19)

Up!
Inshoma
Member

Re: Drvena gajeta u West Systemu

PostPostao/la zore70 » 05. 02. 2015. (21:32)

Inshoma,kolega dragi ali nije sve jasno..istina ja san tri puta pročita Dendotov post od riči do riči pokušavajući shvatit ne njega jer je to jasno ko dan,već "onog ili one druge" kojih na žalost ima u stvarnom životu a u ovom virtualnom svijetu još i više.

Tema je bila prekrasna,projekt,rad čovika,kalafata umjetnika prikazan od njega samoga u najboljoj namjeri..vjerujem da 98 % svih forumaša ima dobre namjere ali pustimo čovika na miru u njegovoj odluci koju 1000% podržavam,ostavimo se uvjeravanja i sl..čoviku je napravljena šteta..
Nešto slično sam i ja doživija davno pa otprilike znam kakav je osjećaj..
Ako šta nije jasno,pročitati više puta Dendotov tekst koji ću evo kopirat ispod,neka ima i ivdi..nadam se ispravno..

Proteklih dana imao sam jedno neugodno iskustvo.Jedan dobar čovjek,inače član ovog foruma iskopirao je moj brod pasaru na temelju nekoliko slika kojie sam objavio u temi održavanja drvenih brodova.Napravio je komp vizualizaciju po kojoj brod izgleda identično mome i objavljuje to u drugim medijima uredno potpisujući kao svoj projekt.Autor te rabote inače ovdje na ovom forumu ima jedan post pa toliko o njegovom doprinosu ovom djelu foruma.Nijednom riječju nije smatrao potrebnim da me o bilo čemu obavijesti iako sam gotovo svaki dan logiran.
Iskopirao je čak i specifično kormilo bez da zna uopće što kopira je je to kormilo tako napravljeno zbog posebnih potreba onog koji taj brod koristi a i jednostavan detalj poput krmenog nosača tende je istovjetan mome pa toliko o njegovim inžinjerskim sposobnostima.

U poslu se nisam nikad štedio pa tako ni u forumskom nastupu.Pomisao da bi objavljujuči slike morao razmišljati ko će što zloupotrijebiti ili nastupati rezervirano mi je strana(nije moj stil) pa sam odlučio da moja tema privremeno bude povučena.

Imam sreću da sam upoznao dosta forumaša i da su neki bili i u radioni pa mogu potvrditi da ja to stvarno radim a ne da se kitim tuđim perjem.Zbog toga nemam nikakvu potrebu za daljnjim objašnjavanjem moje pozicije ili za eventualnu raspravu pa molim moderatora da ovu temu zaključaju.

Jako mi je žao da je do toga došlo zbog svih koji su u ovome uživali.
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Lando » 05. 02. 2015. (22:10)

Rijetko sam u zadnje na forumu , ali redovito svratim povirit nekolicinu zanimljivih i stvarno kvalitetnih tema . Jedna od najljepših i najkvalitetnijih je bila ova Dendova o izradi barke . Sad vidim nažalost da je neka "dobra ljudska duša" učinila to što je učinila - ukrala tuđe :thumbdown: i Dendo je s opravdanjem učinio to da je više nećemo vidit . Žalosno , ali istinito ljudi su pokvareni za popizdit :thumbdown:
Imam sreću da sam bio osobno u radioni, upoznao Denda :thumbup: i uživo vidio to , bez pretjerivanja remek djelo njegovih ruku i znanja . Dendo sve pohvale za tvoj rad i još jednom velika hvala za susret i posjet radioni
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Grinteša » 05. 02. 2015. (22:12)

Ne mogu virovat :o
Grinteša
Senior Member

Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la Pape » 05. 02. 2015. (22:16)

... :wtf: :shock: ... :o

...a i vidim sad da ni Dendove teme ...nema... :wtf:

...nisan zna da i to postoji...kopirat ovde nečije slike, pa se na nekon drugom forumu ili di već... pravit pametan i pokazivat se meštrom, i punit svoj ego i svršavat dok ekipa hvali te za super uradak...

...bolesnog svita u pichku materinu...

...Dendo, čovik, ...nedaj se!..steraj sve u PM i moju potporu za to imaš 100%-tnu...!!!...... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la jmt » 05. 02. 2015. (22:33)

Dendo legendo :thumbup: ,za qu... je krasti znanje i viziju to ti nitko ukrasti ne moze .Podrška u svemu!
jmt
Member

Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la Shile » 05. 02. 2015. (23:21)

Da li se može barem dobit link gdje se to "desilo"?
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la luka » 06. 02. 2015. (03:59)

Odlucio sam se iznijeti stav o ovom nemilom dogadjaju poznavajuci, obije osobe jednu malo bolje od druge, osobu zbog koje je doslo do ovog incidenta poznajem licno, a Denda preko tastature sa foruma. I pokusacu bit objektivan u tome koliko je god moguce i ma kakvi bili komentari na moje pisanije. Osoba zbog koje je doslo do ovih desavanja me kontaktirala povodom ovoga i 1000 % sam ubijedjen da nije imala lose namjere, jer nije los covjek i ne fali mu sopstvenog znanja pa da mora uzimati tudje, sto god Vi mislili o njemu. I znajuci kakva je osoba i da nije ima lose namjemje i prisvanje nicijeg, odlucio sam napisati par redova.
Ne radi se o Dendovim slikama nego o renderima, vizuelizaciji 3d modela koju je ta osoba napravila. Ispricao mi je sve sto se desilo i nema razloga da me laze. Dopisivao sa sa Dendom na jednom drugom forumu, bez namjere da ga u bilo kom smislu zloupotrebi u to sam siguran. Dendo je tamo okacio svoje slike, ta osoba odusevljena tim slilom gradnje i detaljima izvedbe je za svoje linije barke napravila 3d model i rendere po uzoru na Dendov rad i dodala neke svoje detalje. I to javno objavila na FB, gdje ima za prijatelje i neke od vas forumasa, pa zar je logicno da neko ko ima namjeru necije zloupotrebe da to objavi javno. E onda se to pronijelo bzinom svjetlosti do Denda, nasto mu je Dendo zatrazio da vidi slike, da mu je javio jedan prijatelj povodom tih slika, nasto mu ovaj salje slike, Pa da je on imao lose namjere s tim on to Dendu nikad ne bi poslao i objavi javno nego se pravio. Jedino s cim se ja ne slazem je da je za takav poduhvat ipak trebao traziti dozvolu jer je u pitanju specifican rad, a i to je za diskusiju, ne misleci na rad. A u ostolam u svacijem poslu, dobar posmatrac, moze prepoznati neciju skolu ili stil gradnje, pa ne kazemo e to si iskopirao ili ukrao, Danas kad je svijet globalno selo zahvaljujuci intentetu, a drvena brodogradnja stara milenijuma sve je vec nedje vidjeno, ukradeno i kopirano, htjeli mi to priznati ili ne, pa i kod najboljih, rijetki su oni koji su smislili nesto revolucionarno. Trazio sam da vidim sve objavljene rendere na FB, istini za volju, zali Boze lijepi renderi,varijaceje na temu sa teksturama materijala i photoshopom, a od rendera do stvarnosti dalek je put. Ocigledno je okidac za to da se prenese informacija svjetlosnom brzinom bilo to sto je na pojedim renderima pisalo DESIGNED BY ..., e ja mislim da je poenta bas u tome, jer ta osoba je dala umjetnicko vidjenje Dendovog djela, mnogo veci problem bi bio da je tamo pisalo Projected by iliti Constructed by, sto nije. A moram priznati da se mora imati mnogo iskustva i znanja za ISKOPIRAO Dendov rad, ako ga je moguce i KOPIRATI i ko od Vas ima znanja i sposobnosti da to iskopira i pretoci pa makar i u 3d model, ja cu odma da kazem svak ti cast. Ja sam u tim slikama - renderima vidio jednu lijepu vizuelizaciju, na kojima su dodati jos neki detalji vrlo lijepo odradjeni i mislim da toj osobi je to bio i cilj, a ne necija KOPIJA i jos javna objava istih, a opet da li su to iste barke i to je za diskusiju.

I mene su prozilali da po ovom forumu prodajem kojekakve gluposti, sto nije istina, jer zivim od prodaje svoga znanja, koje ovdje ne unovcujem, pa nijesam blokirao teme, sem nemilog dogadjaja sa hakovanje. A ako ima tih kojima sam ja nesto prodao na ovom forumu neka se jave javno, svakome sam dobrovoljno bez interesa pomogo ako sam znao i ne kajem se, za ono sto nijesam mogo garantovati ja sam se ogradio, ima i onih kojima nijesam odgovori ili sam obecao odgovor, neka oproste i posalju ponovo PP i budu malo strpljivi, dan mi je kratak.

Zato milom sve forumase , pa i Zore70 i Denda da vrate svoje teme, jer znanje niko ne moze uzeti, a ako ga ponesemo sa sobom u grob i to nije smisao ili jeste. Zbog nasih sujeta, i one poznate maksime, nek komsiji crkne krava, dodavde nam je i stigla drvena brodogradnja, da u busku i sest gledamo ko u najvecu misteriju drvene brodogradnje ili ti sveti gral, a u kanavetu kao u mjetnicko djelo sa neke druge planete.

Zdravo, Zdravo, Zdravo
luka
Meštar kalafat

PostPostao/la borro » 06. 02. 2015. (08:30)

Ja ću samo reć da mi fali tema do bola. Ona "Dendova Gajeta", tako ju od milja zovem, je nešto najbolje napravljeno od drveta što sam vidio u životu. I to u svim kategorijama zajedno od stolova, kipova, do barki. Ono je toliko pedantno odrađen posao da stvarno treba biti uzor većini majstora u bilo kojem poslu, opčenito. Od keramičara do parketara, zidara, ma što god!!
Dendo, što god odlučio. :thumbup: Ako ikad vratiš temu, ja ću ju opet iznova čitat i gledat dok god bude postojala!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la golum » 06. 02. 2015. (09:19)

luka je napisao/la: ta osoba odusevljena tim slilom gradnje i detaljima izvedbe je za svoje linije barke napravila 3d model i rendere po uzoru na Dendov rad i dodala neke svoje detalje.

O čemu pričamo :o ??? Pa taj lik jedino što zna je otimanje tuđih ideja, stati u obranu pod izlikom poštapalice "net globalno selo" je krajnje arogantno i sa tvoje strane!!!pa on čak nije u stanju obratiti se i javno iznjeti nešto u svoju obranu!Ono što on zna jedino je ovo što je i učinio, i da ima barem imalo etike i dobre namjere mogao je barem kontaktirati Dendu.
Jedino što bih tebi i njemu ja rekao je zbogom, zbogom, zbogom... :thumbdown:
Vas dvojca ste u talu?
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la riberer » 06. 02. 2015. (09:37)

Inshoma je napisao/la:Up!

Ne razumijem cemu ponovno dizanje teme Inshoma, ta lijepo je receno od samog autora teme da se ona zakljuca?
I to u temi "Drveni brodovi"? Zar vam je bas tako jako dosadno?
Sa dendom sam se cuo i dogovor je bio da se tema ukloni na sigurno mjesto i da ne zeli nikakvo razvlacene teme poput ovoga koje je dizanjem teme i postalo. Neki komentari su zaista ispali iz svakog konteksta ...mislio sam da smo ih odavno prevazisli

Dakle, ako nesto treba rijesiti, biti ce rijeseno sa strane onih koji su direktno zainteresirani, a to sigurno nismo mi.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Inshoma » 06. 02. 2015. (09:49)

[quote="zore70"]Inshoma,kolega dragi ali nije sve jasno..istina ja san tri puta pročita Dendotov post od riči do riči pokušavajući shvatit ne njega jer je to jasno ko dan,već "onog ili one druge" kojih na žalost ima u stvarnom životu a u ovom virtualnom svijetu još i više.

Tema je bila prekrasna,projekt,rad čovika,kalafata umjetnika prikazan od njega samoga u najboljoj namjeri..vjerujem da 98 % svih forumaša ima dobre namjere ali pustimo čovika na miru u njegovoj odluci koju 1000% podržavam,ostavimo se uvjeravanja i sl..čoviku je napravljena šteta..
Nešto slično sam i ja doživija davno pa otprilike znam kakav je osjećaj..
Ako šta nije jasno,pročitati više puta Dendotov tekst koji ću evo kopirat ispod,neka ima i ivdi..nadam se ispravno..

Zore, temu sa istim naslovom sam otvorio u znak podrške Dendu jer takav trud se ne susreće baš svaki dan. Dendov stav je samo njegov ali na ovaj način sam si dozvolio luksuz da ga pokušam odvratiti od odluke i pokušati ga navesti da se protiv nastale situacije bori na taj način da neda gušta toj osobi i da se povuče.

Ako itko misli da je moj postupak nasilan izbrisati ćemo ovu "lažnu" temu i zaboraviti na najljepšu temu na forumu.
Inshoma
Member

PostPostao/la luka » 06. 02. 2015. (12:51)

Gospodine Golum ja snikim ovdje nijesam u talu, jer nemam za tim potrebe, bolje receno niko od Vas mi ne moze ponudit poslovnu ponudu velicine ni 2 posto vrijednosti mojih projekata pa da budem u talu, a to mi je sitno, ocigledno nijeste pazljivo citali moj tekst, u kojem sam napisao da je trebao trazit dozvolu od Denda. E vidis kad kafe kuvarice, portiri, menadzercici po ovom forumu racunaju propele, vrse marinizacije motora, mjere saosnosti, lijece osmoze i.kojekakve ostale gluposti i jos na to zaradjuju, e onda mogu i ja stavit komentar kakov ocu, jer nemam nikakve koristi od njega, a mozda volim i bit kontra svih Vas.
luka
Meštar kalafat

PostPostao/la zore70 » 06. 02. 2015. (12:59)

Ma sve ok Inshoma,vjerujem u tvoje najbolje namjere,ništa "nasilno" nisi napravija,dapače siguran sam da svi dijelimo jednake osjećaje podrške prema izuzetnom radu meštra Denda i teme kakva s e rijetko viđa.
Ali kako je i Ribi reka,pustimo čovika u njegovoj odluci,samo on zna kako s e osjeća i šta mu je ovakav čin napravija u bilo kojem smislu,to je bila poanta mog odgovora,na neki način traženja od ostalih..

Otvaranje ili poticanje na organiziranje križarskih ,osvetničkih ili sličnih pohoda od mene ili bilo kojeg forumaša mi nije bio niti će bit cilj boravka ovdi.

Dendo samo ti meštre vridno stvaraj ka i dosad ,sve ostalo je prolazno i manje bitno

Naletih kratko,dok se marendaje računajući na neko dobro štivo,ali...odoh ja zaradit kruh današnji,neće mi ga kupit nijedan forum ni facebook ni iko drugi :wave:

I ako se slažete,najbolje da šef Ribi ključa i ovo,mislim da je sve jasno ko dan ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la golum » 06. 02. 2015. (13:06)

luka je napisao/la: E vidis kad kafe kuvarice, portiri, menadzercici po ovom forumu racunaju propele, vrse marinizacije motora, mjere saosnosti, lijece osmoze i.kojekakve ostale gluposti i jos na to zaradjuju, e onda mogu i ja stavit komentar kakov ocu, jer nemam nikakve koristi od njega, a mozda volim i bit kontra svih Vas.

Inžinjeru sve si rekao.
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

Sljedeća

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.