Postao/la luka » 06. 02. 2015. (03:59)
Odlucio sam se iznijeti stav o ovom nemilom dogadjaju poznavajuci, obije osobe jednu malo bolje od druge, osobu zbog koje je doslo do ovog incidenta poznajem licno, a Denda preko tastature sa foruma. I pokusacu bit objektivan u tome koliko je god moguce i ma kakvi bili komentari na moje pisanije. Osoba zbog koje je doslo do ovih desavanja me kontaktirala povodom ovoga i 1000 % sam ubijedjen da nije imala lose namjere, jer nije los covjek i ne fali mu sopstvenog znanja pa da mora uzimati tudje, sto god Vi mislili o njemu. I znajuci kakva je osoba i da nije ima lose namjemje i prisvanje nicijeg, odlucio sam napisati par redova.
Ne radi se o Dendovim slikama nego o renderima, vizuelizaciji 3d modela koju je ta osoba napravila. Ispricao mi je sve sto se desilo i nema razloga da me laze. Dopisivao sa sa Dendom na jednom drugom forumu, bez namjere da ga u bilo kom smislu zloupotrebi u to sam siguran. Dendo je tamo okacio svoje slike, ta osoba odusevljena tim slilom gradnje i detaljima izvedbe je za svoje linije barke napravila 3d model i rendere po uzoru na Dendov rad i dodala neke svoje detalje. I to javno objavila na FB, gdje ima za prijatelje i neke od vas forumasa, pa zar je logicno da neko ko ima namjeru necije zloupotrebe da to objavi javno. E onda se to pronijelo bzinom svjetlosti do Denda, nasto mu je Dendo zatrazio da vidi slike, da mu je javio jedan prijatelj povodom tih slika, nasto mu ovaj salje slike, Pa da je on imao lose namjere s tim on to Dendu nikad ne bi poslao i objavi javno nego se pravio. Jedino s cim se ja ne slazem je da je za takav poduhvat ipak trebao traziti dozvolu jer je u pitanju specifican rad, a i to je za diskusiju, ne misleci na rad. A u ostolam u svacijem poslu, dobar posmatrac, moze prepoznati neciju skolu ili stil gradnje, pa ne kazemo e to si iskopirao ili ukrao, Danas kad je svijet globalno selo zahvaljujuci intentetu, a drvena brodogradnja stara milenijuma sve je vec nedje vidjeno, ukradeno i kopirano, htjeli mi to priznati ili ne, pa i kod najboljih, rijetki su oni koji su smislili nesto revolucionarno. Trazio sam da vidim sve objavljene rendere na FB, istini za volju, zali Boze lijepi renderi,varijaceje na temu sa teksturama materijala i photoshopom, a od rendera do stvarnosti dalek je put. Ocigledno je okidac za to da se prenese informacija svjetlosnom brzinom bilo to sto je na pojedim renderima pisalo DESIGNED BY ..., e ja mislim da je poenta bas u tome, jer ta osoba je dala umjetnicko vidjenje Dendovog djela, mnogo veci problem bi bio da je tamo pisalo Projected by iliti Constructed by, sto nije. A moram priznati da se mora imati mnogo iskustva i znanja za ISKOPIRAO Dendov rad, ako ga je moguce i KOPIRATI i ko od Vas ima znanja i sposobnosti da to iskopira i pretoci pa makar i u 3d model, ja cu odma da kazem svak ti cast. Ja sam u tim slikama - renderima vidio jednu lijepu vizuelizaciju, na kojima su dodati jos neki detalji vrlo lijepo odradjeni i mislim da toj osobi je to bio i cilj, a ne necija KOPIJA i jos javna objava istih, a opet da li su to iste barke i to je za diskusiju.
I mene su prozilali da po ovom forumu prodajem kojekakve gluposti, sto nije istina, jer zivim od prodaje svoga znanja, koje ovdje ne unovcujem, pa nijesam blokirao teme, sem nemilog dogadjaja sa hakovanje. A ako ima tih kojima sam ja nesto prodao na ovom forumu neka se jave javno, svakome sam dobrovoljno bez interesa pomogo ako sam znao i ne kajem se, za ono sto nijesam mogo garantovati ja sam se ogradio, ima i onih kojima nijesam odgovori ili sam obecao odgovor, neka oproste i posalju ponovo PP i budu malo strpljivi, dan mi je kratak.
Zato milom sve forumase , pa i Zore70 i Denda da vrate svoje teme, jer znanje niko ne moze uzeti, a ako ga ponesemo sa sobom u grob i to nije smisao ili jeste. Zbog nasih sujeta, i one poznate maksime, nek komsiji crkne krava, dodavde nam je i stigla drvena brodogradnja, da u busku i sest gledamo ko u najvecu misteriju drvene brodogradnje ili ti sveti gral, a u kanavetu kao u mjetnicko djelo sa neke druge planete.
Zdravo, Zdravo, Zdravo