Forumaška nevolja

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Forumaška nevolja

PostPostao/la astromaks » 07. 08. 2014. (13:02)

daj malo detalja, god. motor dimenzije ....
dobru zabavu i sretno :clap: :clap:
astromaks
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena barka 7,20m

PostPostao/la Pape » 07. 08. 2014. (16:15)

...ajmo šta se stalooo?!...di su te slike?!!... jel uša danas u more ili si pogubija dragocjeno vrijeme pimplajući meni poruke superultagadljivog sadržaja....

...očekiva san čim je Malub tu bija da je skinija veštit sa sebe i uzeja rodul u ruke i bacija se na posal pomažući forumskom kolegi u njegovoj Nevoji...al očito nula bodova... :think:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la 4ever » 07. 08. 2014. (16:24)

Pape je napisao/la:...ajmo šta se stalooo?!...di su te slike?!!... jel uša danas u more ili si pogubija dragocjeno vrijeme pimplajući meni poruke superultagadljivog sadržaja....

...očekiva san čim je Malub tu bija da je skinija veštit sa sebe i uzeja rodul u ruke i bacija se na posal pomažući forumskom kolegi u njegovoj Nevoji...al očito nula bodova... :think:

idu slike Pape malo posli jer sam nesto zabrlja :( pa cim mi mali dode kuci stavljam
Malub je bia u vestitu i donia nesto u kesi ali uvatia sam zoricu i slika dok je maza ,valjda ce rec sta je :lol:
bia bi red da napise koje slovo vise o brodu i plovidbi jer je odma po porinucu krenia za Basku Vodu :thumbup:
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Pape » 07. 08. 2014. (16:34)

...donija nešto u kesi?!...pizzu materinu opet nešto švercaju...a lipo san in reka da ako ih uvate da su naj... :shifty: ....nagrabusili... :eh:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la dendo » 07. 08. 2014. (16:47)

Meni se je javija malo prije dok je još bija u plovidbi.S brodom je oduševljen pa sam eto zadavoljan i ja.

Ako mogu primjetiti fali samo jedna sitnica,brisači :lol: pa bi eto i Pape moga biti od koristi barem savjetom koje i kako montirati

Čestitke još jednom!
Moj dida je zna slikovito reć da bi mu bilo draže da mu tuče glava u rivu nego brod... by newarr
dendo
Meštar kalafat

Tip plovila: Batana,Drvena Pasara 6,5

PostPostao/la Pape » 07. 08. 2014. (17:11)

...ovi s pantografskom ručkom su stvarno odlični i ja prezadovoljan kao to dela, čak metlice minjam iz auto programa, ne samo gumicu već kompljet...i ne puštaju ruzinu...međutizim, mana im je...papreni su kad ih nabavljaš....

...šta se tiće brisanja...imaju veću površinu brisanja nego klasični brisać koji briše na Ve....ovi briše paralelno sa vertikalama stakla...na Ha...slovo....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 07. 08. 2014. (19:36)

4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la zorica » 07. 08. 2014. (21:30)

Daklem da napisem koju pametnu

Brod je 1980 godiste radjen u sumartinu na bracu za dvojicu brace ribara iz male dube. Nakon 6-7 godina dolazi u vlasnistvo moga punca do 2005 godine. Zena ( ondasnja cura ) i ja smo napravili tih zadnjih par godina lipih vijadja s njim medjutim posto je vec brod od gore dosta propa odluka je bila da se proda a i nije se imalo vrimena za njega. Brod je prodan u duće kraj omisa dobrom poznaniku koji je komplet o prominija nadgradje i obuka ga u plastiku. Ponekad kad bi ina vrimena sta bi i pogleda ali nikad nisam razmislja o povratku. Godinama se radilo, radilo i stekli su se neki uvjeti da se kupi veci brod. Vec san pisa o tome kako je famozna unija zabranila povecanje ribarskog plovila od datuma ulaska tako da je bilo kakva prica o zanoima benetoima arvorima pala u vodu.

Kako smo kroz godine napravili i kucu za goste ( iz potpisa ) pala je odluka da se kupi nesto za povuc gliser , a ujedno i brod da gostima mozemo ponudit to sta ulovin kroz nekakav izlet.

Ofluka je pala da kupimo nas( zenin) stari brod i sad ga eto nazad. Upravo je opremljen jos ujutro ukrcat led i na more

Inace brod je 8,30 m perkins imr 3 cilindra

P.s veliko fala dendu na savjetima.

Jos da je papi znat sta je bilo u onoj kantici

Naravno i 4 everu na foto reportazi
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Thomy » 07. 08. 2014. (21:39)

zorica je napisao/la:

Malub donija senf :lol: :lol: ;)

Lip brod :thumbup:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la legi » 08. 08. 2014. (15:14)

e takvu barku ja sanjan,veliku komotnu,da moreš s njon i na palagružu,bravo Zorica :thumbup: :thumbup:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la MURTERINJO » 08. 08. 2014. (22:18)

zorica je napisao/la:Daklem da napisem koju pametnu

Brod je 1980 godiste radjen u sumartinu na bracu za dvojicu brace ribara iz male dube. Nakon 6-7 godina dolazi u vlasnistvo moga punca do 2005 godine. Zena ( ondasnja cura ) i ja smo napravili tih zadnjih par godina lipih vijadja s njim medjutim posto je vec brod od gore dosta propa odluka je bila da se proda a i nije se imalo vrimena za njega. Brod je prodan u duće kraj omisa dobrom poznaniku koji je komplet o prominija nadgradje i obuka ga u plastiku. Ponekad kad bi ina vrimena sta bi i pogleda ali nikad nisam razmislja o povratku. Godinama se radilo, radilo i stekli su se neki uvjeti da se kupi veci brod. Vec san pisa o tome kako je famozna unija zabranila povecanje ribarskog plovila od datuma ulaska tako da je bilo kakva prica o zanoima benetoima arvorima pala u vodu.

Kako smo kroz godine napravili i kucu za goste ( iz potpisa ) pala je odluka da se kupi nesto za povuc gliser , a ujedno i brod da gostima mozemo ponudit to sta ulovin kroz nekakav izlet.

Ofluka je pala da kupimo nas( zenin) stari brod i sad ga eto nazad. Upravo je opremljen jos ujutro ukrcat led i na more

Inace brod je 8,30 m perkins imr 3 cilindra

P.s veliko fala dendu na savjetima.

Naravno i 4 everu na foto reportazi

Sican se broda u portu u Medicima,nisan zna di je posli zavrsija i nikad nebi poveza ova dva broda,sve u svemu lipo da se vratija doma :thumbup:
MURTERINJO
Member

Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la škarik » 08. 08. 2014. (22:27)

svaka čast :thumbup: srića da te žena nagovorila ;)

P.S. kako možeš bacit brod u more bez nas? :D
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la zorica » 09. 08. 2014. (09:53)

A evo i jedne od prije desetak godina

slika

Ispod nadkabine je bila visina 1,78. Sad je skoro dva nula nula
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la škarik » 09. 08. 2014. (12:56)

jedan ovakav je bija u Rogaču prije 30 godina, poslije je propalo drvo. Kus broda. Evo, sićan se i imena, "Anica". Pripada je braći iz Grohota na Šolti.
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la golum » 09. 08. 2014. (14:14)

škarik je napisao/la:jedan ovakav je bija u Rogaču prije 30 godina, poslije je propalo drvo. Kus broda. Evo, sićan se i imena, "Anica". Pripada je braći iz Grohota na Šolti.

Da braći Prvinić i vozio sam se s tim brodom.Brod koji ću vjerovatno pamtiti dok sam živ :D a glavni kapo u to doba ako se sječaš slika i prilika Tome Bebića :lol:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.