TUNAMIX je napisao/la:dali netko zna koji su to brodovi , strašno mi se sviđaju a nevidim da se mogu vidit di na njuškalu ili negdje na netu ? kakvi su im motori unutra ?
Downeast ili Maine je zapravo tip broda i downeast (maine) se zovu svi brodovi generalno tog oblika, a namjenjeni su gospodarskom ribolovu u prvom redu lovu lobstera. Mozes vidjeti da medu njima ima razlike u gradnji pa se tako neki nazivaju "builtdown" a drugi "skeg". Razlikuju se po nacinu na koji se trup spaja sa kobilicom. Karakteristicni su ocito za istocnu obalu (Maine i Massachusetts).
Za one rijetke koji nisu gledali ni primjetili reklamu; na kabelskim televizijama koje emitiraju National Geographic na hrvatskom od sutra u 21:55 počinje emitiranje ove emisije.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Takve i slične emisije se mogu gledati svakodnevno na 11 satelitskih kanala. Moj sin je montira antenu, donio resiver priključio i reka evo stari pa uživaj. Od 0-24 ima ribolova da se čovik ne mrdne po par sati, gledajući i netrepćući.