Pa kad te oče jiditi, a ti njega pošalji ovdi, a ne u p.mat.....
Pročita san da mi oni moj profešur, ne ne, špecijalist preporuča iči u Peveca ima onih đira za kupit ča kosidu travu, pa da stavin na moj brod. Moj bidni sinko, a ja ti iman mali lipi kaić, o oka. Pa nemam mista za take velike stvari. Neman ni trave da bi kosija, a ako kosin onda na ruku. A ti imaš veeeeli brod. Ka sanduk. I imaš puuuuno mista, a moribit da bi ti kosilica bila i o korist. Znaš ono uvatiš zubonju, dva, ili više, pa upališ tu makinju za travu i skidaš zubonjima krljušt. Ekola, ti to tribaš, a ja ti baš i nevolim makinje iz PRC. Ako ti zavali koji šold, pomoči ču ti prijateju.( A ako triba znan di se zube mogu utopit za 200 kuna)
Gori na našen največen otoku san vidija slični tvome, i uslika ga. Vidin kašun, ma sličan mi je nečijen. Da ni sličam moribiti tvon?

Ako je ka i tvoj, nije ni čudo ča bi se rado uselija na oni lipi Galeb, makar ondi i palubu riba, jer tamo ti gazda sigurno nebi da biti kapitan.

No ljudi ča imadu puno šoldi , kad dojdu nami, budu i neoprezni, raznježu se, a ti mu najdeš kakvu dobru mušu, pa mu je uvali moribit se taj da i preveslati, a ako poneseš samo 3 puške od silnih koje imaš u gumenon kaiču, ma usrat če se od straja. I ti češ onda biti kapitan.

ps. Javi prijateju oli je ti gori sličan tvon. Ako je nabacit čemo koju šoldu pa kupit tu makinju, tu za brijati zubonje. A ako se skupi koji šold više, probat ču te nagovorit ostatak za malo kožmetike brodu. Prijatelju brod mora biti i od oka. Ne samo dobar. Zato sam onim makaronđijava zavidan.