1.Maj je najrasprostranjeniji praznik na planeti
nevezano za socijalno i političko značenje, ja ga gledam uvjek provest u prirodi a kako živim na moru, uvjek je to blizu mora uz obavezno prvomajsko kupanje... kao klinac slušao sam kako stariji idu na marš na Učku, kasnije i ekipa motorista s apnima na učku, ja od 8. razreda idem na more, nekad su to bila divlja kampiranja, ekipa sa mora došla bi barkama do obližnje vale, mi malo udaljeniji bi se prošvercali fićekom bez dozvole... i nekad bi se pokupio i kakav krpelj od sjedenja uz logorsku vatru uz gitaru, jednom smo podjebavali kolegu koji je cjeli dan vrtio janjca, pa se čovjek raspizdio i bacio u more, a plaža puna izletnika, a mi smo ga samo izvadili i još malo doradili i fešta se nastavila... sad puno njih ima delikate žene pa ne idu nigdje, mole se da padne kiša, eventualno ispred kuće nalože roštilj... kako smo turistički kraj pa ima ekipa koje se stalno protive rampampa i razvoju, s druge strane ista firma pušta domaće da se provedu u kampu, i baš do 1.maja se da vrlo povoljno i rentat kućice sa wcima i klimama, grijani bazeni da se svatko može kupat, baš za te delikatne žene koje svejedno ne idu nigdje, ali ipak ima ekipe koji prepoznaju te prednosti i idu u kampove tako da cijela familija uživa i provede dana na zraku i u prirodi, na moru, a neki ulove kakvu sipu i naberu šparoga pa je fešta još bolja...ja sam danas na poslu ispunjen i osunčan
a mali jedva čeka da idemo opet
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj