Naravno ne svi, ali generalno su se granice pomaknule.
Sjecam se kada je bio pojam onaj tko ima uopce pasaru ili neku kadicu. Ako si imao kabinu, e to je vec bio brod ipo.
U skladu te nostalgije i dobrih starih vremena, zanima me koji brod pamtite vi?
Moj prvi brod koji mi je otac dao na koristenje je bio T-401L. Bio je to brodic s kojim sam odrastao i citava obitelj je isla na izlete iz Makarske, Brela do Vrulje, Brača.
Bio je to brod koji je izgubio 2 tomosa usred velikih valova i naucio me puno toga o ponasanju na moru ali i postivanju mora. Jednostavan, jako okretan, brz i lagan. I zbog toga ludo zabavan.
Kasnije kada je dosao u moje ruke, nakon par godina tomosakija je dobio Tohatsu 18, te konzolu postavljenu ispred srednje klupe. To je bio brod koji mi je pruzio najvise uzitaka do sada. Brz, okretan.. nije bilo mora preko kojega nije isao u Hvarskoj okolini, a bas zbog jaceg motora i njegove male kilaze i rasporeda tezine, nisu mu predstavljali problem niti mali niti veliki valovi.
Njegova najveca mana je bilo sto ga jace kise mogu napuniti do te mjere - da se potopi. Prodan je samo zato sto sam zelio vise, ali je jedini kojeg kada sam prodavao nisam imao onaj osjecaj "ah, konacno sam se rijesio onog loseg rebra/santine/odvoda/biloceg drugoga (ven590)".
Slobodno mogu reci da je to najbolji brod ikad - za mene. Unatoc svim manama kontrukcijske naravi