Daklem....u fazi sam kupovine novog tendera od cca 3 metra. Odluka je pala na jednu nejeftinu renomiranu firmu sa renomiranim zastupnikom u Rijeci, Cijena gumenjaka/tendera prava sitnica = 21 812 kuna. Prilikom posjeta trgovini dečki me savjetuju da pričekam koji dan sajam u Rijeci....navodno će biti neki popust. OK...čekamo sajam.....popust 6 % (i nije baš nešto!!) što daje prodajnu cijenu od 20400 kuna.S obzirom da sam kod istog zastupnika već kupio jedan gliser (plastika) i tri nejeftina vanbrodska motora, dopuštam si još malo dodatnog cjenkanja, tek toliko da bude u trgovačkom duhu. Nisam očekivao dodatne popuste reda veličine 10% i slično, već tek simboličnih 1-2 % koje im pojede Amex, Diners ili Master, s obzirom da plaćam u cash-u a mogu i na karticu....na 12 rata !!
Po dolasku na konačni dogovor i kupovinu, te započetom razgovoru o potencijalnom dodatnom simboličnom popustu, doživljavamo totalnu neljubaznost vlasnika zastupstva, doslovno na granici vrijeđanja te sa cash-om u džepu i u totalnoj nevjerici što nam se događa napuštamo *arenu*. Bez gumenjaka naravno !!
I sad....uključujem se na mrežu svih mreža, pronalazim dealere u Sloveniji i Italiji. Sve....ali doslovno SVE ponude koje sam dobio bile su dosta ili značajno jeftinije, te se odlučujem za najpovoljniju u Italiji, blizina Monfalcone-a sa lijepim popustom i u iznosu (preračunato) od 18 300 kuna. Danas sam uplatio kaparu od 500 EUR-a....
Dakle da zaključim priču....najsrdačnije zahvaljujem zastupniku na neljubaznosti....svojim činom ušparao mi je 2100 kuna. Isplatilo se potrpit saslušati tih 5 minuta nekulture...
SAVJET : prilikom kupovine takvih (a i skupljih) stvari dobro proguglajte i ne dajte da od vas rade ovce...i još si dopuštaju vrijeđanje kupca. Kod nas nema nikakvih dodatnih davanja prilikom registracije, faktura iz Italije ili bilo koje druge članice EU sa plaćenim porezom (koji su odreda manji nego u HR) dovoljna je za registraciju. Jedini dodatni trošak je prijevod na hrvatski jezik CE certifikata kod ovlaštenog sudskog tumača.
Neka nam živi vječno Rvacki business !!