Tko je tu lud ?

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Tko je tu lud ?

PostPostao/la Kapo » 01. 10. 2016. (20:50)

Daklem....u fazi sam kupovine novog tendera od cca 3 metra. Odluka je pala na jednu nejeftinu renomiranu firmu sa renomiranim zastupnikom u Rijeci, Cijena gumenjaka/tendera prava sitnica = 21 812 kuna. Prilikom posjeta trgovini dečki me savjetuju da pričekam koji dan sajam u Rijeci....navodno će biti neki popust. OK...čekamo sajam.....popust 6 % (i nije baš nešto!!) što daje prodajnu cijenu od 20400 kuna.S obzirom da sam kod istog zastupnika već kupio jedan gliser (plastika) i tri nejeftina vanbrodska motora, dopuštam si još malo dodatnog cjenkanja, tek toliko da bude u trgovačkom duhu. Nisam očekivao dodatne popuste reda veličine 10% i slično, već tek simboličnih 1-2 % koje im pojede Amex, Diners ili Master, s obzirom da plaćam u cash-u a mogu i na karticu....na 12 rata !!
Po dolasku na konačni dogovor i kupovinu, te započetom razgovoru o potencijalnom dodatnom simboličnom popustu, doživljavamo totalnu neljubaznost vlasnika zastupstva, doslovno na granici vrijeđanja te sa cash-om u džepu i u totalnoj nevjerici što nam se događa napuštamo *arenu*. Bez gumenjaka naravno !!

I sad....uključujem se na mrežu svih mreža, pronalazim dealere u Sloveniji i Italiji. Sve....ali doslovno SVE ponude koje sam dobio bile su dosta ili značajno jeftinije, te se odlučujem za najpovoljniju u Italiji, blizina Monfalcone-a sa lijepim popustom i u iznosu (preračunato) od 18 300 kuna. Danas sam uplatio kaparu od 500 EUR-a....

Dakle da zaključim priču....najsrdačnije zahvaljujem zastupniku na neljubaznosti....svojim činom ušparao mi je 2100 kuna. Isplatilo se potrpit saslušati tih 5 minuta nekulture...

SAVJET : prilikom kupovine takvih (a i skupljih) stvari dobro proguglajte i ne dajte da od vas rade ovce...i još si dopuštaju vrijeđanje kupca. Kod nas nema nikakvih dodatnih davanja prilikom registracije, faktura iz Italije ili bilo koje druge članice EU sa plaćenim porezom (koji su odreda manji nego u HR) dovoljna je za registraciju. Jedini dodatni trošak je prijevod na hrvatski jezik CE certifikata kod ovlaštenog sudskog tumača.

Neka nam živi vječno Rvacki business !!
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

Re: Tko je tu lud ?

PostPostao/la dragi7 » 01. 10. 2016. (21:16)

Još kad bi znali barem prvo slovo te firme možda bi se još nas prepoznalo u tvojoj situaciji :thumbdown: Ja ti virujem jer sam upoznao i vrlo korektne i vrlo nekorektne prodavače i zastupnike :crazy:
Rado informiram ali ništa ne sugeriram
dragi7
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adriatik 790 IMR M33/T Bajbot 3m Yamaha 5ks

PostPostao/la tovar100 » 01. 10. 2016. (21:57)

tri tisuce ojra za tri metra gumenjaka???...papreno.
tovar100
Member

PostPostao/la Kapo » 01. 10. 2016. (22:34)

tovar100 je napisao/la:tri tisuce ojra za tri metra gumenjaka???...papreno.

Slažem se...papreno je !! Kvaliteta uvijek ima paprenu cijenu.
Ali isto tako postignuta cijena u Italiji pokazuje koliko još ima lufta za *pregovaranje o cijeni*, čak i kad ukalkuliramo 3% manji PDV u Italiji (IVA = 22%).
A složit ćemo se....talijan ga sigurno nije prodao bez svoje kakve-takve provizije i zarade !!

Na koncu....pitanje svih pitanja....koliko se tendera prodaje u 10-om mjesecu ???
Je li ga bolje prodati sa manjom zaradom i očistiti salon / skladište ili ga gledati do proljeća sa upitnim rezultatom prodaje, a nagodinu ti je još i lanjski model ?
Rekao bih da u ovom slučaju talijan ipak ima daleko bolju poslovnu logiku.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la dragi7 » 01. 10. 2016. (22:57)

Slažem se sa tvojim komentarom i sa glupom logikom kojom se povode neki naši zastupnici i prodavači :clap:
Rado informiram ali ništa ne sugeriram
dragi7
Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 IMR M33/T Bajbot 3m Yamaha 5ks

PostPostao/la lupis » 02. 10. 2016. (12:51)

Evo prošli tjedan sam bio malo po Njemackoj ,limenke 05 renomiranih njemačkih piva Biturger,Kronbacher,Warsteiner koštaju u butigi tipa naš Tkonzum 80-90 centi (nije akcija).
Koliko košta limenka 05 hrvatskog piva u butigi kod nas,znate i sami..
Kilo kave 12 eu.U Metrou u hr ista kava 180 kn.

Tko je tu stvarno lud?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la kala » 02. 10. 2016. (13:07)

lupis je napisao/la:Evo prošli tjedan sam bio malo po Njemackoj ,limenke 05 renomiranih njemačkih piva Biturger,Kronbacher,Warsteiner koštaju u butigi tipa naš Tkonzum 80-90 centi (nije akcija).
Koliko košta limenka 05 hrvatskog piva kod nas,znate i sami..
Kilo kave 12 eu.U Metrou u hr ista kava 180 kn.

Tko je tu stvarno lud?

Nije ista . Kupi tu njemačku i stavi u mlin , vidit ćeš da nije ista . I u Metrou nije bila 180 kn nego puno jeftinija , bar ta austrijska . Sad ne znam da li su u zadnje vrijeme ubacili i kavu za hrvatsko tržište pa da je skuplja :think:
Što se tiče Motonavisa , od njih je korektno što daju samo 6% popusta jer tako štite svoje partnere. Ali su isto tako mogli ponuditi da odeš do nekog od njihovih partnera i da će on odobriti recimo 10 posto pošto je u pitanju stalni kupac . I svak sretan :thumbup:
kala
Member

Tip plovila: Elan 435f,Suzuki 20

PostPostao/la lupis » 02. 10. 2016. (13:37)

Potpuno ista kava... ;)
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la el passo » 02. 10. 2016. (13:59)

Čim zakorakeš preko grane vidiš koliko nas tu deru. Uvjek mi je fora kupiti limenke Union radlera blizu Trsta...jedna košta oko 70 centi...a što je najbolje na pozadini limenke lijepo piše " Povratna naknada 50 lipa " :lol:

No da ne oftopičarim sa pivom, Kapo mogao si ih imenovati u toj reklami pa da znamo o kome se radi. Ovako ću na svakog riječkog trgovca gledati sumljičavo
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la kala » 02. 10. 2016. (14:09)

@ elpasso motonavis sigurno , oni daju 6% a kapo vjerovatno uzima zodiaca

@ lupis varaš se . Čak i ako isto izgleda , nije ista za njemačko tržište i naše ili npr. talijansko ;)
kala
Member

PostPostao/la Hammerless » 02. 10. 2016. (14:12)

Ako netko misli da nije ista kava, dajem jedan primjer iz dućana istog lanca (Metro u Grazu i Metro u Zagrebu) i iste marke kave (Lavazza). Znači, trgovine rade na istom principu, a za primjer sam uzeo robu koja nije ni austrijska ni hrvatska (već talijanska), dapače uvoze se pod istim uvjetima... kila Kavazze za espresso-makine je tamo između 9 i 12 eura (i imaju svih 8 vrsta esspreso-kave), kod nas je kila u istom tom Metrou cca 160 kuna (i imaju rijetko tri, najčešće samo 1-2 vrste esspreso-kave).

Ta Lavazza se ne radi kao različita kava različitih kvaliteta za naše ili za austrijsko tržište. Lavazza je posvuda u svijetu ISTA. Tako da otpadaju filozofije različitosti tržišta i nas kao manje vrijednih (pa ako i jesmo manje vrijedni, zašto je roba duplo skuplja od one vrijednije??).

Bonus na taj kriminal je što je kupovna moć Austrijanaca cca 5x veća od kupovne moći prosječnog Hrvata (i kao bonus na bonus - njima na tu ogromnu kupovnu moć nije potrebno da trgovine rade nedjeljom, praznikom itd, kod nas stalno otvorene kao javni zahodi da pukljava sirotinja moće šetati praznih džepova i buljiti u izloge).

Tako da je Lupis postavio dorbo pitanje - iako je odgovor svima znan - glupi smo mi jer to dozvoljavamo, divimo se kompleksaški kriminalcima - pardon, "ljudi su sposobni pa su se snašli"...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Dobrodošli na hrvatski moto-forum!
Hammerless
Member

Tip plovila: U izgledu - Barracuda 590

PostPostao/la kala » 02. 10. 2016. (14:16)

Hammerless je napisao/la:Ako netko misli da nije ista kava, dajem jedan primjer iz dućana istog lanca (Metro u Grazu i Metro u Zagrebu) i iste marke kave (Lavazza). Znači, trgovine rade na istom principu, a za primjer sam uzeo robu koja nije ni austrijska ni hrvatska (već talijanska), dapače uvoze se pod istim uvjetima... kila Kavazze za espresso-makine je tamo između 9 i 12 eura (i imaju svih 8 vrsta esspreso-kave), kod nas je kila u istom tom Metrou cca 160 kuna (i imaju rijetko tri, najčešće samo 1-2 vrste esspreso-kave).

Ta Lavazza se ne radi kao različita kava različitih kvaliteta za naše ili za austrijsko tržište. Lavazza je posvuda u svijetu ISTA. Tako da otpadaju filozofije različitosti tržišta i nas kao manje vrijednih (pa ako i jesmo manje vrijedni, zašto je roba duplo skuplja od one vrijednije??).

Bonus na taj kriminal je što je kupovna moć Austrijanaca cca 5x veća od kupovne moći prosječnog Hrvata (i kao bonus na bonus - njima na tu ogromnu kupovnu moć nije potrebno da trgovine rade nedjeljom, praznikom itd, kod nas stalno otvorene kao javni zahodi da pukljava sirotinja moće šetati praznih džepova i buljiti u izloge).

Tako da je Lupis postavio dorbo pitanje - iako je odgovor svima znan - glupi smo mi jer to dozvoljavamo, divimo se kompleksaški kriminalcima - pardon, "ljudi su sposobni pa su se snašli"...

Sledge , nisi u pravu , a lupisu dajem točno određen primjer gdje sam siguran u nešto što tvrdim . Isto kao što bi meni bilo glupo tvrditi tebi nešto o policijskom postupanju , zar ne ? ;)
kala
Member

PostPostao/la josme » 02. 10. 2016. (17:52)

Kao prvo kave ne mogu biti iste jer su sa različitih biljki ubrane...kao drugo niti Nutella nije svuda ista a kao treće i ljudi su različiti.. :D
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 02. 10. 2016. (19:08)

Lavaca,Kremcafe,Julius,...

Isto pakiranje....znači isti brend,isto ime,isto prezime...,kod nas duplo skuplje...

A naša "domaća "prati u stopu..

Autoput...,10 dana austrija i 7 slovenija,kilometri neograničeni. .23,.50 eu
Lijepom Našom jednokratno RI-ŽU-RI cca 900 km cca 40 eu.
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la ruka » 02. 10. 2016. (19:23)

Ovo za kavu stoji iako ima i kod nas kila dobre kave u zrnu za espresso za 10 eura. Za autoputeve po austriji nije bas tako jer se svaki tunel placa. Smjer prema Becu ne, ali recimo od Graza na Passau kosta vise. Nasa A6 i A1 su jeftine ceste obzirom na broj rupa kroz brda.
druga
ruka
New Entry

Tip plovila: fisher 20, 150 4t

Sljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.