Priče za šankom ... troši li dovoljno?

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Priče za šankom ... troši li dovoljno?

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (17:57)

plavnik je napisao/la:Shvatite već jednom da ovaj isti Grašo ne troši puno više od Maestrala i sličnih kad vozi 5 i pol-6 milja!

evo danas smo na muliću(u praxi) usporedili 6 brodova po potrošnji...,Istranka,SAS 950 ,Fjaku,G23,drvenu rapsku gajetu od 8 m, i M700....,svi su danas na testu potrošnje polučili potpuno iste rezultate...,bitno je naglasit da su testovi izvršeni u istim uvjetima(nismo palili makine niti jednom od njih) ...,za nevjerovat....,ispada da Istranka i Sas troše isto,jedino je najmanja šteta kad ne voziš Istranku,pa smo se složili da je ona i pobjednik testa..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la zorica » 14. 03. 2013. (18:00)

Pada li snig u vas
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (18:09)

samo u teoriji..
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 14. 03. 2013. (18:16)

zorica je napisao/la:privarili bi ste se kad bi znali koliko pošti ima da nisu na 10 20 i vise milja od kuce. vise puta san dozivija na raznin mistima di san bija a bija san na mistima blizu splita koje su vecini ovde nezamisliva da ne kazen skroz glupava pa bi se ljudi krstili koja se riba vata. zlatno je pravilo da je bolje radit lose poste koje znas nego dobre koje neznas. iman par poznanika koji imaju lipe brode sportasi i ka ono idu na palagruzu, lastovo susac itd... a ono na povratku gov_o. ljudi moji dalje ne znaci bolje i vise. mislin da ipak triba stogod i znat.
.....Zorica svaka ti dala,ko da san ovo ja reka.....najbolju ribu i najveću,san ulovija najdalje 4 milje od porta.....al svedno volin otić dalje.....i kad iden dalje nije me briga,kad san otiša i kad ću doć i koliko ću brzo ić i koliko ću nafte potrošit....i idem sam i stavin prst u uvo i boli me japanac,jer sam pobjegao od svakodnevice,tužne jadne i čemerne....
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la plavnik » 14. 03. 2013. (18:20)

lupis je napisao/la:
plavnik je napisao/la:Shvatite već jednom da ovaj isti Grašo ne troši puno više od Maestrala i sličnih kad vozi 5 i pol-6 milja!

evo danas smo na muliću(u praxi) usporedili 6 brodova po potrošnji...,Istranka,SAS 950 ,Fjaku,G23,drvenu rapsku gajetu od 8 m, i M700....,svi su danas na testu potrošnje polučili potpuno iste rezultate...,bitno je naglasit da su testovi izvršeni u istim uvjetima(nismo palili makine niti jednom od njih) ...,za nevjerovat....,ispada da Istranka i Sas troše isto,jedino je najmanja šteta kad ne voziš Istranku,pa smo se složili da je ona i pobjednik testa..

Kraj SAS-a je Furia :wave:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la Trogiranin » 14. 03. 2013. (18:24)

P.S. Peka od inoxa nevalja, prova i niki dan je odnija na otpad . :thumbup: :clap:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (18:27)

dobro...,furija....,svejedno....,ali kako objašnjavaš da ta furija i istranka troše isto nafte na vezu,sa zagašenim makinama ....??meni je to čudno....
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 14. 03. 2013. (18:31)

Meni nije...

Mislim da je nesto u tom mulicu za kog su vezani... :shock:

Morat cemo agenta Muldera zvat :problem:
Zadnja izmjena: plavnik; 14. 03. 2013. (18:32); ukupno mijenjano 1 put/a.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la Pape » 14. 03. 2013. (18:32)

legi je napisao/la:
zorica je napisao/la:privarili bi ste se kad bi znali koliko pošti ima da nisu na 10 20 i vise milja od kuce. vise puta san dozivija na raznin mistima di san bija a bija san na mistima blizu splita koje su vecini ovde nezamisliva da ne kazen skroz glupava pa bi se ljudi krstili koja se riba vata. zlatno je pravilo da je bolje radit lose poste koje znas nego dobre koje neznas. iman par poznanika koji imaju lipe brode sportasi i ka ono idu na palagruzu, lastovo susac itd... a ono na povratku gov_o. ljudi moji dalje ne znaci bolje i vise. mislin da ipak triba stogod i znat.
.....Zorica svaka ti dala,ko da san ovo ja reka.....najbolju ribu i najveću,san ulovija najdalje 4 milje od porta.....al svedno volin otić dalje.....i kad iden dalje nije me briga,kad san otiša i kad ću doć i koliko ću brzo ić i koliko ću nafte potrošit....i idem sam i stavin prst u uvo i boli me japanac,jer sam pobjegao od svakodnevice,tužne jadne i čemerne....

...ma dala mu moj kuac...aj baš, nekd ođe do mene...ja vozin sa svojin brodom, plačan gorivo, bire, ješku...i da vidin šta će to uvatit i jupola napunit....aj evo rukavica je bačena...pas nanu, oca ....sad ste me najušili sa ovim sranjima....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Trogiranin » 14. 03. 2013. (18:33)

:?: :Other12:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Pape » 14. 03. 2013. (18:33)

...e da a ako ne uvati...livat će mi tri miseca onih 170l šta more stat u ono moje čudo... :Other8: ...inače ode glava....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la zorica » 14. 03. 2013. (18:44)

Pape je napisao/la:
legi je napisao/la:

...ma dala mu moj kuac...aj baš, nekd ođe do mene...ja vozin sa svojin brodom, plačan gorivo, bire, ješku...i da vidin šta će to uvatit i jupola napunit....aj evo rukavica je bačena...pas nanu, oca ....sad ste me najušili sa ovim sranjima....

U kastelanskon nisan nikad bija ali izmedju splita i braca san neko vrime intezivno radija i odlicno vata, cak i jako blizu splitu i ne radi se u miljama nego u sttinama metara.Sad iman otvoreni gliser i ne iden vise tamo jer neman di spavat ali cin dodje brod vidjat ces me. Kad spominjes jupol neznan jeli aludiras na lignje. O tome pojma neman i ne mogu govorit, ali ribe koja je meni interesantna ima u tvojim krajevima itekako samo jebiga neznan ni ja nista o projektiranju struje ko ti pa onda prihvat da neko u necemu od cega zivi i rani fameju zna vise od tebe
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 14. 03. 2013. (18:51)

...ajmo, ajmo...da vidimo mi tu ribu...aj...s kojin god ti alaton očeš...osin onih vrša za one skakavce....i 4-5nm iz matičnog porta...maximalno od St-a kako kažeš...a moremo i u par stotina metara...a jupol je mira za ulov...nešto ko i jedan kil....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la zorica » 14. 03. 2013. (19:00)

Navest cu samo par primjera pa ako ce neko virovat nek viruje.

Kad san se ozenija poceja san radit intezivno radit terene od vruje do omisa jer mi je brod tu na pola puta i naslusa san se prica tipa sinko ostavi se ribolova nema ti tu nista. Dans isti ti vrlo rado podju samnon dizat parangale i nepojmivo im je da upravo isprid kuce se lovi takva riba. Isto mi se desavalo kad san prvi put poceja radit sjevernu stranu hvara i dio isprid spilita od instituta do stobreca, a i znan nemali broj ljudi koji jako kvalitetno lovi na tim terenima. O kkastelanskom necu govorit jer neznam a i neznam nikog od tamo.

Rodjak mi je ribar iz kuta na visu i zivi iskljucivo od ribolova i kad ga pitas kakvo je stanj na visu on glatko odgovori triba ic dalje jer vis je satran, a ja govorin di dalje, a on kaze svetac, susac itd.. Dok masaljudi s kraja ide upravo na vis i donese dobru ribu? Naravno da njemu u niti jednom trenutku nije palo napamet da je malo zaruzinavija ili da ga je prigazilo vrime i nacin ribolova

Inace ja ribu neman obicaj slikavat i visat je po forumu. Znaci mos virovat ili ne
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la ivan83 » 14. 03. 2013. (19:00)

Prodajem piculjana 720, yanmar 315ks, trosi samo 10 litara godisnje :D :clap:
ivan83
Member

Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.