Ko se ostavija duvana i kako !!

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ko se ostavija duvana i kako !!

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 28. 05. 2015. (07:11)

...... kako stojimo ...... ima li napredka ...... 8-)
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la maverick975 » 28. 05. 2015. (13:23)

A hebem si mater svaki dan a nikako da ih ostavim....a smeta mi...odlucim...pa opet zapalim
maverick975
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la bilo » 28. 05. 2015. (16:14)

bilo je napisao/la:Pušio sam 35 godina. Najmanje dve kutije na dan, a kad se našlo društvo blizu, onda ... :Other9: Prestao sam pre godinu i dva mjeseca. :Other13:
Imao sam neki bronhitis ... prođe jedan dan bez cigarete, drugi ... kad sam sebi kažem ... ajde da pokušam! Nikome nisam ništa obečao, ni sebi ... niko mi nebi ni vjerovao, ne bi ni sam sebi ... stvarno sam uživao u pušenju. Kao što sam rekao ... godina i dva meseca bez cigarete, a cigaretu bi pojeo, ne samo popušio, toliko mi još miriše, toliko mi se još puši. Da ne govorim koliko mi fali na ribolovu. Nadam se, da ču izdržat. Živi bili pa vidjeli!

Evo, taj post sam poslao 16.1.2013. Ne pušim ... još :shh: ali zadnje četiri rečenice još uvjek stoje! To je mučenje, ne život! :mrgreen:
80% SALE on Your Soul (grafit u Mostaru)
bilo
Old Senior Member

Tip plovila: Sessa Ocean 650, OptiMax 150

PostPostao/la Ćule » 28. 05. 2015. (18:25)

vidi vidi... to je tema moja zadnjih 6 dana. nisam zapalio niti jednu, nekako sam ok, ali znam da ribolov i ako odem vani piti će biti veliko iskušenje.
Ali neću i gotovo. ostavljam se na način da neću i neću i neću zapalit :think:
Nije život kratak, nego se mi kasno sjetimo živjeti.
Ćule
Member

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la Ćule » 03. 06. 2015. (21:24)

i nisam
Nije život kratak, nego se mi kasno sjetimo živjeti.
Ćule
Member

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la 2105 » 03. 06. 2015. (21:52)

bilo je napisao/la:
bilo je napisao/la:Pušio sam 35 godina. Najmanje dve kutije na dan, a kad se našlo društvo blizu, onda ... :Other9: Prestao sam pre godinu i dva mjeseca. :Other13:
Imao sam neki bronhitis ... prođe jedan dan bez cigarete, drugi ... kad sam sebi kažem ... ajde da pokušam! Nikome nisam ništa obečao, ni sebi ... niko mi nebi ni vjerovao, ne bi ni sam sebi ... stvarno sam uživao u pušenju. Kao što sam rekao ... godina i dva meseca bez cigarete, a cigaretu bi pojeo, ne samo popušio, toliko mi još miriše, toliko mi se još puši. Da ne govorim koliko mi fali na ribolovu. Nadam se, da ču izdržat. Živi bili pa vidjeli!

Evo, taj post sam poslao 16.1.2013. Ne pušim ... još :shh: ali zadnje četiri rečenice još uvjek stoje! To je mučenje, ne život! :mrgreen:

Isto 2 kutije na dan i nakon preko 25 godina prestao na 3 godine. Pojača se apetit i uhavti u 3 godine10 kila + koji su i danas prisutni. Kad sam počeo opet fumat nakon 3 godine bile su priko 2 kutije na dan. Danas smanji na 2 kutije i tu nastojim ostat. Prije par godina sam prova onu električnu cigaretu. Jedna nije mogla zadovoljit potribe pa se druga uvik punila. Hodi sam okolo sa kabelima, punjačima i onim muščima u žepima ka niki mona a na kraju mi se uplaila baterija u čunci jer sam vuka ka parip pa je ima bit došla u kratki spoj... Posla sam sve u pičku materinu i vrati se na Malboro Red, 2 kutije na dan.
Nema sumnje da bi bilo lipo stat onom tko može, ali me sad strah da ne dobijem opet 10 kila + ili cukar ka čoviku kojeg znam.
Ovakav staž sigurno izaziva hebenu ovisnost koja je žestoka nakon toliko godina i prekid mora bit stresan, pshički i fizički. Neki tvrde ...više štete nego koristi anko toliko godina fumanja...
2105
Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la marin » 03. 06. 2015. (22:55)

Onaj ko se misli ozbiljno i zauvik ostavit, mora bit spreman na promjenu stila života općenito, jer to ide uz prestanak pušenja
ja san isto nakon 2 kutije dnevno nakon prestanka dobija 10 kila i tribalo mi je 5 godina da se vratin na normalu
da sad radin iznova odma bi se počeja bavit sporton umisto šta san krstarija oko frižidera non stop. I najveći problem nakon prestanka je upravo hrana, iz mog iskustva
puno se lakše ostavit duvana nego smanjit spizu
Kako bilo nagrada je velika ko uspije u svakom pogledu, ko kad brod dobije novi motor
Pravilo kojeg se sad držin ka sveto pismo - nikad više ni jedan dim pod nikakvim okolnostima
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la theblue » 04. 06. 2015. (14:50)

marin je napisao/la:Pravilo kojeg se sad držin ka sveto pismo - nikad više ni jedan dim pod nikakvim okolnostima

...e tu san se ja zajeba pred dva leta a pusti san leto i pol španjuleti i to bez beda a misli san,neću moć,preko 30 let staža je tu,a valjda san potrefi dobar momenat,nakon trovanja za Novo leto od nekoliko škatula :crazy: ...i nakon leto i pol ala jenu s kafen,za kumpaniju,kad san toliko zdura ,od jene se neću namorat...nakon 10tak dni ala još jenu...za šetimanu,dve,s kumpanjon jenu...pa kad san nakon mesec dan ša na more, kupi san ja i škatulu...kao, neću fumat, ma nek se nađe ako me ćapa želja,koliko fuman durat će mi par meseci :lol: ....pofuma san je za manje od dve ure,lovili se lovi(oslići) ko munjeni a ja takiva španjuleti, jenega na drugega...to je bi kraj... i novi početak...danas škatula na dan,dan i pol...ipak san malo smanji :)
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PostPostao/la bilo » 04. 06. 2015. (15:34)

Kako kaže Plavi ...
theblue je napisao/la: ...i nakon leto i pol ala jenu s kafen ...nakon 10tak dni ala još jenu...za šetimanu,dve,s kumpanjon jenu... kad san nakon mesec dan ša na more, kupi san ja i škatulu...kao, neću fumat ... pofuma san je za manje od dve ure ... to je bi kraj... i novi početak...

Žena mi posle 11 godina apstinencije pušenja napravila jedan dim na godišnjem ... kao, čisti sam nepušač postala. I stvarno, do sledečeg godišnjeg ništa. Drugu godinu na godišnjem jednu cigaretu, a treču jednu kutiju. Između toga ništa. Četvrtu godinu na godišnjem pušila kutiju na dan i nakon par meseci naatezanja daj-nedaj ... propušila.

marin je napisao/la:... Pravilo kojeg se sad držin ka sveto pismo - nikad više ni jedan dim pod nikakvim okolnostima

To je to i samo to!!! Ali ... ponavljam ... to je mučenje, ne život! :mrgreen: (bar za mene)
bilo
Old Senior Member

PostPostao/la morski psić » 04. 06. 2015. (16:09)

Ja bez frke prestanem pušiti bar dvadesetak puta na dan, zadnjih 40 godina. Za sada ne kašljem, normalno dišem i ujutro nemam nikakvih problema. Do kada? Vidjeti ćemo.
morski psić
Member

Tip plovila: drvena pasara s kabinom 6,5m , perkins 33ks.

PostPostao/la 2105 » 04. 06. 2015. (16:50)

E to ti stoji, tako i ja prestajem ....upstalom od nečega moramo svi umrit. To ti je jedino sigurno.

Samo stoji i ona ' vrag odni prišu '
2105
Member

PostPostao/la teo_ribar » 04. 06. 2015. (17:07)

bilo je napisao/la:Žena mi posle 11 godina apstinencije pušenja napravila jedan dim na godišnjem ... kao, čisti sam nepušač postala. I stvarno, do sledečeg godišnjeg ništa. Drugu godinu na godišnjem jednu cigaretu, a treču jednu kutiju. Između toga ništa. Četvrtu godinu na godišnjem pušila kutiju na dan i nakon par meseci naatezanja daj-nedaj ... propušila.

iman ti ja riješenje kako da se ostavi cigareta, jednostavno je više nemoj vodit na godišnji sa sobom, neka ostane čuvat kuću :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la saša šverko » 04. 06. 2015. (17:31)

za prestat treba imat čvrst karakter, a za nastavit -muda :angel: :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la marin » 04. 06. 2015. (20:09)

bilo je napisao/la:To je to i samo to!!! Ali ... ponavljam ... to je mučenje, ne život! :mrgreen: (bar za mene)

stvarno nije problem prestat, malo muke nekoliko dana , razne misli se roje, tipa šta će mi ovaki život bez duvana i slično :mrgreen:

ali ono pravo počinje posli, i postoje dvi vrste pristupa

prvi je u stilu ajme majko da je zapalit, zavidi se svakome ko fuma, razmišlja se da je život bez duvana besmislen itd.. šta bi bilo lipo sad posli ručka itd.. to je dobar put da se prije ili posli
propuši, jer je cilo vrime prisutna žudnja

drugi pristup je ne mogu virovat da san ovoliko pušija, kako san moga to smeće držat u ustima, našto liči čovik koji drži komad nečega u ustima iz čega izlazi smrdljivi dim, kako san bija glup svo ovo vrime,
vidi šta san sve dobija kad san se ostavija itd.. ovi pristup je jedini ispravan i subjektivno i objektivno

da se razumimo sad nakon pet godina nepušenja da zapalin jednoga trča bi kupit kutiju i napušava bi se dok ne bi završija na hitnoj
još uvik mi miriše itekako ,ali razlika je što mi je to ipak sad daleko i kontroliran situaciju u potpunosti
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la bilo » 05. 06. 2015. (13:06)

marin je napisao/la:
bilo je napisao/la:To je to i samo to!!! Ali ... ponavljam ... to je mučenje, ne život! :mrgreen: (bar za mene)

stvarno nije problem prestat, malo muke nekoliko dana , razne misli se roje, tipa šta će mi ovaki život bez duvana i slično :mrgreen:

ali ono pravo počinje posli, i postoje dvi vrste pristupa

prvi je u stilu ajme majko da je zapalit, zavidi se svakome ko fuma, razmišlja se da je život bez duvana besmislen itd.. šta bi bilo lipo sad posli ručka itd.. to je dobar put da se prije ili posli
propuši, jer je cilo vrime prisutna žudnja

drugi pristup je ne mogu virovat da san ovoliko pušija, kako san moga to smeće držat u ustima, našto liči čovik koji drži komad nečega u ustima iz čega izlazi smrdljivi dim, kako san bija glup svo ovo vrime,
vidi šta san sve dobija kad san se ostavija itd.. ovi pristup je jedini ispravan i subjektivno i objektivno

da se razumimo sad nakon pet godina nepušenja da zapalin jednoga trča bi kupit kutiju i napušava bi se dok ne bi završija na hitnoj
još uvik mi miriše itekako ,ali razlika je što mi je to ipak sad daleko i kontroliran situaciju u potpunosti

E, Marin ... baš zbog pristupa broj 2 još sam nepušač ... a kolko mi miriše, samo jedan primer ... pre nego sednem sa društvom nešto popit, uvjek pogledam kamo puši vjetar i sednem tako, da puši dim u mene. :Other12: :mrgreen:
bilo
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.