zorica je napisao/la:
Nikako. to je pre tanko i ako ne pukne u prvoj godini puknit ce u drugoj, trecoj .....
Nemoguce je da su dvi postojece ploce jednake debljine, jednakih temelja , materijala itd ...
vrlo mali mikronski pomaci ( usljed zagrijavanja , hladjenja , potresa...) su neizbjezni s tim da zbog gore navedenih razloga oni nece bi sto posto isti kod obe ploce, a one su pre jake da bi ih u njihovom "radu" zadrzalo nekakvih 2 cm necega i na to keramika.
stavi tapet
...za ovo šta navodiš ima riješenja. kako bi ti recimo riješija spoj dvi novoizgrađene zgrade koje su povezane hodnikom unutar njih. ti spojevi su dilatacijski i vječno rade. nema šanse stavit pločice u takvi hodnik??!? kako bi riješija most priko pelješca, a da ti asfalt ne popuca u rov od metar širine samo na pomake od toplo hladno?...ajmo uključite mozak ili gledajte megabuilderse na Discovery-u...

...Udica za tako tanke estrihe, odnosno poravnavanja ide nivelir masa ako očeš kvalitetu. ja znam da bi ti sad volija da ti neko kaže da fangla cimenta i kamion nule riješava cili tvoj problem, ali..

eto ja nisan građevinac, ali san svaki dan na građevini i gledam svaki dan u takve stvari i kako se riješavaju i šta se dešava. nisam stručnjak za građevinu, nego tu san, "vrtin se".