Vezani estrih ili glazura !??

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Vezani estrih ili glazura !??

PostPostao/la Pape » 21. 02. 2012. (23:49)

zorica je napisao/la:
Nikako. to je pre tanko i ako ne pukne u prvoj godini puknit ce u drugoj, trecoj .....

Nemoguce je da su dvi postojece ploce jednake debljine, jednakih temelja , materijala itd ...
vrlo mali mikronski pomaci ( usljed zagrijavanja , hladjenja , potresa...) su neizbjezni s tim da zbog gore navedenih razloga oni nece bi sto posto isti kod obe ploce, a one su pre jake da bi ih u njihovom "radu" zadrzalo nekakvih 2 cm necega i na to keramika.

stavi tapet :lol:

...za ovo šta navodiš ima riješenja. kako bi ti recimo riješija spoj dvi novoizgrađene zgrade koje su povezane hodnikom unutar njih. ti spojevi su dilatacijski i vječno rade. nema šanse stavit pločice u takvi hodnik??!? kako bi riješija most priko pelješca, a da ti asfalt ne popuca u rov od metar širine samo na pomake od toplo hladno?...ajmo uključite mozak ili gledajte megabuilderse na Discovery-u... :lol: :lol: :lol:

...Udica za tako tanke estrihe, odnosno poravnavanja ide nivelir masa ako očeš kvalitetu. ja znam da bi ti sad volija da ti neko kaže da fangla cimenta i kamion nule riješava cili tvoj problem, ali.. :eh: ....ne znan sad kakva ti je terasa, ali ako su vidljivi spojevi terasa i kad potegneš špag i poprilično ka ravni, onda bi iša na tim spojevima sa diletacijskom lajsnom za pločice koja se kasnije može ispunit fugom od silikona (sika) ili se ostavi tako kako je. uglavnom spojeve terase bi tribalo prije toga očistit, nać "žilu" i propilat utanko koji cm u dubinu i preko toga ništa ne stavljat da ne popuni bužu (cimenti lipila i sl.) već na to misto ide navedena lajsna. pošto je možda to sve ipak vani, povuci unutar lajsne sikom i da ti uđe šta dublje. prije bi čak i fugu koju si ispila napunija bitumenom. poprskaj misto di si silikonira na lajsni smjesom čarlija i vode i onda kreni ravnat prstom ili špatulom i ta fuga će ti ostat ideališen. na takvim mistima ako puno radi građevinci uopče ne stavljaju estrih, odnosno omeđuju do diletacije, ili ako ga ipak naliju, na tim mistima je sinjano di su i estrih se propilava cilom svojom debljinom. neki čak i di nema diletacije ako su velike površine estriha ili odma omeđuju estrih ili kasnije naknadno propilavaju jer bi sve otišlo i samo od sebe u kua na toliku površinu iz komada ma koliko estrih bija kvalitetan i kvalitetno izveden, tako da iako nekad nema nikakvih pomaka nosivog betona ispod, a opet sve popuca ako nije omeđeno ili propilano. isto vridi i za pločice, kamen, knauf i sl. ako su zaboravili izdiletirat tako velike površine, sve to popuca u roku od par miseci. ono šta san gore naveja za propilavanje ako ima di radit i pucat pratit će ti tu fugu koju si propila ako si je je pogodija propilat, odnosno naša onu "žilu" i tu će i nastavit radit i ka "pucat" ali neče se odrazit na završnu podlogu (pločice) koje će popucat. ima investitora koji ne žele vidit lajsnu niti pod razno (a zapravo nije ružna niti malo) niti neku dilataciju, pa onda se znaju pločice preko dilatacije čak stavit na ko neki silikon, a ne na lipilo, i onda dalje nastavit lipit lipilom...i to fercera ka skroz ok, nisu još uvik poispadale.

eto ja nisan građevinac, ali san svaki dan na građevini i gledam svaki dan u takve stvari i kako se riješavaju i šta se dešava. nisam stručnjak za građevinu, nego tu san, "vrtin se". :lol: ne znan sad sve građevinse stručne nazive, materijale i to, ima stručnjaka koji znaju više i bolje, al eto tija san ti sa svojim skromnim znanjem pomoć ili bar pomoć u razmišljanju šta napravit. :wave:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la riberer » 22. 02. 2012. (00:09)

Stručnjaci koji znaju više i bolje tajanstveno šute, šteta ... veliki bravo Pape! slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Trogiranin » 22. 02. 2012. (06:50)

PP .......................... :twisted: Pape majstore, obermeštar .......................... :clap:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Pape » 22. 02. 2012. (10:06)

...ma ebeš pljesak i bravo Pape....nego.... đe je moja trapula?!... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la udica » 22. 02. 2012. (12:34)

...odluka je pala :!: ........vraćamo se doma samo priko Knina :thumbup:

... na očišćenu i usisanu površinu nanosi se SN veza, na nju estrih pojačan SN vezom i vlaknima za estrih, povrh svega samonivelirajuća masa te se deblje porculanske pločice lijepe na flexi lipilo i flexi fuga :!:

...radove izvodi Čuba (kad je već u mo(r)tu) Pape nadgleda a Trogiranin izdaje atest, a ja, ja ću bit iza kuće u kominu oko peke (tu nemogu pogrišit) ;) :thumbup: :wave:

...a ovog lita svi imate poduku iz crvolova :!:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la Pape » 22. 02. 2012. (13:19)

..eto na, opet triban nešto radit...pa onda ić još i na neke poduke... :crazy: ...da si žensko sa zlatnom trapulom uteka bi kilko filozofiraš....znaš da ja volim nešto opipljivo, trapulasto, da se crv može uvalit unutra...pusti priče....daj mala, daj.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la ćuba69 » 22. 02. 2012. (19:02)

udica je napisao/la:...radove izvodi Čuba (kad je već u mo(r)tu) Pape nadgleda a Trogiranin izdaje atest, a ja, ja ću bit iza kuće u kominu oko peke

....ma nemoraš meni dati najlakši dio posla,mogu ja i nešto teže raditi.....vi uzmiti sebi nešto lakše,mladji ste.... :Other41:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Pape » 22. 02. 2012. (19:12)

:lol: :lol: :lol: ...Udica, ja mislim kako je počelo...ne'š ti ove godine metnit te pločice.... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la udica » 22. 02. 2012. (21:21)

Pape je napisao/la::lol: :lol: :lol: ...Udica, ja mislim kako je počelo...ne'š ti ove godine metnit te pločice.... :mrgreen:

...ako ne metnem ja metni će neko drugi bitno da se metne :!:

...i svi budemo zadovoljni :D
udica
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 22. 02. 2012. (21:24)

...samo nemoj da taj slomi kost mečući... : Laughing3: : Laughing3: : Laughing4:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la udica » 22. 02. 2012. (21:25)

...a vidi Pape ovu teoriju :D

Prica ide otprilike ovako:
Podlogu dobro ocistiti i pripremiti... Odstraniti svu necistocu, prasinu i ostatke materijala. Ne bi bilo lose na fleksericu staviti nastavak sa celicnom cetkom i preci

njome preko cijele povrsine. Dobro omesti i po potrebi oprati miniwashem...
Kada se podloga osusi premazati je temeljnim premazom (primerom) za betom (Ceresit CT 17).
U spoj izmedju dva materijala (eventualnu pokotinu) nanjeti Ceresit FT 101. Preko cijele podloge navuci hidroizolaciju (Ceresit CR 166) u kombinaciji sa

brtvenom trakom preko spoja dvaju materijala (Ceresit CL 52).
E sada... Idealno bi bilo, obzirom na malu visinu na koju mozemo dizati podlogu, staviti samonivelirajucu masu. Koristiti ili masu koja dozvoljava nanosenje u

debljinama do 30mm (tipa one Bauhausove ili recimo Thomsit DH MAXI) ili nivelirajucu masu za tanje slojeve ici u dva sloja i to na nacin da se stavi prvi sloj,

priceka kratko vrijeme dok se masa ne stvrde toliko da po njoj mozemo hodati i odmah zatim ici sa drugim slojem. Ukoliko se izmedju dva sloja ceka do

potpunog stvrdnjavanja postoji velika sansa da se ta dva sloja odvoje. Radi ustede u materijalu (cijeni) moguce je u samonivelirajucu masu dodati pjesak (0-4) i

to do max 30% a radi cvrstoce mogu se umjesati vlakna ali ne poliesterska vec iskljucivo staklena odnosno celicna.
Druga varijanta je da se ide sa dobrim fleksibilnim ljepilom u koje se isto dodaju staklena ili celicna vlakna i naravno u par slojeva do potrebne visine (postupak

isti kao i kod nanosenja samonivelirajuce mase za tanje slojeve).
Na sve to poloziti keramiku ali koristeci iskljucivo fleksibilno ljepilo.
Naravno ove oznake Ceresitovih materijala sam stavio jer je njih preporucio savjetnik, a cisto tebi da vidis o cemu je rijec... Kod nas drzimo i PCI i SIKU koji su jos kvalitetniji ali i skuplji. Probau je najjeftiniji i to zato jer je to Bauhausova robna marka...
I na kraju (meni najsmjesnije) svi s kojima sam pricao su rekli kako je sve to super no da bi oni nastojali postaviti keramiku tako da preko spoja materijala dodje fuga ili diletacija, ono, kao za svaki slucaj :))))

:roll:
udica
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 22. 02. 2012. (21:51)

...a pitanje je?!?...vjerovatno, koja je bolja varijanta od ove dvi? ovako kako si napisa, puno mi je draža prva varijanta, samo neman pooojma jel ta nivelirajuča masa može ić ka u dva puta. to mi se ne sviđa. možda i može, provjeri još ako možeš. ako može odlično. a to za diletacije ili čak i fuga, smija se ti ili ne...nije ta blesava viruj mi...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 23. 02. 2012. (11:19)

Ćujem iz povjerljivih izvora da se nabavlja materijal ? Kad triba doć za stol u koju uru ? Nemojte puno kasno jerbo sam u '"zraku"' na moru, a i mojim momcima: vozač i bodyguard teško padne na želučiće kasna obaveza ...
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Pape » 23. 02. 2012. (13:49)

...nabavlja materijal?!....vidim ja ne radi glavni meštar ništa!....bulji u ekran ko tele u šarena vrata...

Trenutno korisnika/ca: ćuba69 i 1 gost.

:lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la ćuba69 » 23. 02. 2012. (13:54)

glavni meštar je upravo ispod tuša nakon što je jutros stavija svoja 3-4 kvadrata...i prije ručka se logira da vidi
šta ste od jutros nakenjali....i sad će ručati...pa zasluženo ubit oko 2-3 ure...nemoj da kome padne napamet da me uznemirava ...bit će :Angry47:
za ručak moja "mala" ispekla neko pečenje...hmmmm mljac....samo da mi kakva kost ne zapne u grlu :lol: :lol: :lol:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.