dome je napisao/la:Nema tu nikakva problema , sve je po zakonu. Tvrtkama EU zone naš zakon ne brani da rade kod nas, čak naša inspekcija nema nad njima nikakve ovlasti osim carine .Oni ne moraju izdati fiskalni račun niti platiti ikakav porez kod nas. Ne moraju ni platiti ni mirovinsko ni zdravstveno , ma ne trebaju ama baš ništa i nitko ne kontrolira niti pita za išta a nema ih ni tko pitati niti kontrolirati ........ sličnu situaciju sam doživio na susretu Harley Davidson u Biogradu pred par godina gdje su strani štandovi prodavali moto kožna odjela i sličnu robu te naplaćivali u eurima bez ikakva naplatnog uređaja dok je u to vrijeme carina pečatila kafiće zbog kune dvije viška u blagajni. Bilo je po novinama tada da se na strani štand na takvim manifestacijama ne primjenjuju naši zakoni te ne moraju izdavati fiskalni račun ni uplatiti utržak na banku dok se na naš štand na istoj toj manifestaciji primjenjuju naši zakoni te moraju imati fiskalnu kasu i sve ostalo ........ jbg. oni su stranci pa ne smijemo narušavati njihov integritet i gnjaviti ih našim zakonima dok rade kod nas ali ima zato dosta naših obrtnika koji će platiti sve što treba kao i ono što ne treba .....
Ista je situacija u Španjolskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Sa mojom ekipom bio sam u škverovima Marsej, Kiel i Cadiz (što se Europe tiče) više puta po mjesec i pol - dva, nitko nas ni riječi nije pitao. Došli, obavili, naplatili i vratili se doma. Kako su nas domaći gledali nemam pojma, nisam primijetio da ikome smetamo.
Sredinom mjeseca idem po drugi put u Kiel (Njemačka) na dva mjeseca, ne vjerujem da će biti išta drugačije.
EU je donijela slobodno tržište rada i zabranu dvostrukog oporezivanja i nije problem u nama koji radimo (odakle god bili i gdje god radili) nego je problem u našim "provoditeljima" zakona.
Evo zoran primjer stvarnog problema (preporučam pročitati do kraja, sa razumijevanjem): https://beta.index.hr/vijesti/clanak/ov ... 41567.aspx