Ne nasjedajte

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ne nasjedajte

PostPostao/la oneeyed » 15. 05. 2014. (09:18)

porer je napisao/la:Western Union ti da jedan kod od 10 cifri sa kojim on ide podići novce. Reci da je poslano i daj mu bilo kakav 10 cifreni broj pa nek ide na šalter podići. Reći će mu da nije ispravan a ti se onda izvinjavaj, kao da si napisao 3 umjesto 8 na jednom mjestu pa nek ide ponovo i tako dok mu ne dosadi.

Odlična ideja :thumbup:. U međuvremenu otiđi do najbliže policijske postaje i prijavi slučaj.
Osobno bih u startu odjebao lika i ne bi gubio sekundu vremena na natezanje s njim, jer se se iz aviona vidi da je u pitanju muljaža.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Bakakuava » 15. 05. 2014. (11:21)

Nego.. ukoliko ne prodaš lađju da li ovo ljeto planiraš koju đitu, i pri tome naravno da izvjestiš putem foruma, neki putopis...

Ljeti to stvarno dobro dođe, kada je sezona godišnjih, ostaneš sam u uredu, posla nema previše - lipo otvoriš forum i uživaš...
Bakakuava
Member

PostPostao/la mali od palube » 15. 05. 2014. (12:45)

Evo, sastavio sam odgovor:

Dragi Markus!
U Hrvatskoj se poslovnice Western Union nalaze u sastavu pošte. Bio sam u najbližoj pošti i raspitao se. Rekli su mi da nema problema poslati 900 € za DENNIS MAGNUS, QE 44COLON Y AMAZONAS... Čak su mi dali i obrazac za popunjavanje, kojega sam poskenirao i šaljem ga u prilogu. Budući da nisam baš vješt u novčanim transakcijama preko interneta, molim da mi potvrdiš je li to ispravan obrazac. Provizija je nešto veća od 50 €, ali to ćemo zanemariti.
U pošti su me također upozorili na mogućnost prijevare putem interneta, pa molim da se ne ljutiš ako sam malo oprezan. Rekli su mi da tražim još neku simboličnu uplatu (10 €) s tvojega PayPal računa koju ću moći podići u banci i tako se uvjeriti da je taj tvoj račun ispravan, a ne izmišljen. Tu simboličnu uplatu ću moći podići tek nakon 01.06.2014. Tako su mi barem objasnili. Ako je uspijem podići, onda je sigurnost veća i onda ću poslati ovih 900 € putem Western Uniona. Još jednom te molim da se ne ljutiš zbog mojega opreza.
Što se tiče broda, maknuo sam ga iz oglasnika. Nalazi se na južnoj strani otoka Paga, u selu Vlašići. Ja živim cca 300 km daleko od otoka i svakako bismo trebali dogovoriti precizan dan kada bi netko došao po brod. Tada bih organizirao i kamionsku dizalicu iz Zadra. Budući da je to jedina dizalica u krugu od 100 km koja brod može spustiti u more, taj čovjek mi to redovito obavlja dva puta godišnje - u proljeće spuštanje u more i u jesen vađenje iz mora. Uvijek je do sad računao =1500,00 kn, što je preračunato cca =200,00 €. Uz brod ide i željezni stalak na kojemu brod stoji. Puno stvari je s njega poskidano, budući da je prekriven ceradom. Sve to mogu samo staviti u brod, ali, ako želiš, mogu i montirati. No, onda bih trebao barem jedan dan ranije doći na Pag, pa molim da mi javiš na vrijeme. Naime, montaža svega za plovidbu je popriličan posao.
Za sad zahvaljujem i pozdravljam!

Obrazac sam našao na internetu, isprintao ga i poskenirao. Prije toga sam ga presavinuo, da se na .jpg jasno vidi da je u pitanju papir, a ne neki screenshot. Nadam se da će mu naslov s obrasca "to send mony" odmah zamagliti zdrav razum. Zato sam i brže-bolje nadrobio gomilu stvarnih tehničkih detalja oko broda i transporta, sve ne bih li ga uvjerio da se ozbiljno spremam na Pag. Ako mu uzmem tih 10 €, skakat ću do neba...
Kad već ima link na ovaj forum i (očito) prevodioca uz sebe, valjda ga neće vrag donijeti baš u parlaonicu na ovu temu...
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la vladorad » 15. 05. 2014. (13:09)

možda te netko sa foruma zajebaje.... :D

Inače svaka čast za doskočicu..baš me zanima ishod priče..... :clap:
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la porer » 15. 05. 2014. (13:24)

Hehe, nije loše. Javi rezultate a ako ti stvarno uplati 10€ (u što ne vjerujem) proslijedit ćeš nam na forum njegovu email adresu da ga zatrpamo zajebancijom na njegov račun :)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Shile » 15. 05. 2014. (13:47)

On je prevarant....
ali ni ti nisi baš čist :eh: :crazy: :Help25:

Pazi da na kraju ti ne odgovaraš za nešto "nečastivo" ili da te on tuži :wave:
Shile
Old Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la mali od palube » 15. 05. 2014. (14:15)

porer je napisao/la:Hehe, nije loše. Javi rezultate a ako ti stvarno uplati 10€ (u što ne vjerujem) proslijedit ćeš nam na forum njegovu email adresu da ga zatrpamo zajebancijom na njegov račun :)

Pa istina... ni ja baš ne vjerujem da će upaliti. Ipak je riječ o majstoru. Lažni mailovi od paypala očito ostavljaju dojam da fakin nije od jučer. Sin ja malo googlao i ustanovio da je naš Marcus pretplaćen na sve gay newslettere koji postoje. Podaci koje mi je poslao za uplatu preko WU su vjerojatno ispravni - pravo ime i prezime i adresa. Koliko sam skužio upute na stranicama od pošte, kod podizanja novca potrebno je predočiti osobnu iskaznicu. Ima li još netko nešto za dodati ili da prevodim na engleski? Svakako mu to moram večeras poslati.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la Mateac » 15. 05. 2014. (14:23)

Ovo je jedna zabavana stranica, a tu su trofeji :thumbup:

http://www.419eater.com/html/trophy_room.htm

Neka se slika sa maketom broda na glavi i sardinom u ustima i šalješ mu odma sve što traži.
Mateac
New Entry

Tip plovila: Elan S430 i Dumi 270+Tomos 4.8

PostPostao/la Mateac » 15. 05. 2014. (14:27)

Mateac je napisao/la:Ovo je jedna zabavana stranica, a tu su trofeji :thumbup:

http://www.419eater.com/html/trophy_room.htm

Neka se slika sa maketom broda na glavi i sardinom u ustima i šalješ mu odma sve što traži.

Zaboravio dodati da se tip čak nije puno ni trudio jer je to ime i prezime već duže u upotrebi.
Mateac
New Entry

Tip plovila: Elan S430 i Dumi 270+Tomos 4.8

PostPostao/la porer » 15. 05. 2014. (14:39)

mali od palube je napisao/la:Koliko sam skužio upute na stranicama od pošte, kod podizanja novca potrebno je predočiti osobnu iskaznicu. Ima li još netko nešto za dodati ili da prevodim na engleski? Svakako mu to moram večeras poslati.

Kod takvih cifri obično postoji i tajno pitanje. Naime ti kažeš tajno pitanje (piše se u dnu obrasca), WU-u daš odgovor a on ga mora znati prilikom podizanja novca.
Predlažem "Who are you" i odgovor "papak" :)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lvky » 15. 05. 2014. (19:57)

porer, ti si car !:thumbup:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la enzoenglez » 15. 05. 2014. (21:07)

sa MoP-om nikad dosadno :thumbup:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
enzoenglez
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la leader11 » 15. 05. 2014. (22:17)

Nedavno mi cura na njuškalu našla neki auto sa eksta povoljnom cijenom i naravno nije bilo kontakt btoja vec samo mail, a za mjesto je pisalo Bibinje što je ovdje blizu. I ona pošanje mail da je zainteresirana za auto, dali se može pogledati bla bla. I doboije odgovor da je ona kao u Velikoj Britaniji i da je automobil tamo, ali da joj ne odgovara radi volana na lijevoj strani i da ga zato prodaje ispod cijene. Te kao ima neki dogovor sa nekim prijevoznicima t može dostaviti automobilil u njenom trošku u roku mislim tjedan dana, ali kao prvo bi trebalo uplatiti polovinu iznosa radi te prijevoznicke tvrtke. Uglavnom više se ne sjecam, ali prica je bila još više razrađena. E da i navodno ukoliko auto kada stigne ne bude odgovarao ona bi vratila novac. I normalno cura mi napiše da nije normalna. A ova i dalje ako ste zainteresirani potvrdite bla bla.

Ja jednostavno ne mogu vjerovati cime se ljudi bave, a još manje da netko najeda na ovo. Jer da nitko ne nasjeda nebi ni radili.

edit:

evo našao sam mail koji mi je prosljedila tada: :lol:

Automobil je ovdje sa mnom u Engleskoj, automobil je još uvijek registrirana u Hrvatskoj, imaju hrvatski broj tanjure i hrvatskim novinama.
Dostava i placanje ce biti izvršeno kroz transportno poduzece. Ja cu platiti za transport. Isporuka ce biti izvršena na Vašu adresu kamionom, te ce se 3 dana. Dostava agent ce vam donijeti automobil svi izvorni dokumenti i papiri i takoder Bill of Sale (ugovor) vec je potpisao mene. On ce biti ovlašteni od strane mene i za potpisivanje bilo kojeg dokumenta u moje ime. Ovdje je kompletan opis procesa koji ce vam ponuditi priliku da pregleda auto prije nego što sam primiti uplatu za njega. Objasnit cu vam korak po korak kako ce to raditi:
A. Prvo morate mi poslati Vaše podatke za isporuku (Vaše ime i prezime i adresa).
1. Nakon što primimo Vašu dostave informacije, ja cu ici na prometne tvrtke i ostaviti automobil na svoje ime i svoje isporuke adresi kao i namjeravanog primatelja.
2.Tvrtka za pružanje usluga prijevoza ce provjeriti auto i sve u automobilu radovi da se vidi da je sve u redu s njim.
B. Primit cete obavijest od prometnog poduzeca kao potvrdu da je automobil pod njihovim nadzorom i da je automobil je testiran.
1. Nakon toga cete morati poslati iznos (sigurnost pologa) za transportno poduzece financijskog odjela.
2.Tvrtka za pružanje usluga prijevoza ce potvrditi transfer, a ako je sve u redu, oni ce dostaviti automobila na svoj vrata korak.
3. Nakon što ce dobiti automobil, a vi cete biti potpuno zadovoljni s njim, od vas ce uputiti prijevoz društvo s svoju odluku.
C. Ako je iz bilo kojeg razloga, necete biti zadovoljni s autom, te ce ga vratiti u prometnom poduzecu bez trošak i da cete biti u potpunosti vracen u roku od 24 sata. Svaka oštecena ili vratiti jedinica ili ce se zamijeniti ili vratiti.
Ako se slažete sa svojom idejom javite mi svoje podatke, tako da mogu pokrenuti transakcije putem usluge prijevoza tvrtke.
Nakon toga ce vam se javiti s detaljima transakcije, racun, placanje upute i dodatne informacije o servisu prometnih tvrtki zaštite.
Hvala vam ...
leader11
New Entry

Tip plovila: kušter 15

PostPostao/la tg-boy » 15. 05. 2014. (22:43)

u ovih 25 godina na internetu još dok se igralo ftp i telnetima svašta sam vidio, a uredno jednom tjedno u zadnje vrijeme mi se javljaju bogati rođaci živi ili pokojni pa njihovi odvjetnici i ne traže ni puno par do par desetaka dolara ili eura - a zato ja dobivam ogroomno nasljedstvo :D :D --- šta mislite vrijedi li riskirati tih par eura 8-) - molim samo ozbiljne odgovore :sick: :sick:
- ma porer je reka najbolje - daj mu posla oko pridizanja love - neka ide svako malo i brojevi nisu točni - pa jedan više, pa jedan manje, pa 0 u 8 pa 8 u 3 pa u 9 pa dok ima volje neka šeta :D :D
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la gof1 » 16. 05. 2014. (00:31)

Mop,moram ti čestitati i skidam ti kapu.Vrhunski si zajebant ...bez konkurencije.Tu titulu opravdava i činjenica da živiš život zajebanta i investiraš svoja materijalna sredstva ,stvarno svaka ti čast.E sad ne znam zaista jel ti to naplatiš i kako to fercera .........prodat ćeš prava filmašima ,znanstvenicima?
P.S.Pogodio si sa naslovom :thumbup:
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.