Nedavno mi cura na njuškalu našla neki auto sa eksta povoljnom cijenom i naravno nije bilo kontakt btoja vec samo mail, a za mjesto je pisalo Bibinje što je ovdje blizu. I ona pošanje mail da je zainteresirana za auto, dali se može pogledati bla bla. I doboije odgovor da je ona kao u Velikoj Britaniji i da je automobil tamo, ali da joj ne odgovara radi volana na lijevoj strani i da ga zato prodaje ispod cijene. Te kao ima neki dogovor sa nekim prijevoznicima t može dostaviti automobilil u njenom trošku u roku mislim tjedan dana, ali kao prvo bi trebalo uplatiti polovinu iznosa radi te prijevoznicke tvrtke. Uglavnom više se ne sjecam, ali prica je bila još više razrađena. E da i navodno ukoliko auto kada stigne ne bude odgovarao ona bi vratila novac. I normalno cura mi napiše da nije normalna. A ova i dalje ako ste zainteresirani potvrdite bla bla.
Ja jednostavno ne mogu vjerovati cime se ljudi bave, a još manje da netko najeda na ovo. Jer da nitko ne nasjeda nebi ni radili.
edit:
evo našao sam mail koji mi je prosljedila tada:
Automobil je ovdje sa mnom u Engleskoj, automobil je još uvijek registrirana u Hrvatskoj, imaju hrvatski broj tanjure i hrvatskim novinama.
Dostava i placanje ce biti izvršeno kroz transportno poduzece. Ja cu platiti za transport. Isporuka ce biti izvršena na Vašu adresu kamionom, te ce se 3 dana. Dostava agent ce vam donijeti automobil svi izvorni dokumenti i papiri i takoder Bill of Sale (ugovor) vec je potpisao mene. On ce biti ovlašteni od strane mene i za potpisivanje bilo kojeg dokumenta u moje ime. Ovdje je kompletan opis procesa koji ce vam ponuditi priliku da pregleda auto prije nego što sam primiti uplatu za njega. Objasnit cu vam korak po korak kako ce to raditi:
A. Prvo morate mi poslati Vaše podatke za isporuku (Vaše ime i prezime i adresa).
1. Nakon što primimo Vašu dostave informacije, ja cu ici na prometne tvrtke i ostaviti automobil na svoje ime i svoje isporuke adresi kao i namjeravanog primatelja.
2.Tvrtka za pružanje usluga prijevoza ce provjeriti auto i sve u automobilu radovi da se vidi da je sve u redu s njim.
B. Primit cete obavijest od prometnog poduzeca kao potvrdu da je automobil pod njihovim nadzorom i da je automobil je testiran.
1. Nakon toga cete morati poslati iznos (sigurnost pologa) za transportno poduzece financijskog odjela.
2.Tvrtka za pružanje usluga prijevoza ce potvrditi transfer, a ako je sve u redu, oni ce dostaviti automobila na svoj vrata korak.
3. Nakon što ce dobiti automobil, a vi cete biti potpuno zadovoljni s njim, od vas ce uputiti prijevoz društvo s svoju odluku.
C. Ako je iz bilo kojeg razloga, necete biti zadovoljni s autom, te ce ga vratiti u prometnom poduzecu bez trošak i da cete biti u potpunosti vracen u roku od 24 sata. Svaka oštecena ili vratiti jedinica ili ce se zamijeniti ili vratiti.
Ako se slažete sa svojom idejom javite mi svoje podatke, tako da mogu pokrenuti transakcije putem usluge prijevoza tvrtke.
Nakon toga ce vam se javiti s detaljima transakcije, racun, placanje upute i dodatne informacije o servisu prometnih tvrtki zaštite.
Hvala vam ...