prošle godine prvi put kod mene u Nečujmu na Šolti, došli ujutro i otišli slijedeće jutro... lokalni ugostitelji (disko, kafići, fast food-ovi itd) su se povezali s organizatorima YW-a i dogovorili da dođu na 1 dan u nas...
ugostitelji su im organizirali hranu, piće, muziku, zabavu cijeli dan i noć, prevoz (pijanih) do njihovih brodova, skupljanje smeća i nakon što su otišli ronjenje po vali i skupljanje smeća iz mora...Bilo je naravno buke, zauzeli su pola vale sa brodovima i konopima..uglavnom su to mlađi ljudi oko 20g. iz Austrije, Velike Britanije, ...
Reakcija je bilo svakakvih, uglavnom ovisno o tome je li netko nešto zarađuje od njih ili ne

Lokalci sa kućama uz more nisu bili baš veseli zbog buke, isplovljavanja kaićima kroz i oko konopa njihovih jedrilica...ugostitelji trljali ruke zbog zarade kakvu inače mogu samo sanjat u Nečujmu ijedan drugi dan...Oni koji su ih razvozili cili dan svojim pasarama po jedrilicama dobili su po 1000kn pa se nisu ni oni žalili...
Osobno nisam ima nikakve veze s tim događajem, ne bavim se ugostiteljstvom, kuća mi je daleko od mora pa mi buka nije smetala, brod još nisam ima pa mi nije smetalo šta su zagradili i "moj" dio vale...kad bi gleda samo sebično po sebi, bolje da ih nema ka ni ostalih turista jer od njih nemam koristi i preferiram mir i tišinu, ali znam da nisam sam i da netko ipak mora živit i zaradit od turizma...Dakle, prista bi na slična kratkotrajna okupljanja pod kontroliranim uvjetima par dana lita...
BTW, ove godine ste vjerojatno čuli za nesriću jučer, nisam bija tamo nego na poslu u Splitu pa ne znam još detalje ali očito je nešto krenilo naopako...