K: TV antenu brodsku

Kupujem...

Moderatori/ce: dome, Moderatori

K: TV antenu brodsku

PostPostao/la ikarin » 02. 02. 2009. (18:21)

Evo, naslov sve govori, treba mi antena za Tv, koja se ugrađuje vani na kabini !
ikarin
New Entry

Re: K: TV antenu brodsku

PostPostao/la Eventum » 02. 02. 2009. (19:31)

DVB-T ili analogna?
Eventum
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 500+6KS Suzuki & Bavaria Cruiser 37

PostPostao/la ikarin » 02. 02. 2009. (19:44)

Eventum je napisao/la:DVB-T ili analogna?

Iskreno - ne znam !

Kupio sam LCD TV, ugradio je i spojio, sad mi fali antena, koja nemam pojma ?!

Usput, ako ti nije tesko da mi pojasnis razliku između DVB-T i analogne i koja ide u kojoj varijanti ?

Hvala

edit: jasno mi je da je DVB-T digitalna za razliku od analogne ali opet ne znam koja je razlika u praktičnoj primjeni :)
ikarin
New Entry

PostPostao/la V701973 » 02. 02. 2009. (20:02)

Pogledaj ovdi je da se zove satelitski forum,ali tu ces sigurno naci odgovor za ono sto te zanima ;)
http://www.novisf.com/wbb3/index.php
V701973
Senior Member

PostPostao/la Eventum » 02. 02. 2009. (21:31)

"Na brodicama se može koristiti nekoliko vrsta antena.

Najkvalitetnije i najskuplje su stabilizirane brodske satelitske antene, čije cijene nerijetko dosežu i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Postoje modeli klasičnih svesmjernih antena s pojačalima, namijenjenih korištenju na moru. Glomex antene (http://www.glomex.it), koje, ovisno o modelu i snazi, zajedno s pojačalom koštaju od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna.

Treće, najjeftinije, ali i najnesigurnije rješenje je korištenje kućne antene s pojačalom, koja se može nabaviti u svakoj malo boljoj trgovini elektroopreme."

Savjetujem da posjetiš sajam nautike u Zagrebu gdje će se zasigurno biti zastupljene kod nekih od izlagača. Sveusmjerene Glomexe sam našao u Marina Sores katalogu za 2008. s cijenama od 960-1.790kn. Ova od 1790 ima mogućnost prijema i radijskih programa, a isporučuje se s pojačalomi svim ostalim potrebnim priborom i kabelom.
Marina Sores je na prošlogodišnjem Sajmu nautike u Zagrebu davao 10% popusta za vrijeme trajanja sajma.

Imaj samo u vidu da se od 2011 (ako se ne varam) HRT prebacuje na digitalno emitiranje signala. Nažalost iskustva za koja sam do sada čuo su takva da je užasno loš prijem digotalnog signala izvan većih naselja, a onda možeš misliti kako je na moru. :(
Mada, slika je, naravno kada ima signala, izvrsna! Odnosno ili je ima pa je super ili je uopće nema.

Eto, pa ti vidi...
Eventum
Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 02. 2009. (21:38)

slika

Na brodu ti treba pouzdan glavni pogon,treba ti isto tako i pouzdan pomoćni pogon,treba ti 100 metri konopa i jedno muško sidro,jedno sidro od 10-15 kg,treba ti nekoliko kraćih komada konopa uz to,dovoljno goriva,neki sistem za isbacivanje vode iz broda od šešule pa na dalje,navigaciona svjetla po propisu ako misliš noću plovit!Voda!Nož a i sjekira nije na odmet!
Dobro,možda sam još nešto zaboravio..,upaljač,rakija,suha odjeća...

TV antena?
Ma ko gleda tv na brodu,ja bi ga volio upoznat!?!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Eventum » 02. 02. 2009. (21:51)

lupis je napisao/la:slika

Na brodu ti treba pouzdan glavni pogon,treba ti isto tako i pouzdan pomoćni pogon,treba ti 100 metri konopa i jedno muško sidro,jedno sidro od 10-15 kg,treba ti nekoliko kraćih komada konopa uz to,dovoljno goriva,neki sistem za isbacivanje vode iz broda od šešule pa na dalje,navigaciona svjetla po propisu ako misliš noću plovit!Voda!Nož a i sjekira nije na odmet!
Dobro,možda sam još nešto zaboravio..,upaljač,rakija,suha odjeća...

TV antena?
Ma ko gleda tv na brodu,ja bi ga volio upoznat!?!

Sorry, al ne kužim smisao ovog tvog posta?
Eventum
Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 02. 2009. (21:54)

Ništa zato!

Ja na primjer ne kužim smisao gledanja televizije na brodu(osim ako nisi član posade nekog trajekta,plivarice ,tankera i sl)
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 02. 02. 2009. (21:56)

zašto ti treba ona koja se ugrađuje vani na kabini ? uzmi one male kineske antene što se ugrađuju unutar broda...
ja sam svoju TV spojio na konstrukciju šta mi nosi tendu i radi strašno, jedino me malo hebe šta tako ne prima teletekst...
plus iz TV spojiš na ogradu, a minus na nosač tende...ti kako hočeš....
Lupis daj čoviku neki konstruktivan savjet...i meni si se ruga a kad si vidio sliku osta si PAF !
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Eventum » 02. 02. 2009. (22:01)

lupis je napisao/la:Ništa zato!

Ja na primjer ne kužim smisao gledanja televizije na brodu(osim ako nisi član posade nekog trajekta,plivarice ,tankera i sl)

NHF, al da probaš otvorit tebi ovako zanimljivu temu u Parlaonici pod nazivom "ne kužim smisao gledanja televizije na brodu"? To ti ne bi trebao biti neki problem....ili..? Kaj nije tvojim razmišljanjima malo glupo spamat ovu temu?
Eventum
Senior Member

PostPostao/la ikarin » 02. 02. 2009. (22:03)

unije je napisao/la:zašto ti treba ona koja se ugrađuje vani na kabini ? uzmi one male kineske antene što se ugrađuju unutar broda...
ja sam svoju TV spojio na konstrukciju šta mi nosi tendu i radi strašno, jedino me malo hebe šta tako ne prima teletekst...
plus iz TV spojiš na ogradu, a minus na nosač tende...ti kako hočeš....
Lupis daj čoviku neki konstruktivan savjet...i meni si se ruga a kad si vidio sliku osta si PAF !

He,he,he, ideja izgleda dobra, inox ogradu iskoristit za antenu, ali je li radi kako treba ?

Kad vec kupujem volija bi kupit nesto sta valja i sta mi nece gubit signal kad me na sidru okrene za 180 stupnjeva :)

Isto tako bilo bi mi drago da ne gubi signal dok brod vozi, jer imam veliki salon i sigurno ce neko od 7-8 ljudi koji ce bit na brodu tit gledat dok se vozimo :D
ikarin
New Entry

PostPostao/la ikarin » 02. 02. 2009. (22:04)

Eventum je napisao/la:
lupis je napisao/la:Ništa zato!

NHF, al da probaš otvorit tebi ovako zanimljivu temu u Parlaonici pod nazivom "ne kužim smisao gledanja televizije na brodu"? To ti ne bi trebao biti neki problem....ili..? Kaj nije tvojim razmišljanjima malo glupo spamat ovu temu?

Potpisujem ! :)
ikarin
New Entry

PostPostao/la lupis » 02. 02. 2009. (22:21)

Uf Eventum,imaš pravo!
Ne znam šta mi je bilo!

Evo,poklanjam ti ovu sliku u to ime!
slika

Ja inače volin pogledat dobar film na DVD-u,kad se noćom vraćam s ribolovštine,u škurome se i onako ništa ne vidi po moru!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la ikarin » 03. 02. 2009. (08:36)

Malo sam proucija tematiku, treba bi DVB-T antena sa prijamnikom koji ce radit na 12 V :)

Isto tako igra i neka jeftia analogna za vanjsku ugradnju, ali uistinu jeftina jer navodno kroz godinu dana ukidaju analogni signal pa nema smisla ulagati u to....
ikarin
New Entry

PostPostao/la skanap » 03. 02. 2009. (10:01)

dvb-t antena je potpuno ista antena kao i za analognu uporabu,pusti inzinjere sta govore,antenistikom se bavim jako dugo,ako ces jeftiniju varijantu uzmi rotomax antenu imas u mke,a ako ces nesto bas ozbiljno onda glomex i tu nama rasprave,a sta se tice dvbt-prijemnika zaboravi da ces to gledati na svom brodu bez problema,bar jos koju godinu ces cekati na to da signal bude pokriven kako triba,(ni na kopnu di je sve fiksno neradi kako triba)zato se ne opterecuj,obicna mala jagica sirokopojasna i rotamax i vozi
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

Sljedeća

Natrag na Kupujem

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.