Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
siska je napisao/la:Jednom sam u trogiru jeo tunu na žaru i poslije toga mi se takav gastronomski užitak nije nikada više u životu ponovio mislim na to koliko je to bilo dobro. eeeeeeeee sad me zanima kako bi ja to mogao doma napravit........pitao sam lika koji je to radio šta i kako ali sam zaboravio rekao mi je da to stavlja u pac neko vrijeme možda 12 sati ili tako nešto i onda samo na užarene gradele kao biftek i to je to............. ima još jedna nedoumica s obzirom da sam iz pazina i tu za tunu nisu nika čuli mogu si naručit recimo iz zadra jer mi susjed svaki dan ide za zadar i lud je za ribom..... znači zanima me koji dio tune je nabolji za gradele i di mogu nabavit svježu u zadru.................zahvaljujem
trapavi je napisao/la:Najbolja je panceta odnosno potrbušina (meso od trbuha, meso prošarano špekom). Panceta se izreže na komade debljine 1-2 centimetra. Poanta je u pečenju, nije potrebno mazati jer je panceta dovoljno masna makar možeš maslinovim uljem neće smetat, ali se peče 2- 3 minute zavisno od gradela, u stvari kad prerežeš komad pečene pancete u sredini mora biti još uvijek roza boje kao i kad pečeš biftek. Zavisno od ukusa može biti pečeno da je još gotovo sirovo ili ili da je u sredini rozo ali to moraš probati pa češ vidjeti šta ti bolje paše. To je onda stvarno delicija i nema veze sa dobro pečenom tunom.
DAMIR je napisao/la:Je,samo nemojte kupovat tunjevinu po ribarnicama...
primorac je napisao/la:Ako kupujete na ribarnicama, obično su to odresci, pažnju treba obratiti na to, da uz sredinu - pri kosti - nema ostataka krvi (tamno crvena do smeđa mrlja). Dakle meso mora biti jednake boje posvuda. Svježa je ružičaste boje (otprilike kao vakumirani losos), a što je starija (led) ta boja nestaje. Treba je ispeći na naglo, poput bifteka.
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.