priprema sirove ribe--carpaccio-sushi

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

priprema sirove ribe--carpaccio-sushi

PostPostao/la morski konjic » 19. 10. 2009. (19:18)

poglavlje 1.-----carpaccio classic (tuna)
slika

lijepo sačuvani filet tune koje smo ulovili ovo ljeto na precizno namamčene udice marke owner danas smo odlučili pojesti na istarski način tj. s okusom tartufa a koristio sam klasičnu tehniku priprave ovog specijaliteta koji se naglo raširio po čitavom svijetu pa i šire i nadalje....
slika

na salamoreznici što tanje narezati filet ...uredno poslagati na tanjire...posoliti..popapriti..pouljiti uljem s aromom tartufa marke zigante..po želji dodati rikulu,kapare,motar,matovilac,klice......ne previše ničega.. .voela !!!
slika
buon apetit !!
ovo će biti prvo poglavlje (uvod) ove teme jer bih vas još htio podučiti zahtjevnijim tehnikama spravljanja carpaccia koje se upotrebljavaju za tvrđu ribu poput gofa,grdobine ili repova škampa i kozica a i proći ćemo kroz pripravu popularnog sushi-ja ....tako da za kraj ću samo reći da uz uobičajene recitale za današnji ručak smo i imali mini umjetničku galeriju tj. izložbu slika od jednog varaždinskog akademskog slikara koji nas je zadivio svojim djelima:
slika

ako ih želite kupiti cijene su:
val=3000 kn
škarpina=4500 kn
morski konjic= 3000 kn

NASTAVLJA SE :
more i samo more
morski konjic
Member

Re: priprema sirove ribe--carpaccio-sushi

PostPostao/la Strici » 19. 10. 2009. (20:00)

Konjaniče, ajde malo uredi slike. Ovdje tako i tako niko ne kuha po svim tim receptima, ali gleda i gušta po slikama.
Evo samo malo truda i gušt če biti veči, jer kako napisah, kuhat neče niko, a gledaju svi. Vidi ona prva slika, umorna i bezživotna, samo malčice uljepšana:

slika
U usporedbi mi ona zamrznuta tuna dođe kao matun.
Inače mogao si i skinuti onu plastiku, pa uslikati, več time bi tunj bio sočniji. A da sam baš htio mogao sam i ukloniti inje sa lijeve strane tunja. Tako nije samo u pisanju recepture, jede se i očima; to znaš jer tako i slikaš. Ali da bi sve bilo u skladu uredi slike. ;)
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la morski konjic » 19. 10. 2009. (20:43)

oh..oh.. što smo fini !!!čak susretljivi ???....moj naklon gospn.strici ...i hvala na prepravci jer u pravu ste ..falilo je sunca danas a zapravo u naravi ono tako i izgleda..sve je više crveno..hvala
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la primorac » 19. 10. 2009. (20:50)

slika
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la gavijal » 20. 10. 2009. (09:24)

morski konjic je napisao/la:oh..oh.. što smo fini !!!čak susretljivi ???....moj naklon gospn.strici ...i hvala na prepravci jer u pravu ste ..falilo je sunca danas a zapravo u naravi ono tako i izgleda..sve je više crveno..hvala

Štrici je gospodin :thumbup:
gavijal
Senior Member

PostPostao/la morski konjic » 21. 10. 2009. (19:48)

da ...veliki gospodin,...pravi kaval

ir
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la Strici » 25. 10. 2009. (16:19)

üati
morski konjic je napisao/la:oh..oh.. što smo fini !!!čak susretljivi ???....moj naklon gospn.strici ...i hvala na prepravci jer u pravu ste ..falilo je sunca danas a zapravo u naravi ono tako i izgleda..sve je više crveno..hvala

To o finoči, de se nebi previše zanosio, na tebe zbog tvog stila, a vjerojatno i životnih pogleda uvjek spreman đonom, jer sa takvima nemam samilosti. A zbog svih ostalih je taj prijedlog sa poboljšanjem i optičkog ugođaja.
Jer mislim da kad se nešto hoče dalje prenijeti, to treba biti potpuno.
Strici
Senior Member

PostPostao/la emils » 25. 10. 2009. (17:11)

morski konjic je napisao/la:da ...veliki gospodin,...pravi kaval

ir

He he :lol:
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la morski konjic » 25. 10. 2009. (23:15)

Strici je napisao/la:uvjek spreman đonom, jer sa takvima nemam samilosti

oh,......pa to je podosta neprijateljski i grubo,...kao da sam vam nešto nažao uradio...kako da vas primirim ?? mogu li vas podmititi ??...
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la Strici » 26. 10. 2009. (14:31)

Konjču, sve je to ovdje samo kroz pismo, tj internet, i zato smatraj da ti i ništa ne radim, odnosno nemoj sve uzimati srcu, jer "papir" sve podnosi.
No ipak stil tvog ili nečijeg pisanja mnogo moze otkriti. Konkretno stil kako se često puta izrazavaš meni, ali i nekim drugima ne paše. Pored po meni tvoje bezdušnosti prema prirodi, nikako ne volim prenemaganje, iako vidim to nekima i paše. Pod "prenemaganjem", siguran sam da si dovoljno inteligentan, da znaš o čemu hoču reči. A ako ne kapiraš, onda ti nemogu pomoči, jer je to u tvojoj glavi (izgubio kompas).
Recepte koje pišeš, vjerujem da su dobri, i bilo bi mi drago da su to stvarno i tvoji recepti, ali i vjerujem da si ti dobar kuhar, i tu za mene uopče nema problema; štaviše meni je drago ako neko zna svoj posao, ali i više od toga. A da težim da sve to bude bolje prezentirano ostalima, i to je u mojoj prirodi. Ustvari mislim da je svako koji nešto ostalima hoče reči, da to bude perfektno prikazano.
Inače mene za udobrovoljiti, ma netrebaš se truditi, posebno mislim. I ako več, onda piši normalno, bez nekih da se tako izrazim "preseravanjima", budi to što jesi, a ako si skrenuo, onda bar na "papiru" ostani ono šta si ustvari na početku i bio.
Jer ako več o nekom izdizanju od normalnih, možda bi ja trebao biti malo iznad, a sam kažem da sam najobičniji kao i ovdje ogramna večina, štaviše možda i veči seronja od nekih drugih :lol:
Inače da volim zaje......, pogotovo takve kakav si i ti, to stoji, ali da mogu progutati, i to stoji, ali da volim vratiti i to je istina ;)
Strici
Senior Member

PostPostao/la balun » 26. 10. 2009. (15:50)

Više volim pročitati ovakvo izražavanje od morskog konjica nego "suhoparne" recepte :)
Dosta mi je zanimljivje :)
Zato, što se tiće mene, samo nastavi :thumbup:
balun
Member

Tip plovila: Skandinavac 5m tohatsu 30

PostPostao/la morski konjic » 28. 10. 2009. (20:50)

Strici je napisao/la:i zato smatraj da ti i ništa ne radim, odnosno nemoj sve uzimati srcu, jer "papir
Strici je napisao/la:siguran sam da si dovoljno inteligentan, da znaš o čemu hoču reči.
Strici je napisao/la:Recepte koje pišeš, vjerujem da su dobri, i bilo bi mi drago
Strici je napisao/la:ali i vjerujem da si ti dobar kuhar, i tu za mene uopče
Strici je napisao/la:meni je drago ako neko zna svoj posao, ali i više od toga
Strici je napisao/la:bude perfektno prikazano
Strici je napisao/la:ostani ono šta si ustvari na početku i bio

uh ..što ste me nahvalili...ipak sam vas uspio uvjeriti u svoje kvalitete i svoju mudrost...,hvala hvala...

Strici je napisao/la:a sam kažem da sam najobičniji kao i ovdje ogramna večina, štaviše možda i veči seronja od nekih drugih

nemojte tako nikada govoriti....i vi ste čovjek,...vi niste seronja...već čovjek...

...a ne seronja
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la tramontana » 29. 10. 2009. (11:09)

morski konjic je napisao/la:...i vi ste čovjek,...vi niste seronja...već čovjek...
...a ne seronja

slika
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la škampar » 29. 10. 2009. (20:15)

Ima jedna stara poslovica:Šta je previše nije ni sa kruhom dobro :!:
škampar
Member

Tip plovila: elan 22 fl

Karpaco

PostPostao/la radandragasevic » 11. 11. 2012. (14:41)

Moram priznat da nisam nikad u zivotu mislio da cu pisat recept ali 15 postova je 15 postova.Nije kritika,cak mislim da je i pozitivno.Isto tako nisam mislio da cu ikad probat zivu ribu.Zato nikad ali bas nikad ne reci nikad.U svojoj 45oj sticajem okolnosti sam se nasao u podvodnom ribolovu sa tipom iz Italije po imenu Masimo(nije Savic).I da sad ne bih davio sa ulovom od tog dana zavrsimo u restoranu mog prijatelja gdje se Masimo angazovao i kao kuvar.Rezultat je bio fantastican tartar i fileti karpaca sve od jednog zubonje.Vrlo jednostavnoi vrlo ukusno jelo.Recept je vrlo jednostavan a to su tanko izrezani fileti zivog nekuvanog ribljeg mesa ,zacinjeni sa masl.uljem limunom ,malo bibera i vrlo malo kvalitetnijeg konjaka.Sve to stoji nekih sat vremena i posluzi se sa malo ukrasnog persuna.Dobar proseko i to je to.Po preporuci Masima sad vec mog dobrog drugara,hahahaha,palamida je jedna od najpozeljnjijih vrsta za ovu vrstu jela.Ja probao i bilo je supper.
radandragasevic
New Entry

Lokacija: crna gora,budva,sveti stefan,skoci djevojka,platamuni,petrovac,
Tip plovila: Predator 750 gumenjak,Grand 650 gumenjak

Sljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.