LEŠADA(lešo riba)--liječi i krijepi organizam

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: LEŠADA(lešo riba)--liječi i krijepi organizam

PostPostao/la Turcin » 29. 06. 2009. (14:00)

Ma nisam uopce mislio da je netko napravio drugi acc. nego stil pisanja...

A konjic je napisao dosad sve i svasta, a najmanje toga je tocno, tako da njegove godine treba uzimati s velikom rezervom...
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

Re: LEŠADA(lešo riba)--liječi i krijepi organizam

PostPostao/la štrop » 16. 07. 2009. (15:38)

Prošlu zimu, loveći gere sa najbje poste odakle su gere najbolje i to gera šaruja, u mrižu četrnaesticu dugu osandeset metara i visoku četiri, inčetalo se dvadeset kila bateji a nijedna gera. Neznajući što ću sa njima polovicu dajući susudima, ostatak sam ubaci u veliki kotal na tripije u koji sam predhodno na maslinovom uju ( mješavina orgule i mastrinke ) izdinsta kapulu na turski, potom ubaci neočišćene bateje ko bi ih očisti onako sitne sedan osan kila i kap bilega vina. Najdonja riba se je frigala a ona gornja kuhala, naravno uz dodatak soli, papra u zrnu, česna i list lovorike. Kad se počelo kuhat u vlastitoj tekućini sve sam dobro propasira, izgnječi i procidi. Tako prociđenu ribu san baci a na jusi koje je bilo manje od litre skuha malo rizi, juha je bila bila i gusta ko mliko a škorup je činila istog momenta kad se je digla s ognja. Kad su rizi bili skuhani malo domaćeg petrusina i kap crnog vina, e nikad takva lešada u životu, bez vode učinit juhu to je lešada, neopisivo !
štrop
New Entry

Prethodna

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.