kozice s tikvicama..kuhanje u woku

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: kozice s tikvicama..kuhanje u woku

PostPostao/la morski konjic » 15. 10. 2009. (21:28)

morskivrabec je napisao/la:evo recimo roZata koju morski konjic i većina vas krivo zove roŽata

pa onda ako ja to krivo zovem molim vas da mi brzo odgovorite zašta se zove roZata ???
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la morskivrabec » 15. 10. 2009. (21:31)

Već napisano, kao dubrovačko jelo ime mu je sa Z, jednako kao što u Dubrovniku nije feŠta nego je feSta, nitko se od Dubrovlana ne zove PaŠko nego PaSko i slično, ali to je već lingvistička, a ne kulinarska rasprava
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la morski konjic » 15. 10. 2009. (21:43)

morskivrabec je napisao/la:možete mi se smijat što ću reći

stvarno ste me nasmijali svojim izjavama...

morskivrabec je napisao/la:Meso je meso i njegove nutritivne vrijednosti ništa ne može nadomjestit ma što u knjigama pisalo

jedna tabletica vam može nadomjestiti sve nutrivne vrijednosti 1kg janjetine ...1 injekcija ..1 žlica sirupa...1 kap...

morskivrabec je napisao/la:To je bilo prije 200 godina

mislim da je većina hrvata prije 200 god. živjela u zemunicama

i ne radi se o lingvistici nego o ruži tj. roži iliti roZi ako baš hoćete ...ružinoj vodici od jestive dubrovačke ruže kao aromatu dodano francuskom "custardu" ...

donijeli pomorci recept... kao i biljke ..haljine tj . modu,..šešire,odijela....kulturu
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la morskivrabec » 15. 10. 2009. (22:02)

morski konjic je napisao/la:
morskivrabec je napisao/la:možete mi se smijat što ću reći

stvarno ste me nasmijali svojim izjavama...

Možeš se ti smijat koliko hoćeš, ali je činjenica da ne znaš primti kritiku kad netko tvoj recept smatra lošim (ja osobno ti ovaj smatram dobrim, ali to nema veze). Digneš nos do nebesa i ideš dokazivat nešto što ne možeš dokazat.

morskivrabec je napisao/la:Meso je meso i njegove nutritivne vrijednosti ništa ne može nadomjestit ma što u knjigama pisalo

jedna tabletica vam može nadomjestiti sve nutrivne vrijednosti 1kg janjetine ...1 injekcija ..1 žlica sirupa...1 kap...

Jedna umjetna vagina može ti nadomjestit i pravu, a može se i pljunut u šaku pa obavit posao, rezultat je isti.

morskivrabec je napisao/la:To je bilo prije 200 godina

mislim da je većina hrvata prije 200 god. živjela u zemunicama

Krivo misliš, moji su prije 200 godina živjeli u ljetnikovcu.

i ne radi se o lingvistici nego o ruži tj. roži iliti roZi ako baš hoćete ...ružinoj vodici od jestive dubrovačke ruže kao aromatu dodano francuskom "custardu" ...

donijeli pomorci recept... kao i biljke ..haljine tj . modu,..šešire,odijela....kulturu

E, nauči ti mene o Dubrovniku.

I šteka mi internet pa više neću odgovarat na tvoje zvidarije
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 15. 10. 2009. (22:05)

morski konjicu, ne živiš u Malomu Lošinju i nisi se rodi u Lukoranu :silent:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la morski konjic » 15. 10. 2009. (22:09)

sporo odgovarate a vidim vas.....moram ići u krevet ..hvala na razgovoru i laku noć!

---vidite li na kakvu raspravu nas može dovesti tikvica i kozica ??

....................................tikvica i kozica........................tikvice i kozice.......100 kozic i 100 tikvic...

.....bili jakoza i tikoza u avionu....tikoza je ispao a tko je ostao??????????????(nagrada za točan odgovor je noga u guz**u)
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la primorac » 15. 10. 2009. (22:15)

tovareća mužika...
Laku noć oć ć.... svin buodulima i onin koji to nisu..
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la porer » 16. 10. 2009. (07:00)

morski konjic je napisao/la:vidim da vas vrhnje iritira i da ga ne pripajate "našoj kuhinji" a pitao bih vas što to mislite da je naša kuhinja ?? u čemu se ona izdvaja od mediteranske i koja su to jela koja možemo nazvati kao originalna hrvatska iliti dalmatinska ?? možda ražanj ?? ..ne...možda pašticada ??nnnnnn..možda njoci,blitva ...nnn...rožata ...mmmmmmm ("custard" je odavno izmislila francuska)...ili kaštradina ..bah...(obična ovčetina "a lla provanse").-..."hrvatska cuisine novelle"...ulovi me smijeh kada mi mediji tumače da nas ana ugarković uvodi u taj svijet(svaka njoj čast,ne shvatite me krivo) ..ali....ništa nije hrvatsko..sve tehnike i sve temelje napravile su druge nacije,mi ne,-- ..možemo tumačiti da je brodet viški iz visa ali to je samo inačica bujabesa,isto tako gregada i škrovada...

Ma samo sam rekao da ne volim vrhnje :Sad18: Uostalom ništa mliječno ne volim, ne ide mi i gotovo. A ono vrhnje za kuhanje spominjem jer je postalo neizostavni dio jela, činjenica televizijskog... Ovakvim nabrajanjem i prihvatanjem uvoznog možda ćeš i ti jednog dana pohati pidoče :)

Ana Ugarković je užas, naježim se kad vidim kako obrađuje hranu a gledatelji to gutaju kao vrhunsko kulinarstvo :) No još je i dobra prema onom hororu gdje onaj debeli kuha protiv nekoga a mirko fodor zvani konj pokušava biti duhovit, to je samo za proliv dobiti, i emisija i jela koja se tamo spravljaju.

morski konjic je napisao/la:u gastronomiji je bjeli umak(bešamel) kao jedan od temeljnih umaka izgubio bitku s pojavom ovog vrhnja koje je uvijek dostupno

Mijenjam paket (12 komada) dukat vrhnja za kuhanje za 2-3 deca pravog bešamela! Bilo je vrhnja i prije, što se sad desilo, neka space technology da je najednom postalo drugačije i zamijenilo bešamel?
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (12:27)

morski konjic je napisao/la:jedna tabletica vam može nadomjestiti sve nutrivne vrijednosti 1kg janjetine ...1 injekcija ..1 žlica sirupa...1 kap...

Konjic, pretjerujes. Bez obzira sto u 1 kg mesa ima otprilike 0.7 kg vode i sto je korisno probavljivo mozda kakvih 0.15 kg tvari, to bi trebala biti jedna vrlo velika tableta :mrgreen:
Iako je opcepoznata stvar da je kombinacija mahunarki i zitarica dobra jer se nadopunjavaju sa metionin-lizin esencijalnim aminokiselinama, ne treba zaboraviti da je covjek po građi tijela jos uvijek svejed i da mu ipak najvise odgovara kombinirana biljno-zivotinjaska hrana. Jeduci samo mahunarka-zitarica kombinaciju, u organizam se unosi previse ugljikohidrata, kao i sto se koristenjem pretjerane kolicine mesa unosi previse masti (generaliziram).
Ipak znanost jos uvijek nije dosla do apsolutnog saznanja kako ljudsko tijelo radi, pa nekakva "100%-tna" pravila u prehrani od prije 10-ak godina danas vec ne drze vodu.
Iako idem u smjeru vegetarijanske prehrane, ne zbog zdravlja nego zbog određenih principa, trudim se biti objektivan i ne vjerovati slijepo raznoraznim tlapnjama i filozofijama bez pokrica.
Samo sa tobom je problem sto covjek nikad ne zna da li si ozbiljan ili se zajebavas, ili samo malo namjerno pretjerujes.

Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno ;)
Robi

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (13:00)

kad se vec raspravlja o hranjivim vrijednostima, jedan mali zanimljiv tekst za procitati. naravno mi to vec znamo ;) ali dobro dodje ponovno se uvjeriti u svoje ispravne stavove: :mrgreen:

http://rapidshare.com/files/293744692/ribe.pdf.html
Robi

PostPostao/la ab ovo » 16. 10. 2009. (13:03)

Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno ;)

Veoma bih volio biti podučen. Hvala unaprijed.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (13:17)

morskivrabec je napisao/la:
Čovjek je rođen takav da mu trebaju različite namirnice, a to što je zdrava hrana mogla bi bit široka rasprava, svaka je hrana zdrava u umjerenim količinama, pa i masna. S druge strana svaka je nezdrava kad je u njoj kemija pa i verdura (zelenje) kad se prska s raznim sranjima.

istina... ne kazu stari ljudi bez veze: "budi umjeren kako u jelu, tako i u p*čku" ;)
Robi

PostPostao/la Robi » 16. 10. 2009. (13:27)

ab ovo je napisao/la:Veoma bih volio biti podučen. Hvala unaprijed.

Tako je AB, samo se treba pazljivo izrazavati da se Konjic slucajno ne usplahiri jer je osjetljiv kad je njegova guz**a u pitanju. Predlazem da promijeni ime u "Morski Konjici", tako da mu se svi mogu obracati sa "Vi".... :mrgreen:
Robi

PostPostao/la wildstar » 16. 10. 2009. (16:28)

Reka bi vam moj prijetelj kela jeba ti svu tu spizu nema do lote mesine,ajde tamo s kozama pasi travu,to bi reka jednome našem prijatelju koji je volija verduru.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la tramontana » 16. 10. 2009. (19:07)

Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno ;)

Tebe nešto muči. Imaš ogromni potencijal, a tračiš ga u nekakvim nepotrebnim verbalnim nadmetanjima. Rađe nam daj neku svoju kreaciju kojoj bi se mogli diviti, pa da i tebe oslovim sa "maestro" :thumbup: .

(I nemoj, molim te, ovo shvatiti kao napad.)
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.