tko zna njemu dva

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: tko zna njemu dva

PostPostao/la josip » 20. 02. 2009. (13:59)

morski konjic je napisao/la:znate li priče o guligori,mrvisteni i živom ognju ??ono gdje guligora svojom snagom čupa ogromna stabla iz korijena a mrvistena svojom silom udarcem šake u planinu, svu smrvi,.. a živi oganj koji kad pobjesni i pokipi sve spali ...
e taj trojac u svojim pričama nosi duh rivalstva pa taj duh prenose osim kroz bitke i kroz kuhanje...pa jednom prilikom pri spašavanju lijepe princeze našavši se na pustom otoku i ogladnivši, okladi se trojac ko će osvojiti srce princeze a da ne koristi vještine sile, već nečeg drugog...
guligora reče.." ja ću napraviti najraskošniju kolibu od najtvrđih stabala..." a mrvistena odvrati.."ja ću prostriti najudobniji krevet od tigrove i medvjeđe kože koje idem ubiti..." a živi oganj reče .."ja ću skuhati ručak od najfinije ribe..."

guligora je olako napravio ne kolibu nego dvorac od mahagonija a mrvistena je začas donio 2-3 tigra i 5-6 medvjeda ,ogulio ih i prostrio...

živi oganj nikako nije mogao uloviti ribu ...razočarano je šetkao amo-tamo gledajući vatru koju je pripremio i onda je uz plažu ugledao nasukanu ribu uginulu od starosti,raspadujaćeg stanja, mirisa koji više podsjeća na neoprani ženski organ kojega u birtijama zovu "pička" a u gospodskim kultoarima "umočnica"...
slika
[URL=http://g.imageshack.us/img82

živi oganj filirao je ribu ,nasjeckao pazduh ,propirjao ga na maslinovim uljem obitelji belić kojeg je imao uz sebe u džepu od jakne,i dodao krumpire izrezan na ploške po kojeg je skočio u ličku županiju, te vonjave komade ribe....
slika
[URL=http://g.imageshack.us/img207/svata094mf5.jpg/1/][IMG]
kada je lonac zakuhao i miris se prožeo otokom, mlada princeza otvorila je oči i usta a nozdrve su joj bile raširene kao u prasice nad koritom a živi oganj već je spremno držao u ruci polutku kokosovog oraha u kojem se nazirao koktel popularnog naziva "sex on the beach",a u drugoj prekrasan cvijet koji se cvjeta samo jednom u godini naziva "zmajeva orhideja!"..
slika
slika

mrvistena koji je odmah prepoznao svoj poraz otišao je u mitrovicu gdje još dan danas tuče kamenje a guligora se propio i na kocki izgubio svo imanje,danas živi negdje na velebitu i priča priče o uništenju i devastiranju stabala te izmišlja budaleštine o "vertikalnom pilenju..(mozga).."

živi oganj još i danas živi s prelijepom princezom s kojom ima troje djece, a s vremenom je i naučio loviti ribu,zapravo se ribolovno osvijestio kad je upoznao lovnost poponica i baligota te još i danas napreduje u kulinarstvu čijem temelju pridaje samo vatru...ostalo je mašta..

zdrastvujte tovari š

Pokušaću na ovaj naćin da se isprićam Morskom, te možda njegova tema zaživi :!:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 20. 02. 2009. (14:22)

morski konjic je napisao/la:
maslinova ulja obiteljskih malenih imanja koja to rade onako usput i koja su puna hvale i hvalospjeva mene su samo razočarala pa tako i put na otok iž i otok ravu, toliko čuvena po maslinovim uljem nije bio ništa negoli razočaranje i bačen novac što se tiče ulja...kasnije smo to ulje upotrijebili za svićanje pod feralom i za dušice za svi svete..

Ja nazalost jos nikada nisam naletio na maslinovo ulje namjenjeno prodaji, sa kojim bi bio zadovoljan. Sva ta "djevicanska" i "extradjevicanska" ulja su jedna velika prevara (cast izuzecima koje jos nisam isprobao).
Cak i u hotelu gdje radim me hvata muka kada uz ribu probam jedno od 50-ak razlicitih vrsta maslinovog ulja koja su navodno "Vrhunska" i statijaznam....cim otvorim bocu i osjetim onaj gubavi miris obicnog ulja doje mi povratit.
Doma apsolutno sve jedemo na "pravom" maslinovom ulju osim friganih kumpira i kokica :D
Maslinovo koje najcecse koristimo je domace korculansko koje ljudi rade za sebe i ne prodaju.
Robi

PostPostao/la morski konjic » 20. 02. 2009. (21:57)

hvala vam puno na podršci i pohvalama jer već sam bio deprimiran i napet i cijelu noć sam proveo otvornih očiju gledajući u plafon sobe, a sad sam opet sretan i sve je u redu ..

što se ulja tiče naučio sam sorte maslina pa kao i kod vina ne možemo očekivati da će oblica dati istu kvalitetu kao recimo bjelica,tako isto ne može graševina biti chardonay a tek poslije toga dolazi umješnost u preradi da bi se dobio što bolji produkt...

hvala
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la riberer » 21. 02. 2009. (02:59)

morski konjic je napisao/la: ... što se ulja tiče naučio sam sorte maslina pa kao i kod vina ne možemo očekivati da će oblica dati istu kvalitetu kao recimo bjelica,tako isto ne može graševina biti chardonay ...

Kao što ni oblica i oblica neće dati istu kvalitetu ... zavisi gdje raste ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la primorac » 21. 02. 2009. (08:44)

riberer je napisao/la:
morski konjic je napisao/la: ... što se ulja tiče naučio sam sorte maslina pa kao i kod vina ne možemo očekivati da će oblica dati istu kvalitetu kao recimo bjelica,tako isto ne može graševina biti chardonay ...

Kao što ni oblica i oblica neće dati istu kvalitetu ... zavisi gdje raste ;)

Bravo Riberer.... Evo, recimo, plavac od kojeg se radi Dingač, prenesimo na Cres, Rab, ili u Istru, kakvo vino ćemo dobiti od toga?
A Robi je za ulje rekao jedinu pravu istinu: ni jedno ulje koje se nalazi u prodaji nema arome ni mirisa kao ono kad sam skupiš masline i odneseš ih u malu uljaru, gdje u presu meću baš te tvoje masline.

Istri svaka čast na marketingu i načinu pakiranja roba i usluga, ali plaža ispred "Istra Sol Gardena" i plaža hotela "Meteor" u Makarskoj neusporedive su.

Nemoj se morski ljutiti ni primati k srcu različita mišljenja od svoga.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

Prethodna

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.