evo ponovno otvaram sezonu istinskih kulinarskih podviga i tehnika pa sam za ovu priliku odabrao poznati talijanski recept spravljanja ribe u pećnici naziva "in forno" što u prijevodu znači u pećnici...
za spravljanje ove delicije bila je potrebna oveća i precizno postavljena vrša namamčena s živim grmaljima koje sam ulovio prikupljajući priljepke i ogrce uz našu prekrasno razvedenu obalu koju uživaju naši mnogobrojni turisti iz raznih djelova svijeta...
nakon nekoliko dana ipak se je prevarila i ušla u moju klopku te se zakoprcala na pajolima mojeg čamca...pohitao sam kući i svoje oduševljenje podijelio s ukućanima i susjedima...
potrebne namirnice za recept:
orada 1,8 kg
krompir-1 kg
tikvica- 2kom
kapula-1 kom
mrkva-1 kom
češnjak-1 kom
sol-šaka
maslinovo ulje Belić-2-3 dcl
vino pošip-2 dcl
pomidor-1 kom
znanje+ iskustvo+talenat+ljubav
inače enigma porijekla imena ove kraljice još je uvijek nepoznata antropolozima te sa sigurnošću možemo potvrditi samo to da je vrlo ukusna ..
tehnika:
jedino krompire blanširamo (skuhamo dopola) a zatim začinimo svo povrće i ribu sa soli i uljem te podlijemo vinom i pečemo u maksimalno ugrijanoj pećnici (obavezan ventilator) do brown boje i laganog odvajanja mesa od kosti (što kraće).....
za desert iza današnje gozbe izabrao sam "creme brulle" koju sam žustro umiješao jutros dok sam kuhao prvu jutarnju kavu
a vino je bilo pošip od PZ svirče sa sunčanog otoka hvara ......
bura puše
pršuti se suše