Novosti

Obavijesti administratora i moderatora...

Moderator/ica: Administrator

Novosti

PostPostao/la tramontana » 02. 04. 2009. (21:24)

Dragi Forumaši!
Sa željom da što više poboljšamo naš Forum, te mu omogućimo što transparentniji rad, uveli smo neke novosti.


Od danas je stupio na snagu novi Pravilnik o korištenju Foruma. Moja je preporuka da ga pažljivo pročitate i da ga se pridržavate. Izgleda jeko opsežan i kompliciran ... ali takav nam je i život. Izgleda puno kompliciraniji nego što u stvari jest. Pravilnik ne govori o ničemu što mi i već ne znamo, radi se o normalnom suživotu.

Forum Ekologija i zaštita mora, zakoni je proširen za podforum Loviti i ploviti u okvirima zakona u kojem se može govoriti o prelovima (i prijavljivati ih, naravno) i to u anonimnom obliku, za one kojima je to nezgodno uraditi javno (dovoljno je poslati pp naslovljen na moderatora, pa će ga proslijediti on). Prijavljivati nedozvoljene alate i sve druge nepravilnosti. Da bi se izbjegle polemike rastegnute na raznim mjestima Foruma dogovorili smo se da sve ovo možete raditi samo u ovom naslovu i nigdje drugdje!

Dodali smo i Zakonske odredbe u ribolovu u kojima se govori o zakonima i njihovom sprovođenju, a isto tako i o prijedlozima zakona.

Dodali smo onda forum Pomorske karte. Ne treba ni govoriti, dakle, o pomorskim kartama i njihovom korištenju, te svemu onome što bi vas moglo zanimati ili još ne znate.

Imamo i novi podforum pri dnu, imena Kako je bilo danas na moru, koji je namjenjen opisima naših ribolovnih zgoda i nezgoda, ulova i, ne samo ribarskih, priča i neobaveznog čavrljanja ... u portu ili mandraću. Ukratko, sve ono što vas je danas zateklo na moru, sa namjerom da malo rasteretimo Parlaonicu.

U forumu Trgovine dodali smo podforum Trgovine i servisi i ispod dodali podforum Prodaja i usluge koji su namjenjeni eklamiranju trgovina i servisa u vašem vlasništvu. To bi ujedno bilo i jedino mjesto na kojem je dozvoljeno reklamirati se.

Forum Recepti smo promijenili u Mediteranska kuhinja, a to je i dalje kuharski kutak i sve ono što u svezi s tim volite ,a u njima se od sada može govoriti (kao i do sada) i o vinu, na primjer ili maslinovom ulju i tako dalje. Malo šire nego prije.

U Pravilniku možete naći i puno detaljnija objašnjenja o svemu ovome, a i svim drugim stvarima koje se odnose na korištenje Foruma.

U forumu Pitanja za administratore i moderatore otvoriti ćemo (privremenu) temu Novosti, u kojoj možete postavljti pitanja u svezi svega ovoga, gdje ćemo nastojati objasniti sve ono što vam, eventualno, ne bi bilo jasno.
Avatar
tramontana
Moderator
 
Postovi: 2607
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (20:42)
Lokacija: Volosko
Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

Re: Novosti

PostPostao/la Administrator » 29. 03. 2011. (20:40)

Nadovezujem se na ovu temu, jer o novostima se radi.

Na izmjenama foruma radimo neprekidno, neke su vidljivije, a neke ne ili manje. Ova, sa promjenom stila, je vidljiva :D
Vidjeli ste i sami da smo promijenili, još prije, raspored tema (nadamo se na bolje), dodali neke nove, neke spojili, a sa novinama idemo dalje.
Sada smo objedinili jedinstven stil foruma za sve članove foruma, jer je soul-city, kojega je većina koristila, a koji je bio zadan, imao manu da je "rezao" dio fotografija i bio podosta nepregledan ... sjećam se da ste se bili jako bunili kada smo ga bili uveli, te zašto plavo, te tropske ribe, te palme itd, pa ste se ipak naviknuli. Naviknuti ćete se i na ovaj s vremenom.

Ukinute su i neke postavke statistike u dnu foruma, a izmjena će biti i dalje. Vjerovatno ćemo ukinuti opciju dodavanja privitaka, pa će se fotografija stavljati samo posredstvom nekog hostinga i još neke stvari o kojima ćete biti, vremenom, obaviješteni.

Jedna od novina (zapravo već duže vrijeme) je i povećanje dimenzija avatara, pa vas pozivam da uskladite svoje avatare, a one koji ih još nemaju da ih stave.
Avatar
Administrator
Administrator/ica
 
Postovi: 266
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (09:41)
Lokacija: Rijeka


Natrag na Obavijesti administratora i moderatora

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.