Baniranje IP adresa automatskim putem

Obavijesti administratora i moderatora...

Moderator/ica: Administrator

Baniranje IP adresa automatskim putem

PostPostao/la riberer » 24. 06. 2015. (22:58)

U posljednje vrijeme stiže na adresu foruma podosta mailova članova sa upitima o razlozima njihovog baniranja, odnosno trajnog isključenja sa foruma.

Radi se o slijedećem, u počecima rada foruma bilo je isklučeno podosta IP adresa (ne ulazim u razloge, jer me tada još nije bilo), no očigledno ne znajući sa sigurnošću da li se radi o fiksnim adresama ili onim "promijenjljivim", odnosno dinamičnim adresama. IP adrese su promjenjive i kod takozvanih fiksnih IP adresa, a pogotovo korištenjem mobilnih jedinica je moguće da se netko od korisnika priključi baš putem te isključene adrese i sistem mu automatski pošalje poruku da je trajno isključen sa foruma, iako nije "ni luk jeo, ni luk mirisao". Isključivanje po IP adresama je preširok pojam i često se, ako ne i uvijek, odnosi i na članove koji nemaju nikakve veze sa korisnikom na koga se je trebao odnositi takav ban.

Dok se ne riješi taj problem, ispričavam se svim korisnicima foruma koji su dobili takvu poruku, iako je većina njih i sama shvatila da je (nakon ponovnog pokušaja prijavljivanja koje je uspjelo) ban bio lažan i da nije bio namjenjen njima. Ispričavam se još jednom i svima onima koji su poslali mail na adresu administratora sa istim pitanjem.
Avatar
riberer
Moderator
 
Postovi: 6671
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (12:40)
Lokacija: Opatija - Kvarner
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Natrag na Obavijesti administratora i moderatora

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.