Šokantno!!!

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Šokantno!!!

PostPostao/la porer » 01. 04. 2009. (08:20)

Evo iz današnjih novina:
Općina Medulin naložila ubijanje 6 dupina koji teroriziraju ribare, pogotovo sad pred sezonu sipe. Ovu odluku općinske vlasti donijele su teška srca ali morali su popustiti pod pritiskom lokalnih ribara čija egzistencija je dovedena u pitanje dugotrajnim boravkom ovih sisavaca u lokalnom akvatoriju.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

Re: Šokantno!!!

PostPostao/la tramontana » 01. 04. 2009. (08:57)

Nije to još ono najgore. Na netu je upravo objavljeno da se do početka turističke sezone (od koje očekujemo puno) treba pronaći i ukloniti sredozemna(e) medvjedica(e) koje su se ponovno naselile u našem akvatoriju. Navodno je presudno u toj odluci bilo to što su kapetanije i postaje pomorske policije dobivale brojne pozive uznemirenih stranih nautičara, gdje su se žalili da im "morski čovik" prilazi plovilima i pokušava uskočiti u kokpit dok oni bezbrižno objeduju. Jedan se talijanski panulaš čak žalio da nikako nije mogao ispuniti svoju dnevnu kvotu od 50 kg zubataca, sve dok nije ugledao razlog ribolovnog neuspjeha - Adrianu.

Ma, strašno, možete li vi to vjerovati ?!
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la dredloks » 01. 04. 2009. (09:09)

porer je napisao/la:Evo iz današnjih novina:
Općina Medulin naložila ubijanje 6 dupina koji teroriziraju ribare, pogotovo sad pred sezonu sipe. Ovu odluku općinske vlasti donijele su teška srca ali morali su popustiti pod pritiskom lokalnih ribara čija egzistencija je dovedena u pitanje dugotrajnim boravkom ovih sisavaca u lokalnom akvatoriju.

Nevjerovatno. Evo sam upravo saznao da će u podne biti strijeljani na medulinskoj rivi. Pa to nisu radili ni fašisti. Katastrofa. :evil:
dredloks
New Entry

PostPostao/la ribarica » 01. 04. 2009. (09:26)

Je stvarno ,dobio sam poziv od Ribljeg oka Rijeka da idemo prosvjedovat ---kad dobijem sve informacije napisat ću vrime i mjesto kad je okupljanje da se skupa gre -mislim da će riješit neki bus...........
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 01. 04. 2009. (09:32)

Strijeljanje je odgođeno za 4 popodne, ovi iz 'Natura Histrica' liječe mamurluk a ne žele ga propustiti kao i feštu koja će biti poslije. Navodno su oni prvi tražili uklanjanje delfina jer im ne spadaju u zaštićeni krajolik, a ribari su se tek poslije pridružili.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la ribarica » 01. 04. 2009. (09:39)

Okupljanje Riječana koji žele doprinjeti prosvjedu je na Žabici u podne trebali bi krenut do jedan sat --Lanč pakete je donirao restoran "fadila" a cugu moramo sami ,ne puno alkohola jer će bit ružno za vidit jer će se usput snimat reportaža koja će bit prikazana večeras u Otvorenom., Iz Splita grupa je već krenula nije bilo obavjesti jer se tek sve jutros saznalo pa su nabrzinu reagirali i krenuli .....
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la bota » 01. 04. 2009. (09:42)

APRILILILILILILILI ili TRAVNJINJINJINJINJI! Ne nasjedajte na današnje napise u novinama!
bota
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Reful 490 sea, Evinrude e-tec 40

PostPostao/la josip » 01. 04. 2009. (09:45)

Ma jel vi to ozbiljno. Pa ne mogu vjerovati. Pa te dupine treba iskoristiti u turističke svrhe a ne potamaniti. Samo ne znam gdje će naći krvnika, jer tko to ućini vjerojatno će morati imati policijsku zaštitu ( a ni jedna zaštita nije dovoljno sigurna ).Ipak smo mi u prvom redu turistička zemlja, pa tako i ti ribari velikim djelom žive upravo od turizma. Ma tko god to i pokušao učiniti DABOGDA MU SE ZATRLO SJEME I PLEME !?
josip
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 01. 04. 2009. (09:58)

Evo sad se javila i Udruga Slavonaca Istarske županije, donijet će kazane pa će praviti čvarke i dijeliti okupljenima.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la Turcin » 01. 04. 2009. (11:30)

A i vi svasta popusite za 1. april.... Porer dobro si ih navuko... :lol: :lol: :clap:
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la riberer » 01. 04. 2009. (11:35)

porer je napisao/la:Evo sad se javila i Udruga Slavonaca Istarske županije, donijet će kazane pa će praviti čvarke i dijeliti okupljenima.

'Ajde barem to ... da se spasi što se spasiti može ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la porer » 01. 04. 2009. (12:36)

Javio se i Sanader, kaže žao mu je, upravo je cijelu svoju kolekciju satova donirao za gladne u svijetu, inače bi sigurno dao kojega za očuvanje tih životinja.
Čujem Riječani zapeli u Lupoglavu na koljenicama, ne znam hoće li stići?
porer
Old Senior Member

PostPostao/la ribarica » 01. 04. 2009. (13:11)

:lol: :lol: :lol: :wave:
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la Lando » 01. 04. 2009. (19:41)

Evo i iz Dubrovnika krenula ekipa s barkama . Po najavi trebali bi bit doli u subotu . Usput će zaronit koji put i donijet što ribe pa će je podijelit tamošnjim ugroženim ribarima . Iz pouzdanih izvora znam da su ukrcali pozamašne količine plavca s Pelješca .
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Strici » 02. 04. 2009. (09:11)

Pošto tamo dolazi puno austrijanaca, ja sam u ministarstvu austrijskog turizma javio tu spektakularnozastrašujuču odluku. U štampanju je obavjest potencijalnim austrijskim turistima da izbjegavaju jug Istre, štaviše i Pulsku okolicu.
Danas referent za turizam pokušava uspostaviti vezu sa Medulinskim komunjarama, zaogrnutih plaštom "tržišne ekonomije" i izgleda da če se ta odluka poništiti, a ribarima nabiti trpa. :lol:
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

Sljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 51 gostiju.