Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
riberer je napisao/la:I ode tema ... na neke druge strane. Da račune svima, tek onda bi nastao raspašoj, profesionalni sportaši
Osim što bi ovakvi prijedlozi bili uvod u svojevrsnu anarhiju (a naizgled je sve kontrolirano), jer tko misli živjeti od ribe (od prodaje) je i do sada imao mogućnost da otvori obrt i plaća sve što treba platiti, a tko lovi ribu da bi je pojeo i od toga (hrane) isto živi i to bez obzira stanuje li na otoku ili na kraju, shvatljivio je na prvi pogled da je neizvedivo. Svi bismo postali svojevrsni profi-sportaši, pa bi, za početak samo inspektora biti koliko i takvih ribara, a osim toga, na otocima se i dosada redovito prodavala i dalje prodaje riba (uglavnom mali), ne vidim u čemu je problem da se to do sada nije već "izkontroliralo", princip je isti
Priznajem da me čude ovakva razmišljanja, očigledno ovaj put nije "dalekosežno" razmišljeno (kao inače)
Pape, ne može ti se "zalomiti" pet puta po pet kila ... kad ti je dosta staneš. To bi trebao biti moto svih sportskih (rekreativnih) ribolovaca, koji love za gušt, a sve ostalo se zove nekako drugačije, jer ako " višak" ribe postaje problem, to je očit dokaz da si je uhvatio previše za tvoje potrebe.
Ili si profesionalac ili si sportaš.
P.S.
Meni bi pasalo da, s obzirom na teške uvjete života, napumpam povremeno par desetaka kubika plina iz obližnje bušotine (kopanje u rudniku me nekako ne privlači), pa ako vidim da mi je previše, prodao bih višak susjedu, a i kupio sam pumpu, bocu, cijevi, sve to košta.
Na paragon blok, naravno ...
P.P.S.
Molim da ostanete u temi, o malom ribolovu ćemo vjerovatno govoriti nakon ulaska u EU (ili u nekoj drugoj temi).
lupis je napisao/la:....,ja pišem o ljudima koji su oduvik i samo ,živjeli na škrtoj zemlji uz more,gdje i danas,osim dva miseca turizma,ne raste ništa osi navedenih mediteranskih biljaka,i di je gradnja poslovnog objekta 5x skuplja nego negdi di je ispod trave 10 metara ilovače...,ne misliš valjda da če švabo sagradit tvornicu autodijelova na Dugom Otoku,ili nedaj bože hotel za masovni turizam 2 miseca(opet smo na istom)....,za istu lovu može imat 5 tvornica u Slavoniji...,po tebi bi svaki otočan trebao imat obrt za ribariju i od toga živit...hahahaha....
lupis je napisao/la: ... ja sam pisao o Malom Ribolovu jer me se to tiče i jer je ovo ribolovni forum
lupis je napisao/la:ti ako ćeš vadit plin vadi tko ti brani ,nemoj nas ovdi na ribolovnom forumu opterećivat time...
lupis je napisao/la:...,problem naš je upravo taj da takvi kao ti ne misle minjat sustav koji očito ne klapa, nego im je lakše sve zabranit jer se ionako nemore kontrolirat..
lupis je napisao/la:naslov teme je kontrola izlova i sve je dio te teme...
lupis je napisao/la: ...s tim da neki pokušavaju problem riješit u startu,a neki samo naplatit kazne...
lupis je napisao/la: Kontrola naravno,ali ne ko do sad....(...) ... sankcije postrrožit.do boli...,pako će se zajebavat nek se zajebava,kome ni to nije dosta lipo mu zabranit i sam ribolov...
riberer je napisao/la:
Pape, ne može ti se "zalomiti" pet puta po pet kila ... kad ti je dosta staneš. To bi trebao biti moto svih sportskih (rekreativnih) ribolovaca, koji love za gušt, a sve ostalo se zove nekako drugačije, jer ako " višak" ribe postaje problem, to je očit dokaz da si je uhvatio previše za tvoje potrebe.
Ili si profesionalac ili si sportaš.
P.S.
Meni bi pasalo da, s obzirom na teške uvjete života, napumpam povremeno par desetaka kubika plina iz obližnje bušotine (kopanje u rudniku me nekako ne privlači), pa ako vidim da mi je previše, prodao bih višak susjedu, a i kupio sam pumpu, bocu, cijevi, sve to košta.
Na paragon blok, naravno ...
Pape je napisao/la:
...a moj Ribbi di ti živiš u PM....
zorica je napisao/la:Da ga opali dva puta po žepu da vidiš kako bi mu pala kondicija za trčanje...
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.