Najlonske vrećice u moru!

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Najlonske vrećice u moru!

PostPostao/la malub1 » 19. 05. 2013. (13:33)

Pestilence je napisao/la:
amater je napisao/la:jeli ovo fishfinder?

Fishgrinder... :lol:

Captainlikvidator! :D
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la škarik » 19. 05. 2013. (19:45)

:thumbup:
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la luc » 19. 05. 2013. (22:14)

Ajde Škarik nemoj me kompromitirat, ovo lito sam bija na Visu, i već na ulazu san kala sa 22 na desetak čvorova,i zahvaljujući tome izgubija vez, jer su drugi udrili po gasu. U Visu san zaista vidija par gumenjaka sa nazivom " Lučka uprava" i trudili su se uvest red koliko su mogli. Jednom prilikom smo išli iz Kuta veslat u gumenjaku na drugu stranu vale. Ja i familja u gumi od 2 ipo metra. Kad smo došli na sredinu, a prema nama glisiraju oni iz Ivanovog posta, usrali smo se od straha. Spasili su nas Lučka uprava sa gumama uz povik: du ju nid help ? Je sinko Bog ti da zdravlje, sad mi je jasno zašto vas Nijemci nisu nikad osvojili, jer su van Peršinzi pičili 50 milja po zaljevu, pa su ovi pobigli.
Ne znan koliko može guma od 4 metra kontra Peršinga od 40 metri, osim da razglasom viče "achtung, achtung" i onda opizdi rafal poviše glave. Jedino tako.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la ivan3 » 19. 05. 2013. (23:38)

luc je napisao/la:Ne znan koliko može guma od 4 metra kontra Peršinga od 40 metri, osim da razglasom viče "achtung, achtung" i onda opizdi rafal poviše glave. Jedino tako.

1. Je i tebi pamet ne da mira pa ideš tamo prolazit sa gumijen i to sa dicon. :crazy:
2. Ako na gumiju jasno piše policija i ako mu signalizira da se zaustavi onda se on mora zaustavit i gotovo. Ako se ne zaustavi još bolje. Snimit ga i poslat razglednicu kojon će isplatit sve gumije i sve plaće od sezone.

Neznan zašto više o ovome trlabrlamo, kad u fotelje sidnu oni kojima od ruke do mozga nije 5 dana jahanja možda se neki qr@c i promini.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la škarik » 21. 05. 2013. (18:08)

A i ti si naša ić na Vis u srcu sezone. A kad ima malo mora i Hektorović udre po gasu da bi prista,.... spašavaj se ko može.
A lipo san ti reka, idemo ovih dana a godišnji od lita ostavi za skijanje : Laughing4:
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la lupis » 23. 05. 2013. (08:57)

te vrićice koje vi vidite po moru,malo koja od njih je direktno bačena u more.....,to su većinom vrićice koje s kopna vjetar donese nad more,jer je nekome teško zatvorit baju od smeća,ili je teško poslat škovacina popodne ispraznit košare za smeće uz more(akoih uopće ima),a bogumi i s lokalnih deponija leti to po svuda pa doleti njih "par" i do mora...,danas se svaki ku rac u butigi stavlja u vričicu jer tako mora bit na Balkanu,posli kiša i naplavine i rijeke štošta donesu sobom ....,baš da se vričice direktno bacaju umore ne bi rekao,bar to nije značajniji dio ovih koje je vidjet....,raja ostavlja vriče smeća uz kontejner ili posvuda i lipo dođe ona oliverova ptica,odnosno morska pantigana,i kljunom napravi inventuru u trenu...,eto ti iz jedne velike vriće odjednom 20 malih...,ko baca vriće od gnoja i raznih građevinskih monada u more direktni nitko, nego lipo uz balkanska gradilišta uvik ima hrpa praznih vrića koje čekaju da ih bura ili jugo ekološki zbrine ...,neznam jel tko ikad vidio kako izgleda gradilište...,tko od vas ide u butigu s pletenom košarom ili platnenim vričicama..????
Lakše je dat kunu svaki put Ivici...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DenisRi » 24. 05. 2013. (11:53)

Dosta san vidio zadnje vrime galebova jadnih kako ima na nogami vrićicu,valda kopaju po smetami pa mu se zakuči...i ča se dogodi....jadna životinja sleti va more i vrićica se napuni vode i nemore više uzletet,muku muči probava se oslobodit i tako pati...znam da su to morski lešinari ali ča sedno je živo biće,žal mi ga onako gledat jadni klempeće z krilimi,digne se kulikoj dug i onda nazad va more:-(.To san se gledal na marendi z firme tako da nemorem poć z barkun ili s čim do njega pa ga liberat,ali neki dan je jedan ćopkal i ćopkal i uspel je valjda prekinut....je ki ča slično videl...
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la bananko28 » 24. 05. 2013. (12:58)

DenisRi je napisao/la:Dosta san vidio zadnje vrime galebova jadnih kako ima na nogami vrićicu,valda kopaju po smetami pa mu se zakuči...i ča se dogodi....jadna životinja sleti va more i vrićica se napuni vode i nemore više uzletet,muku muči probava se oslobodit i tako pati...znam da su to morski lešinari ali ča sedno je živo biće,žal mi ga onako gledat jadni klempeće z krilimi,digne se kulikoj dug i onda nazad va more:-(.To san se gledal na marendi z firme tako da nemorem poć z barkun ili s čim do njega pa ga liberat,ali neki dan je jedan ćopkal i ćopkal i uspel je valjda prekinut....je ki ča slično videl...

ja sam tako jednoga oslobodio. samo što od straha počme kljunom napadat pa razbi ruke.... :D

Jednog sam spasio od mačke na jednoj plažici sa koje ulazim u svoju barku. mačka ga stirala u kut i razbila mu krilo. ja ga bacim u more da se oporavi, ali jadan nije moga uzletit. i tako nekih 10 min. meni ga bilo žao i ja uzmem moju malu barčicu sa kojom se prebacujem na moju veliku, jer mi je na vanjskom vezu, odveslam po njega i stavim ga na susjednu barku, na vrh kabine da se malo odmori. ,ležao je nekih 5 min i sam skoči u more. ali nije mogao još uzletit nekih 20 min. kurenat ga je nosija nekih 100 metara a ja sam ga pratio i onda je napokon uzletio. valjda od šoka jadan nije moga letit, a iz krila mu je išla krv....
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la lupis » 25. 05. 2013. (08:08)

e sad zamisli kako je lignji montiranoj na predvez...,ili zubacu kad se zajebe i proguta ownwricu 5.0....

hehe, pomažete samo nejestivim životinjama poput delfina,galeba ili morske medvjedice....,za jestive nema milosti.. ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 25. 05. 2013. (09:34)

...ae Lupis...nije napisa šta je bilo s onom mačkom.... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la bananko28 » 25. 05. 2013. (10:52)

Pape je napisao/la:...ae Lupis...nije napisa šta je bilo s onom mačkom.... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

nisan je moga nač :lol: :lol:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Kapo » 25. 05. 2013. (13:34)

bananko28 je napisao/la:
Pape je napisao/la:...ae Lupis...nije napisa šta je bilo s onom mačkom.... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

nisan je moga nač :lol: :lol:

Ha,ha...to je službena verzija....a neslužbena ????
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la COGI » 25. 05. 2013. (14:37)

Dobra je "na zeca", :lol: :lol:

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la ab ovo » 25. 05. 2013. (14:40)

Da, ali ako je onaj žuti mačak na rige onda bude malo tvrđi. :thumbup:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la luc » 25. 05. 2013. (14:44)

Galeb kad se kuva smrdi na friškinu, ali je gnjurac na tingul izvrstan.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 61 gostiju.