periske

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: periske

PostPostao/la 2105 » 08. 08. 2013. (16:16)

Jedna od teorija zašto ih je više u zadnje vrime je iz razloga što je neupredivo manje Šabakuna, Potegača tj svih mriža...nego prije. Nisam siguran je li to razlog na svim pozicijama ali na nekim di se više ne vuče Šabaka su se masovno pojavile
i jedini su im neprijatelji momentalno stranci
2105
Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Marina_S » 10. 09. 2013. (22:49)

Stranci ih vade nemilice, na koju god nalte njihova je. Kod nas nije naplačena nikakva kazna koliko ja znan, a svaka obitelj iz Poljske, Mađarske, Češke.... je izvadila bar po jednu. Ako se usmrdila prije njihova odlaska samo bi uredno poslali dite da je baci nazad u more. Sramota! Trebalo bi da ipak dobiju takve informacije u turističkom saveza, pa letci koje bi iznajmljivači stavili u apartmane. Kad bi znali da se plača kazna ne bi ih vadili!
Marina_S
New Entry

Tip plovila: Damor 700, Lamborgini 200

PostPostao/la Shile » 11. 09. 2013. (09:22)

Ma nije to riješenje....onda bi sve živo zatrpali s letcima o ovome, drugome, trečemu...nee...jedino neki jedinstveni letak uz napomenu da ZA SVE TREBA DOZVOLA ili je ogromna kazna...

Onako kako ti to znaš i vidiš trebala bi i Država znati i vidjeti...pa da vidiš loveee..
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la el passo » 11. 09. 2013. (17:24)

Ovo me podsjeća na balkanski apsurd. Balkanac...osoba sa balkana, krajnje nekulturna, agresivna, priprosta, neuka...
Neki dan mi se frend žali kako mu stranci kradu grožđe i pomidore sa ograđene parcele. Jednom je nabasao na starog talijana...dakle nebalkanca koji je imao pun najlon njegovog grožđa. Na pitanje šte radi tip počme hvaliti kako mu je grožđe dobro. Njegov susjed je napravio sačekušu i prebio dvije slovenke...opet nebakanke koje su krale povrće.
Čehi i ostali visukokulturni narodi pljačkaju i devastiraju koliko je god moguće kako na kopnu tako i na moru. Pitam se jesmo li mi balkanci takvi kad odemo negdje u turizam
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Marina_S » 12. 09. 2013. (09:20)

hahhaa,... ma ima takvih primjera masu. Na primjer moji u Trogiru imaju kuću uz glavnu cestu i blizu ceste su 1 šljiva i 1 trišnja. Koliko puta uhvate ljude - strance kako beru voće. A tek smokve, na njih su Poljaci najžešči, svaki put kad prođu pored koje na putu do plaže uberu po šaku - dvi plodova. Ja im rečem pa ne možete to tako, a oni pa napuštene su ima trave oko njih .....
Ali sve to nije ništa, neka jedu kad su tako željni. Ima jedan slučaj koji se nama dogodio prije 2-3 ljeta. Mađari (koji dolaze već godinama tu, ne kod nas ali kod susjeda inače) to su ljeto spavali kod nas. Kažu da su vrše skupe za kupiti. Dobro, to je njihovo mišljenje niako se voze skupe aute, kad sutradan evo njih sa plaže nose 1 vršu. Mi vidimo da je tek iz mora i pitamo ih odakle im. Oni kažu:"Našli smo je napuštenu blizu zaštitnih konopaca na plaži!" i nadodaju: "Još je bio stari kruh unutra kojeg smo izbacili!!!" Ja i muž poludili i kažemo im da je to krađa neka je odmah vrate!!! Ne, nisu htjeli. Podne vidimo još je vrša tu i rečemo im neka je odmah odnesu gdje su je našli jer da na našem posjedu neće biti ukradena je! I poslije skužimo da su je samo stavili u gepek i pokrili dekom!!!
Marina_S
New Entry

PostPostao/la Marina_S » 12. 09. 2013. (12:38)

Ne znam kako je tamo sada, ali u Stupin Čelinama (vala kod Rogoznice Šibenske) je uvijek bilo i to velikih periski. Možda zato što je tamo prije bila vojska pa nije bilo dozvoljeno približavanje.
Marina_S
New Entry

PostPostao/la gale » 13. 12. 2013. (19:26)

...evo ovo ljeto na plaži u Valbandonu,odmah desno kad se izađe iz lučice gdje su barke,između Pule i Fažane, i to u prilično plitkom u travi..početkom ljeta na desetine periski neke srednje veličine,šta ja znam cca 30-ak cm,7 mj pola ih nema,u 9 mjesecu treba ih tražiti,ostalo samo par komada... :thumbdown: ...
gale
New Entry

Tip plovila: Eolo Girasole - Evinrude 40

PostPostao/la Kvarner76 » 18. 12. 2013. (11:29)

gale je napisao/la:...evo ovo ljeto na plaži u Valbandonu,odmah desno kad se izađe iz lučice gdje su barke,između Pule i Fažane, i to u prilično plitkom u travi..početkom ljeta na desetine periski neke srednje veličine,šta ja znam cca 30-ak cm,7 mj pola ih nema,u 9 mjesecu treba ih tražiti,ostalo samo par komada... :thumbdown: ...

zalosno je kako se ljudi ponasaju kad dodju kod nas. bilo gdje u svijetu oderu te za manje a kod nas nikom nista.
Kvarner76
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Kvarner76 » 18. 12. 2013. (11:50)

ovo ljeto sam citao da su se pojavile periske na području od voloskog do moscenicke drage te se ljudi umoljavaju da ih ne vade, ipak ih je ljepše vidjet u moru nego kao ukrase.
Kvarner76
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Siki » 21. 12. 2013. (16:21)

To smo si sami krivi jer umjesto da kad vidimo nekoga da ih roni, da istoga upozorimo da to neradi mi prođemo pored i okrenemo glavu, a znamo da je stranac koji radi štetu!! Na istim tim školjkama riba polaže jajašca znači automatski uništavamo jedno riblje stanište. Stranac je izvadi po ljeti, riba kreće u fregu u jesen i nema gdje položiti jaja, pa nastavi dalje na skroz drugo područje, takvim promjenama mijenja se dogodišnji proces/ciklus obnavljanja ribljeg fonda. Na područjima gdje su velike periske, nikad lokalni ribari neće bacati mreže jer bi si ih razderali, a mlađ i jajašca ostaju, te se u miru razvija mlađ.
Mala!!! Ja sam tvoja zlatna želja, tri puta ću ti ispuniti ribicu!!!
Siki
Member

Tip plovila: Primorka (Torpedo 14/16)

PostPostao/la Freo » 02. 01. 2014. (22:36)

Vidi sam ovo lito u jednoj vali priko 100 komada ,to se raskotilo ...ma cudo....treba to pocet vadit jer ce drugo lito glave virit vanka...
Freo
New Entry

Tip plovila: Greben Maestral

PostPostao/la Kapo » 02. 01. 2014. (22:43)

Freo je napisao/la:Vidi sam ovo lito u jednoj vali priko 100 komada ,to se raskotilo ...ma cudo....treba to pocet vadit jer ce drugo lito glave virit vanka...

Toooooooo teeeebraaaaa !! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la teo_ribar » 02. 01. 2014. (23:00)

I prstaci se je nakotilo pa onda prijatelju macu va ruke i udri... :thumbdown: :thumbdown:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Freo » 02. 01. 2014. (23:03)

ne prstace ,ne ...jer ce onda cila mrkinta ostat drita...a perisku ces zadit propelom ....
Freo
New Entry

Tip plovila: Greben Maestral

PostPostao/la riberer » 03. 01. 2014. (00:17)

Freo je napisao/la:Vidi sam ovo lito u jednoj vali priko 100 komada ,to se raskotilo ...ma cudo....treba to pocet vadit jer ce drugo lito glave virit vanka...

Freo je napisao/la:OK ,sorry ali nije ovo prvi ni zadnji forum na kojem sam bio,uglavnom su svi isti ,tako da ne trebam citat pravila...postujem Vase pravilo o 15 postova samo mi je bezveze da prisiljavate na citanje tema koje me ne zanimaju I da nesto komentiram...

BTW...ako gledam kao Gost vidim sve teme ,i ribolovne ,sto je onda jos i cudnije...

Moja ti je preporuka da ipak pročitaš pravila foruma, možda svi forumi i nisu baš toliko isti ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.