Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
raptor je napisao/la:Eto citiraču dijelom labraxa; edukacija i ine spike su za normalne ljude, mi samo kazne razumijemo...
I to je nažalost istina jer edukacija i ino ne pomaže(možda u budučnosti)
A za karambu jedan školski primjer ;
Šećeš malčice te na jednoj slabo ograđenoj parceli uzcestu vidiš puno jagoda i niko ih ne pazi,na tabli piše:NE DIRAJ ali pomisliš a jebiga moga bi se malo zasladit,uletiš i drmneš kilo,omastiš brk i greš dalje.Drugi dan se opet šećeš te ponovo naletiš na jagode te se osvrneš,nigdi nikoga,uletiš u polje i ubereš tri kila pa nek bude malo i za doma,nek se nađe.Treći dan se opet tamo nađeš,nigdi ni pasa pa pomisliš,kvragu,ma moga bi ubrat desetak kila pa će bit i za doma i za koju kunicu uštekat na pjaci.Četvrti dan evo te opet, te sad već planiraš kako bi se ovi posa moga isplatit i proširit,uvatiš brat, kad najednom dobiš po kičmi i to skidačom za g... od strane vlasnika,jedva uspiš živu glavu izvuć i bris I na kraju pitanjce: oš li peti dan opet utrčat u tuđi vrtal krast jagode
E pa tako ti je i sa kaznama odnosno sa globama,kad tad dobiš po repu pozdrav
baracuda je napisao/la:raptor je napisao/la:Eto citiraču dijelom labraxa; edukacija i ine spike su za normalne ljude, mi samo kazne razumijemo...
I to je nažalost istina jer edukacija i ino ne pomaže(možda u budučnosti)
A za karambu jedan školski primjer ;
Šećeš malčice te na jednoj slabo ograđenoj parceli uzcestu vidiš puno jagoda i niko ih ne pazi,na tabli piše:NE DIRAJ ali pomisliš a jebiga moga bi se malo zasladit,uletiš i drmneš kilo,omastiš brk i greš dalje.Drugi dan se opet šećeš te ponovo naletiš na jagode te se osvrneš,nigdi nikoga,uletiš u polje i ubereš tri kila pa nek bude malo i za doma,nek se nađe.Treći dan se opet tamo nađeš,nigdi ni pasa pa pomisliš,kvragu,ma moga bi ubrat desetak kila pa će bit i za doma i za koju kunicu uštekat na pjaci.Četvrti dan evo te opet, te sad već planiraš kako bi se ovi posa moga isplatit i proširit,uvatiš brat, kad najednom dobiš po kičmi i to skidačom za g... od strane vlasnika,jedva uspiš živu glavu izvuć i bris I na kraju pitanjce: oš li peti dan opet utrčat u tuđi vrtal krast jagode
E pa tako ti je i sa kaznama odnosno sa globama,kad tad dobiš po repu pozdrav
hehehe..ma kakav je to primjer??lupež ča krade jagode ?? hehehe..i još ga uvatu haha..puknuću od smiha..
ma ja samo oću objasniti da je istina u tome da ovi koji ne mogu uvatiti ni ribice zagovaraju neke zakone ,tobože oni ih se drže i krivi su im svi ki ulove jer u njima vide razlog svojih neuspjeha jer totalna je laž da ako se može uloviti još i uživati u tome, da nećeš ,jer si ispuni kvotu,..za pobjedu u nogometu dovoljno je 1:0 ali koji to tim neće dati sve od sebe da zabije još koliko more..nemojte govoriti pizdarije i lagati sebe i one koji čitaju ovo nego priznajte da ni sada ni prije niste dobro lovili i onda padate na riječi starih ljudi u penziji koji tumače o vagonima ribe iz svićanja ili poštica..hehehe..biće toga bilo malo manje jer ne vidin te iste da su od toga sagradili kuće ili bar kaić lipi načinili...bah..
jedno je gledati u zapadne zemlje di svlače pasioniranim sportašima gaće naplatama ili ribarske zemlje di svoje morsko gospodarstvo planski i selektivno iskorištava poput norveške,islanda....pa njima je to najjača gospodarska grana ka ča je i nama turizam koji je okrnjen jer traje samo 2 miseca..mi smo zemlja improvizacije ne od jučer nego oduvik i po meni mi još dobro i plešemo u svemu tome,triba se ugledati na rabljane (barem mi koji živimo na moru)
ribarstvo ,poljoprivreda i turizam ..sjediti na tri grane,tako da i ako pukne koja ostaju one druge ..to naučiti ,biti najbolji u tome i s tim se baviti....tako preporučam i vama ,naučite loviti to što lovite ,manje kukajte ,i lovite ono čega ima ..nema ni maslin svake godine..ni pšenica ne rodi svake godine..nestankom ribe u kraju ne znači da je nema ,dojće ona opet..a to što je trenutno nema sigurno nije jer neosvješteni love preko 5 kg...
raptor je napisao/la:: Ono sa susretom lice u lice mi je nejasno te me na kraju interesira koliko ćeš ti platit poreza kad prodaš tu kuću ča ti je viška
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.