Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
unije je napisao/la:Citat gofa1:
Ovakav pristup takmičenju ŠRD-a Ramova je iz razloga što mise da će se lignja baš u tim bazenima izmrijestiti (provijereno) te da će tako doprinjeti proširenju te populacije,e sad koliko je to moguće nisam kompetentan da bi o tome sudio,bilo bi pohvalno da im neko iz instituta obrazloži sa stručnog stajališta o vjerojatnoći istog pothvata.U svakom slučaju je akcija pohvalna i bar se trude nešto napraviti za razliku od ostalih...
raptor je napisao/la:Ekola,malo san kopa po arhivi i naša u časopis P&M br.7 iz 2008 i naša reportažu sa natjecanja tj. II.kupa Crikvenice a koji je organizirao ŠRD "ARBUN" iz Crikvenice.Da sad detaljno ne opisujem sve evo dijela pravilnika,uvjeta i bodovanja koje se sprovodilo na istom Pa tako navodi u nastavku uvjete natjecanja:
-Svi natjecatelji dužni su se pridržavati Naredbe o zaštiti riba (NN br.101/02)
Riba koja se predaje na vaganje i priznaje u ulov ne smije biti ispod 17 cm dužine.Ukoliko natjecatelj preda na vaganje ribu koja je zaštićena Naredbom,odnosno ribu koja je nevažeća ili traži posebnu dozvolu za lov,odmah se DISKVALIFICIRA
Bodovanje:
Sve ulovljene ribe boduju se na sljedeći način:
-Ribe dužine ispod 17 cm odmah nakon ulova predaju se pomoćnom sucu u brodici koji zapisuje broj komada i VRAĆA IH U MORE
BEZ OBZIRA JESU LI ŽIVE ILI NE
Svaka tako zapisana riba vrijedi 20 bodova = 20 gr na vaganju.
Težina ribe dužine ispod 17 cm predanih na vaganje množi se sa faktorom 5 i uzima se kao negativni bodovi.
U slučaju da je negativnih bodova više od 10 % ukupnih bodova,ekipa se DISKVALIFICIRA
Ekola,tako se to radi i triba radit ma bravo crikveničani
raptor je napisao/la:Cijenjeni Labrax,kao prvo blesavo je tvrdit da si ti bija po forumima prije negoli 99% članova ovdi jer to neznaš i nemoreš znat
Kao drugo ne sviđa mi se ova tvoja tvrdnja da se neko skriva iza monitora te da jedno pišu a drugo misle a što isto neznaš
Večina prisutnih forumaša ovdi stalno pišu,daju savjete,upute,gube svoje vrime da bi pomogli drugima,vode se lipe rasprave u duhu zajebancije,bez vrijeđanja,pametovanja itd.... Najgori su oni ča malo ili ništa ne pišu a jave se samo povremeno da izazovu tenzije,prepirke,svađu i ostalo Sićan se tebe sa bivšeg foruma u temi Vertical jigging di si u prvim postovima izaša sa primjedbom ;jel to ono kad ti jaja opadnu do poda,ništa od toga itd...a tema je bila super,kako po posječenosti tako i po postovima Dakle nemoreš reć hop a posli skočit
A kao treće definitivno mi se ne sviđa citiram ;to nek vam uvik bude ne pameti, da nekazete za tipkovnicom ono sto nebi uzivo jer se svi mi kad tad sretnemo Kakva je ovo retorika jel to prijetnja ili ča A ako si mislio pozitivno onda tako i napiši tj.dovrši misao i smisao rečenog
ps.i ne drži mi prodike jer ti moren bit čača a ima ovdi i forumaša ča ti moru bit dida
labrax je napisao/la:raptor je napisao/la:Cijenjeni Labrax,kao prvo blesavo je tvrdit da si ti bija po forumima prije negoli 99% članova ovdi jer to neznaš i nemoreš znat
Kao drugo ne sviđa mi se ova tvoja tvrdnja da se neko skriva iza monitora te da jedno pišu a drugo misle a što isto neznaš
Večina prisutnih forumaša ovdi stalno pišu,daju savjete,upute,gube svoje vrime da bi pomogli drugima,vode se lipe rasprave u duhu zajebancije,bez vrijeđanja,pametovanja itd.... Najgori su oni ča malo ili ništa ne pišu a jave se samo povremeno da izazovu tenzije,prepirke,svađu i ostalo Sićan se tebe sa bivšeg foruma u temi Vertical jigging di si u prvim postovima izaša sa primjedbom ;jel to ono kad ti jaja opadnu do poda,ništa od toga itd...a tema je bila super,kako po posječenosti tako i po postovima Dakle nemoreš reć hop a posli skočit
A kao treće definitivno mi se ne sviđa citiram ;to nek vam uvik bude ne pameti, da nekazete za tipkovnicom ono sto nebi uzivo jer se svi mi kad tad sretnemo Kakva je ovo retorika jel to prijetnja ili ča A ako si mislio pozitivno onda tako i napiši tj.dovrši misao i smisao rečenog
ps.i ne drži mi prodike jer ti moren bit čača a ima ovdi i forumaša ča ti moru bit dida
1. znam ja vise o clanovima foruma nego sto ti to mislis. a ime saznat nekom, to je pizdarija. pitaj barakudu.
2.citaj malo bolje, reko sam da se iprid monitora usude rec sto bi premucali uzivo a ne da misle drugo.
3. svoje sam odavno napisa, moga bi par knjiga sastavit od mojih postova na 6-7 ribolovnih foruma. cini se bahato al to ce ti potvrditi stari clanovi i znalci.
4. spika s jajima je isforsirana od raznoraznih clanova foruma, ispalo je da sam svasta reka a reka sam: sicem livo jaje ako neko u kornatima predamnom uvati 2 zubaca (dentex dentex) zaredom.
5. "da nekazete za tipkovnicom ono sto nebi uzivo jer se svi mi kad tad sretnemo" - neko kaze nesto ruzno na forumu pa se posli kad se nadjemo namoru i popijemo pice prvih 5 minuta crveni bezveze... eto, nikakave prijetnje, prijetnje su bezveze i idiotski.
6. nemos me naljutit ni da oces, evo ovom te prilikom cak pozdravljam
kao i sve ostale
e vis meni je drago radi tebe da pises ovakve gluposti i prikazujes se prid drugim clanovima ko si i sto si. vazno mi je samo sto drugi misle.raptor je napisao/la:3.)a) Bome si svoje odavno napisa,a to ča si napisa stalo bi na prednju koricu knjige
upravo tako, tu se otkrivas, a neznas ni o brankarelu puno.. malo vise neg nista..raptor je napisao/la:3.)b) a za tih 6-7 foruma neznam
super. ajme sto mi pasu ove tvoje price, netribam te ja potkopavat, ti to sam sebi radis. poznato je da sam ja bio među pokretacima brankarela (ne administrativno nego u smislu popunjavanja postovima i kreiranja scene), 2. misec 2006., ja, legi, magic, batana, da sad ne nabrajam, bilo je nas 20ak u to vrijeme, a dosla je i ostala ekipa s big-game-adria foruma koji se ugasio u 9. misecu iste god. a bio je majka svih ribolovnih foruma s ove strane jadrana (BGA forum).. stariji korisnici ce se sitit toninih (Tonči Žanko) riči "mali je entuzijasta i drži vam forum aktivnim".. u to vrime sam pokrenuo i svoj sajt, netribam govoriti koliko bi se ovdi moglo logirati ljudi i reci ti da sam im odgovorio na masu mejlova i privatnih poruka, uvik nekim savjetom, opisom ribolovne tehnike itd.. pa sad u peski.. evo ovo s peskom nebi se ni sjetio ubacit da me sad nije Bulić zvao i pita jesam im sto pripremio za 1. misec, da napisem nesto o zimskoj panuli (sad, mozda vec danas, za 12. misec, je izaslo o lignjama)... e pa nije to slucajno, da su me jos u proljece 2006. primjetili na brankarelu i traze suradnju..raptor je napisao/la:3.)c)ali znam da si na bivšem brankarelu napisa ukupno ka ja u jedan dan
raptor je napisao/la:4.)spika s jajima se odnosi na ono kad san ja tek poćeo opširno pisat o vj tehnici ti si istu opisao ka jel to ono kad ti se jaja od jerkanja obise do poda i u startu si popljuva tehniku o kojoj blage veze nemaš
- eto nije ni to slučajno, i to ide meni u prilog...raptor je napisao/la:...o članovima već oni sve znaju o tebi
drz se stari ne daj da te ispravocira ova stavka 6 ti je super
nema posta di ne pametuje
karamba je napisao/la:ajmo sada : mir,mir,mir nitko nije kriv a ja mala....
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 60 gostiju.