Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la NOŠTROMO » 15. 12. 2008. (22:01)

Ma pusti ga, vridi dobri stari IMR ka 10 onih hondi
NOŠTROMO
Member

PostPostao/la lupis » 15. 12. 2008. (22:24)

NOŠTROMO je napisao/la:Ma pusti ga, vridi dobri stari IMR ka 10 onih hondi

A ko ga dira?
....evo na..!...ne moren zaspat.....,sad ću cijelu noć visit na forumu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la baracuda » 15. 12. 2008. (22:50)

ma zašto se je banira loligo?? kakve su to demokracije o kima govorite,mi smo manje više izgovorili slovencima i kontinentalcima i talijanima svašta a bidnoga loliga koji kaže da je inteligentan ko ajnštajn ste banirali radi ča je reka da su boduli tupavi...hehehe...a čitajući vako neke pojedince iz našega najvećega otoka moglo bi se i tako reći ,jer iman utisak da pojedinci(među nama) ne žele dobar život otočanima i primorcima,da ga žele otežati i poskupiti,jer nijedan otočan neće reći da ča će mu preko 5 kg ribe i niti će reći da neće višak ribe prodati ili darovati,a bogami niti će prestati loviti ribu kad grize pa makar plati imanje za globu hehehe(platiće qr@c)..oduvik se ulovljena riba ili prodavala ili darovala preko zime i to su sitni momenti koji pomažu kroz godinu,ma nemogu virovati da se čudite tome što se riba prodaje ...a uvaćena je bez dozvole hehehe..pa dok se more zašto ne ,..kako to ne morete shvatiti,danas sutra će se početi računati i ulje koje načinimo,i isto tako raspačavamo u restorane i preko granice..bez računa i poreza..pa normalno ,najbolje je da restorani prodaju samo pice i čevape jer zašto da se bogate ljudi sa mora,svih u pržun..jer zašto da nam bude dobro..
ja ipak mislim da je važniji čovik od ribe..a i moremo mi vode naklapati ča oćemo ali mislim da će se priroda sama pobrinutu za sebe pa će tako i čovika gurnuti ili maknuti ..pa viš ovo vrime od 9-toga miseca se nemoru 2 dana spojiti za namore.....SU SVITA
baracuda
Member

PostPostao/la lupis » 15. 12. 2008. (23:11)

Ajde ti momak izađi iz te ladovine i uvati se kakvog posla!

Dok su momenti sitni ko što kažeš,niko ti neće ništa reć!
I zajebi teoriju šta je tebi ili vama normalno!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la baracuda » 15. 12. 2008. (23:42)

neznan kakav si ti otočanin a imaš takav stav i nemaš vez??odakle si ??iz baške ili iz krka? pa povezi se lipo do punte sorin na rabu,tamo mi prijatelj svaki dan 4-5 zubacov lovi,prvić i goli su super..a ako bi još moga do ćutina dojti nalovi bi se i liganja i zubacov i orada..čega oćeš..prošle godine si posla sliku trstenika,trstenik je loš,osim za šparoge brati,..

na ćutinu iman rutinu za zubaca ko butinu...hehehe
baracuda
Member

PostPostao/la raptor » 16. 12. 2008. (06:46)

baracuda je napisao/la:neznan kakav si ti otočanin a imaš takav stav i nemaš vez??odakle si ??iz baške ili iz krka? pa povezi se lipo do punte sorin na rabu,tamo mi prijatelj svaki dan 4-5 zubacov lovi,prvić i goli su super..a ako bi još moga do ćutina dojti nalovi bi se i liganja i zubacov i orada..čega oćeš..prošle godine si posla sliku trstenika,trstenik je loš,osim za šparoge brati,..

na ćutinu iman rutinu za zubaca ko butinu...hehehe

Bome baracuda,dobro se snaša taj tvoj frend sa Raba u tom "sitnom momentu" kako ti kažeš :!: 4-5 zubacov,liganja i orada ka u prići :?: da sitni moment :lol: Pa upravo i triba pooštrit sankcije protiv takvih kojima se "sitni moment" događa svaki dan a posli u restoranu im se događa "krupni moment" u vidu eura ili kuna :!: Niko ne priča o otočkom puku ča uvati koji kil više za sebe i familiju pomoć već se radi o ovakvima "sitnima"ča klaštre nemilice po ciloj obali ;) Kome se lovi više ribe neka opre ribarski obrt i stvar riješena a ne ovako lovit u mutnom,prodavat ribu,ne plačat porez i pivat žalopojke po forumima kako je država u kurcu,kako su loši zakoni itd... I biće ako se ovako nastavi sve više otoka i pošta di ćeš moć samo šparoge brat :(
E to triba spriječit radi nas samih i budučih naraštaja ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 16. 12. 2008. (06:57)

karamba je napisao/la:ja jesam za pravnu državu ali ne sistemom drakonskih kazni , ovdje mislim na hrvate , a za strance se slažem .
čim ja platim kaznu ,lova ide lopovima u sabor !, a to ne podržavam., jer mi je dosta pljačke, holdinga,inspekcija razno raznih i svih tih njihovih sr@**a., žalosno je da se kaznama financira recimo zakon koji je zerp dao potpuno besplatno strancima ., kad spominjete policiju i drakonsko kažnjavanje morate prvo razmislit di ta lova ide i kome .

Citiram: čim ja platim kaznu ,lova ide lopovima u sabor :o a jesil se zapita zašto platiš kaznu :?: jer si prav :?: oli kriv :?:
Pa svaka država na svitu se financira od poreza,davanja,kazni i slično :!: Va Amerike ne plati porez ili kaznu paš vidit diš finit a tamo je ka demokracija :!: Napisa si da nisi za policijsku državu ali po ovome ča pišeš mi pari da si za anarhiju :lol: Ka udri po svemu pa dok traje,jel :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 16. 12. 2008. (09:15)

Da ni to ovaj koji dolazi tu pred Krk ,nakon ča je oko Raba sve potaraca!
Jer jedan takav pacjent baš sad u zadnje vrime tu operira,i ne radi se o sitnom momentu!

I koliko mi s čini..,neće još dugo,he-he

Zbog takvih i jebu nas veliku većinu,pa moraš pazit da ne uloviš jednom na godinu 5,01 kg lignji i mislit šta ćeš kad ti pukne taj jedan parangal od 100 udica!
I razbijat glavu oko toga dal smiješ imat 2 ili 2 i pol štapa!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 16. 12. 2008. (09:33)

ima još jedna sitnica , šta vi mislite da ovi rijetki ribarski obrtnici prodaju ribu s računom ?, tu je obrt samo paravan za plavi dizel ! i to u svakom slučaju izuzev velikih plivarica i tunarica .
,,,
šta vi koji nemate posla ne otvorite ribarski obrt pa lovite nemilice i ljepo živite ? ,,, probajte otvorit bilo šta u ovoj državi pa čete vidjet da nije sve crno i bjelo kao što pričate . Taj koji taraca zubace ja ga ne branim , ali šta misliš da nebi on radije kao i vi sjedio u toplom za lap topom i grickao kavijar , umjesto mokar promrznut po ovoj kišurini i južini vukao panulu ?
,,,
di vi živite ?
,,,
to je to od mene za ovu temu jer ja živim u stvarnosti :!:
mislim da je za daljnju raspravu potrebno da svatko napiše od kud mu pare za taj laptop i tko financira cjelodnevno sjedenje za kompjuterom :!: ,
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la labrax » 16. 12. 2008. (10:26)

priko misec ipo dana juga..
jel ko to pamti?
cudo kako smo jos normalni; ako smo...

odakle lova za asfalt po kojem gazimo, rasvjetu, ma da sad ne nabrajam.. ?

edukacija i ine spike su za normalne ljude, mi smo đubrad od naroda, mi samo kazne razumijemo...

kad bude redovite kontrole namoru prestat cemo bacat dinamit tuci prstace vuci kocu 100 m od kraja..

zapadni svit, kultura, osviještenost, je nastala na pravilno doziranoj represiji..

kad talijani/englezi dodju kod nas/vani pa normalno da rade pizdarije da se malo ižive kad imaju dobar poligon za to kad vide da nam to mogu radit, da smo u banani, da nikog nije briga ni za sto... i ja bi na njihovom mistu.. nemos uvik bit dobar nekad triba malo izbacit iz sebe ;)
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 16. 12. 2008. (11:12)

Eto citiraču dijelom labraxa; edukacija i ine spike su za normalne ljude, mi samo kazne razumijemo... :!:
I to je nažalost istina jer edukacija i ino ne pomaže(možda u budučnosti) :!:
A za karambu jedan školski primjer :mrgreen: ;
Šećeš malčice te na jednoj slabo ograđenoj parceli uzcestu vidiš puno jagoda i niko ih ne pazi,na tabli piše:NE DIRAJ ali pomisliš a jebiga moga bi se malo zasladit,uletiš i drmneš kilo,omastiš brk i greš dalje.Drugi dan se opet šećeš te ponovo naletiš na jagode te se osvrneš,nigdi nikoga,uletiš u polje i ubereš tri kila pa nek bude malo i za doma,nek se nađe.Treći dan se opet tamo nađeš,nigdi ni pasa pa pomisliš,kvragu,ma moga bi ubrat desetak kila pa će bit i za doma i za koju kunicu uštekat na pjaci.Četvrti dan evo te opet, te sad već planiraš kako bi se ovi posa moga isplatit i proširit,uvatiš brat, kad najednom dobiš po kičmi i to skidačom za g... od strane vlasnika,jedva uspiš živu glavu izvuć i bris :mrgreen: I na kraju pitanjce: oš li peti dan opet utrčat u tuđi vrtal krast jagode :?: :lol: :lol: :lol:
E pa tako ti je i sa kaznama odnosno sa globama,kad tad dobiš po repu ;) pozdrav
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la ab ovo » 16. 12. 2008. (11:26)

Nećeš peti dan uletit, jer će se tu počet gradit golf teren :o
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la nikoM » 16. 12. 2008. (11:29)

Onda možeš krast loptice. :) :)
nikoM
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la trapavi » 16. 12. 2008. (12:37)

slažem se u dosta stvari s labraxom, a ove spike o otočanima, uvijek im je netko drugi kriv za nešto, pa bi veća prava i šta ja znam šta već ne. To je isto kao da ličani imaju pravo svaki dan maznut 2-3 srne kojeg medvjeda i vepra a dođeš li slučajno iz splita u njihovu liku, slavoniju ili šta znam gdje onda se nesmiješ parkirat jer nisi domaći ili ti auto nije šest mjeseci na parkiralištu u Gospiću. Ajde skulirajte se i shvatite da je naša lijepa domovina od svih nas i da svi imamo potpuno jednaka prava u svemu, jer tko misli da se u Zagrebu super živi a na otoku katastrofa nek malo razmisli. Bogatih i siromašnih ima svagdje, a na moru možeš barem ulovit kakvu ribu i preživit a u zagrebu mnogi kopaju po kantama za smeće. Tko shvaća što sam mislio reći Ok a tko ne šta mu ja mogu, neću voditi raspravu, nemam ništa protiv otočana niti protiv bilo koga drugog :D :) :|
trapavi
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 16. 12. 2008. (12:41)

labrax je napisao/la:priko misec ipo dana juga..
jel ko to pamti?
cudo kako smo jos normalni; ako smo...

odakle lova za asfalt po kojem gazimo, rasvjetu, ma da sad ne nabrajam.. ?

edukacija i ine spike su za normalne ljude, mi smo đubrad od naroda, mi samo kazne razumijemo...

kad bude redovite kontrole namoru prestat cemo bacat dinamit tuci prstace vuci kocu 100 m od kraja..

zapadni svit, kultura, osviještenost, je nastala na pravilno doziranoj represiji..

kad talijani/englezi dodju kod nas/vani pa normalno da rade pizdarije da se malo ižive kad imaju dobar poligon za to kad vide da nam to mogu radit, da smo u banani, da nikog nije briga ni za sto... i ja bi na njihovom mistu.. nemos uvik bit dobar nekad triba malo izbacit iz sebe ;)

Eto,to je to!
Ako nešto ne štima onda to treba promjenit,hvala kurcu pa sad možemo!
A ne podržavat sadašnje stanje i "prilagođavat" mu se!

..osim što ne mislim da smo veća đubrad od bilo koga,jedino nas treba dovest u red!
lupis
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.