Podvodnjaci i hobotnice

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Podvodnjaci i hobotnice

PostPostao/la karlovacko » 15. 04. 2012. (12:56)

Pape je napisao/la:slika

Felun kraci od plocice, cca. 22 cm. Uprav' duplo manji od dozvoljene velicine :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: .
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

PostPostao/la mala od kužine » 15. 04. 2012. (19:19)

Ovo je žalosno :thumbdown:
Ovaj morž nema pojma.A misli da je faca.Šaljem mu Lupis-police.
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la cane » 26. 08. 2012. (14:55)

ja ipak mislim da najveći problem leži u podvodnom ribolovu sa bocama kakvih danas kamikaza ima sve više. a da je hebeno roniti na 15-25m je mene je neki dan na 20 uza svu plutaču spasio prijatelj i povukao me nazad dole inače ode glava pod propelu. To više nije ljeti ni za plivati ni za roniti od divljaka sa gliserima i jetovima
]Ki lovi morda ča i ćapa,a ki ne da kita Marijanova!
cane
New Entry

Tip plovila: Sessa islamorada 21

PostPostao/la dazz » 13. 09. 2012. (11:02)

Ima nas svakakvih...bavim se podvodnim ribolovom ali do sada nisam izvadio ni jednu hobu...niti ih tražim niti me interesiraju.
S druge strane, i ja sam "morž" koji (još) ne ide dublje od 5-6 m ali zato pazim gdje ronim i ne gađam nedoraslu ribu.
Sad san se sitija prošle godine kad san jedno jutro iša ronit u zoru i dok san oblačija odijelo prolazi stariji čovik sa kanticom i svakih 10-ak metara stane na drugu škrapu i lovi hobe.
Pitam ga "Ima li šta?" a on: "Ima jedno 10-ak komada, ali sve skupa niti 1kg)" :(
Isto tako ima podvodnjaka koji love noću s bocama.
Ima i "profesionalaca" koji po dojavi zatvore mrežom 6-7 tona butarganih oradi u mrijestu....
Kao što se već i napisalo, za sada samo odgoj i autocenzura funkcioniraju. Onaj tko ima zdrav odnos prema moru i ponaša se prema njemu kao blagu, njemu neće pasti na pamet ikakva devastacija.
dazz
New Entry

PostPostao/la Bonkikava » 15. 07. 2013. (16:41)

U svim tehnikama i načinima ribolova može se radit velika šteta za more, stvar je svijesti i savjesti ljudi koji primjenjuju te tehnike!!!!
Bonkikava
New Entry

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju.