Dno Jadrana među najzagađenijima u Europi

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Dno Jadrana među najzagađenijima u Europi

PostPostao/la lupis » 31. 01. 2011. (13:01)

teo_ribar je napisao/la:
lupis je napisao/la:nisu za ovo krivi talijani nego domaća stoka...

e ali ti makar znaš ima toga va tvojimi kraji...........................dođe kamion friuli pesca.....prvo ča napravi je iskrca ove kašete od stiropora van kamiona na rivu......onda ukrca pun kamion ribe i ode.....pa onda se ove kašete ukrcaju na brod

oni (talijani) rade to što im mi dozvoljavamo,ali kašete koje masovno plivaju po moru nisu talijanskom šoferu pale u more nego našem ribaru,a taj isti ribar još nogom šutne ono klupko trake kojim su kašete povezane u more.
ne košta ih ništa gubitak,pa toga imaš po moru brda....,ovo nemam u barci zbog toga jer se nadam nekom jačem ulovu,nego skupljam to,pa ako ima netko dupiće moremo se mijenjat....,šteta da na kašeti nema oznake broda,bar bi se znalo kome pripada..

slika
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la teo_ribar » 31. 01. 2011. (13:06)

a su kašete za ribu ili lignji :D

naši ribari su jako revni ča se tiču reda i čistoće na moru :thumbdown: :thumbdown:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la panj » 04. 07. 2011. (01:14)

Prije tjedan dana sam zaronia na ribu blizu Vrgade. Ono što me deprimira
nisu velike plastične kese (vrećice koje daju u dućanu) i kojih svaki put pokupim par komada već mnoštvo
sitne plastike, komadića, končića, vezica. Znači zaroniš doli i pogledaš prema gore a sve puno plastike. Ko to može pokupit.
panj
New Entry

PostPostao/la glavoc » 12. 07. 2011. (08:22)

U Biogradu na moru ima jedna turisticka polupodmornica koja vrlo zivopisno pokazuje dno u Pasmanskom kanalu oko otocica Katarina prepuno
boca vrecica i svakakvog smeca sto nam nasi vrli turisti ostavljaju za sjecanje.
glavoc
New Entry

PostPostao/la Kapo » 14. 07. 2011. (13:59)

glavoc je napisao/la:U Biogradu na moru ima jedna turisticka polupodmornica koja vrlo zivopisno pokazuje dno u Pasmanskom kanalu oko otocica Katarina prepuno
boca vrecica i svakakvog smeca sto nam nasi vrli turisti ostavljaju za sjecanje.

Nažalost to nam je svakodnevnica i vjerovatno će proći koja generacija dok se promijeni mentalni sklop i neke stvari dodju do mozga.
Sigurno da (dobar) dio toga ostaje i iza turista / čarteraša. Baš me zanima koliko vlasnika čarter plovila opskrbljuje svoje brodove sa vrećama za smeće dostatnim za npr. 7 dana. Ja sam 2 puta do sada čarterovao brod i nisam nikad ništa tako dobio.Čak nije bilo ni info naljepnice glede sortiranja smeća, a kamo li da bi te vlasnik upozorio,uputio ili barem nešto slično tome glede odlaganja smeća. Samo daj lovu,sve ostalo je nebitno :thumbdown: :thumbdown:
Da se netko ne uvrijedi (čast izuzecima i ekološki osviještenima),ovdje samo iznosim svoje iskustvo sa 2 čartera i dva različita vlasnika.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.