Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
aladin je napisao/la:U svakom slucaju obavezno stavi separator vode na dovod goriva
surfer je napisao/la: kad smo kod separatora, da li si imao, vjerovatno imaš i sada, original ili zamjenski, i da li si i koliko puta imao vode?!
aladin je napisao/la:surfer je napisao/la: kad smo kod separatora, da li si imao, vjerovatno imaš i sada, original ili zamjenski, i da li si i koliko puta imao vode?!
Pa uvijek ima nesta vode. Mada ga ne praznim pretjerano cesto (do dva puta godisnje). Zamjenski je separator
dome je napisao/la:Evo ja ću pokušati nepristrano sa serviserske strane .....
Kao što je kolega rekao Tohatsu nema tu klasu motora,dakle u startu otpada ........
Od ove ostale troice svi su kvalitetom i pouzdanošću podjednaki.Tehnološti također su podjednaki, svi su opremljeni kompjuterski upravljanim ubrizgavanjem.Kad je u pitanju servisna podrška i dobava dijelova Suzuki je tu nekako naj tanji tj. zaostaje za ovom preostalom dvoicom.Yamaha i Merkury imaju podjednako razvijenu servisnu mrežu i sistem dobave dijelova i dodatne opreme.Yamahi bih dao prednost jer ima kao osnovnu opremu YCOP elektronsku zaštitu od krađe to je sistem koji bi se najbliže mogao usporediti sa sistemom kodiranog ključa kod automobila.Bez tog ključa motor je beskoristan tj. ne može se pokrenuti.Sustav je povezan sa kompjuterom koji ako mu transponder ne pošalje signal ostane blokiran te je pokretanje motora onemogućeno.Također Yamaha ima nešto jeftinije rezervne dijelove od Mercurya i Suzukija pa je i održavanje nešto jeftinije.Kako sva troica koriste istu tehnologiju ubrizgavanja potrošnja im je podjednaka.Trajnost im je također podjednaka.Što se kvarova tiče Merkury izbjegavam pa ne mogu biti objektivan u procjeni te ću se suzdržati a, Yamaha i Suzuki imaju podjednak faktor kvara koji je za oba jako nizak gotovo pa zanemariv tj. obadva se gotovo pa i ne kvare uz uvjet da se redovno periodički servisiraju.
slot je napisao/la:i ja sam za yamahu ili hondu.. naravno što i postovi pokazuju, nove su mi puno,možda polovne ,ali to me nekako strah.najgore ako naletiš na rentanu pentu, lipo izgledaju ali imaju do 1000 sati u tri godine. da li ti kao serviser imaš neku dobru 40-tku na vidiku i ako mi moreš pojasniti malo u vezi tohatsu. pozdrav
wildstar je napisao/la:Tohatsu radi 4t motore do 30 ks a preko toga su 2 t tldi.
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.