Standardna oprema VB motora !??

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Standardna oprema VB motora !??

PostPostao/la udica » 13. 04. 2010. (19:39)

Pozdrav ekipa !

...evo nedavno sam kupio brod/gliser s Hondom BF 90 VTEC, u ponudi koja je bila na sajmu u Zg od standardne opreme nudu :- okretomjer/đirometar i trimmetar to je ok i montirano je bilo na brodu, ali mene zanima šta još trebam dobit uz motor od dokumentacije, papira, nekog možda priručnog alata, ili adapter priključka za ispiranje vodom :?: :?: :?:

...molim Vas ko zna da i napiše :!: :?: :thumbup: :clap: :clap: :clap:
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

Re: Standardna oprema VB motora !??

PostPostao/la aladin » 13. 04. 2010. (20:01)

Ja sam uz Yamahu dobio set alata, uputstva (skracena i klasicna), osigurac (onaj plasticni) za paljenje a na manjim motorima ide jos i rezervni konop za paljenje.

Naravno uz one redovne instrumente
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la dome » 13. 04. 2010. (21:43)

udica je napisao/la:mene zanima šta još trebam dobit uz motor od dokumentacije, papira, nekog možda priručnog alata, ili adapter priključka za ispiranje vodom :?: :?: :?: ...molim Vas ko zna da i napiše :!: :?: :thumbup: :clap: :clap: :clap:

Prema zakonu o zaštiti potrošača uz svaki složeni proizvod koji podlježe jamstvu (a motor spada pod tu klasifikaciju) prodavatelj je uz proizvod obvezan isporučiti upute za uporabu na hrvatskom jeziku i jamstveni list sa popisom ovlaštenih servisa.To je ono što zakon obvezuje trgovca sve ostalo što dobiješ je dobra volja trgovca........dakle ovo alat i adapter ako pokloni super ako ne nikom ništa........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la udica » 13. 04. 2010. (22:33)

dome je napisao/la:
udica je napisao/la:mene zanima šta još trebam dobit uz motor od dokumentacije, papira, nekog možda priručnog alata, ili adapter priključka za ispiranje vodom :?: :?: :?: ...molim Vas ko zna da i napiše :!: :?: :thumbup: :clap: :clap: :clap:

Prema zakonu o zaštiti potrošača uz svaki složeni proizvod koji podlježe jamstvu (a motor spada pod tu klasifikaciju) prodavatelj je uz proizvod obvezan isporučiti upute za uporabu na hrvatskom jeziku i jamstveni list sa popisom ovlaštenih servisa.To je ono što zakon obvezuje trgovca sve ostalo što dobiješ je dobra volja trgovca........dakle ovo alat i adapter ako pokloni super ako ne nikom ništa........

...HVALA dome tvoj odgovor sam i priželjkivao :thumbup: , štos je u tome da sam ja kompletan gliser kupio s lagera koji je već bio opremljen navedenim motorom, gliser 2008-god a motor 2009-god. brod a ni motor nisu korišteni ni paljeni dakle novo je ali ne godištem proizvodnje, kažem zajedno je kupljno opremljeno kod distributera plovila koji mi je od papira uručio samo "Uputstvo za korištenje vanbrodskog motora" iz kojeg su po perforiranom šavu stranice, otrgnute dvije stranice :wtf: a prije toga ima stranica na kojoj piše "Potvrda o vlasništvu" s mojim podacima, pečata od Honde Bobeka nigdje nema kao ni papira koji se zove "Jamstveni list" pa me to malo brine !??

...doduše u toj knjižici ima stavka u kojoj se spominju "Jamstveni uvjeti"

...a to za alat i adapter sam se pribojavao da ćeš i kazati :(

...šta kažeš na ovo dome :!: :?:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la dome » 13. 04. 2010. (23:25)

udica je napisao/la:"Uputstvo za korištenje vanbrodskog motora" iz kojeg su po perforiranom šavu stranice, otrgnute dvije stranice :wtf: a prije toga ima stranica na kojoj piše "Potvrda o vlasništvu" s mojim podacima, pečata od Honde Bobeka nigdje nema kao ni papira koji se zove "Jamstveni list" pa me to malo brine !??

Te stranice su predpostavljam kopije registracijekih podataka jedna ide u kartoteku trgovca a, druga u kartoteku generalnog uvoznika.Kartoteka se koristi pri riješavanju eventualne reklamacije jer se onda uspoređuju podaci zbog mogućih melverzacija (falših reklamacija u smislu da je motor uvezen samostalno mimo generalnog uvoznika,muljaža oko datuma isporuke i sl.)Tu kartoteku vode ažurno svi ozbiljni trgovci i uvoznici.Ako se pribojavaš da su te zakinuli pri bilo čemu kontaktiraj centralu tvrtke Fred Bobek u Vodice i zamoli ih za objašnjenje vjerujem da će detaljno ispitati slučaj i ako postoji ikakva muljaža riješit će u tvoju korist.Moja iskustva sa njima su izuzetno pozitivna te sam uverenja da izuzetno paze na svoj dobar glas.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.