Mercury 6Ks-4t i kompresija

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Mercury 6Ks-4t i kompresija

PostPostao/la ribun » 10. 11. 2009. (09:11)

Kupija san merkuri 6k4t polovni iz radionice jednog dobrog meštra i da mi je garanciju odnosno 1mj. ako mi se ne svidi da ga mogu vratit ili zaminit.
Motor radi ka urica iako neznan kako bi on zapravo i triba radit. Pali iz prve sa čokon(ujutro) lipo šalta, samo mu ler gas ne mogu nać minimalni jer onda se gasi u brzini, a sa ovako pojačanin kad iden kuštat u porat ima malo jaču brivu nije to ništa strašno ali bi volija da je to malo sporije. Na istranci je pa mu je više od po noge u moru ima li to kakve veze.
Ima li kakvog smisla mirit kompresiju i kakva bi tribala bit.
Moš govorit proti mene ali proti broda ne.
ribun
New Entry

Re: Mercury 6Ks-4t i kompresija

PostPostao/la Dade » 10. 02. 2010. (23:07)

Imao sam isti problem sa tohatsuom od 5 Ks 4t pa mi je objašnjeno da ti mali motori koji nemaju puno kubika moraju malo više obrtaja napravit da bi obezbedili normalan rad pod opterećenjem kad se šalta u brzinu, međutim kad se zgriju i savladaju početno opterećenje rade na malo većim obrtajima i zbog toga malo brže idu.Uronjenost noge nema veze ako je obezbeđen dotur vode za hlađenje i potisak odnosno dovoljna dubina za elisu.Ja sam kod panulanja naknadno (kad sam već u vožnji) smanjivao gas na viti od karburatora za ler gas a posle panulanja ponovo vraćao na staro da mi može normalno radit kad šaltam brzine,da se ne gasi.Sa kompresijom je sve u redu, a da nije, nebi hteo da ide i pri većem gasu bi se mučio da postigne neku normanu brzinu,prema tome sve je OK.Vozi Miško! :thumbup:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

Re: Mercury 6Ks-4t i kompresija

PostPostao/la wildstar » 11. 02. 2010. (00:25)

Ako je sve u redu i ako su dobro naštelani jedan i drugi moraju brojit na minimumu.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.