suzuki 15 fdl

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

suzuki 15 fdl

PostPostao/la tg-boy » 13. 04. 2009. (09:21)

uglavnom zanima me nesto sto ne mogu naci na netu, a serviserima kao da je svjetski vazna tajna,
radi se o tome da me zanimaju dijagrami ovog motora- snaga br okretaja, potrošnja i slicno. motor je cetverotaktni i star 2 godine ugrađen na ven 590-dalmatinku.
problem mi je mozda netocan brojac okretaja- naime bez opterecenja motor postigne u leru (ako je ispravan brojac ) oko 6700 o/min, a na max gasu u opterecenju postigne isto toliko , ako ne i vise koju 100 o/min.
brzina broda pri opterecenju se linearno mijenja do otprilike pola gasa ili 5500 okretaja , a nakon toga vrlo malo do maximuma okretaja. INACE MOTOR JE DEKLARIRAN KAO 11kW pri 5700 okretaja.
zanima me dali se ovi motori proizvode sa samo jednom vrstom propele, jer cini mi se da bi motor trebao opterecen postici manji broj okretaja nego u leru - sto bi znacilo da je ova propela manjeg koraka od idealne . sto vi mislite ?
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

Re: suzuki 15 fdl

PostPostao/la dome » 13. 04. 2009. (09:49)

tg-boy je napisao/la:uglavnom zanima me nesto sto ne mogu naci na netu, a serviserima kao da je svjetski vazna tajna

Vjerovatno ne možeš naći jer tražiš nepostojeće ;)
Naime motor s tom oznakom ne postoji ali postoji SUZUKI DF15L probaj tražiti taj i sigurno ćeš imati više rezultata. :wave:
Ovdije ćeš sigurno sve naći ako se potrudiš ;) http://store.brownspoint.com/microfiche.asp
Za taj motor proizvodi se pet različitih propelera.Maksimalni dozvoljeni okretaji su 6000 o/min. :wave:

tg-boy je napisao/la:problem mi je mozda netocan brojac okretaja- naime bez opterecenja motor postigne u leru (ako je ispravan brojac ) oko 6700 o/min, a na max gasu u opterecenju postigne isto toliko , ako ne i vise koju 100 o/min.

Obrtomjer se može štelati odostraga na kućištu obrtomjera imaš gumeni čep i kad ga otvoriš ispod je vijak za baždarenje.Jedino što da bi ga točno izbaždario moraš imati radionički obrtomjer radi usporedbe ili od uha prema data tablici.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la tg-boy » 13. 04. 2009. (19:46)

dome hvala :clap:
tako se zove motor, a ono ostalo za propelu i obrtaje stoji i dalje ....hvala :wave:
tg-boy
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 13. 04. 2009. (20:36)

jos nesto motor je suzuki DF15 RLK3, a dijagrame i dalje ne mogu naci, vidio sam propele sa 5 razicitih koraka sad trebam ustanoviti koja je moja. :wave:
tg-boy
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 13. 04. 2009. (23:09)

tg-boy je napisao/la:jos nesto motor je suzuki DF15 RLK3, a dijagrame i dalje ne mogu naci, vidio sam propele sa 5 razicitih koraka sad trebam ustanoviti koja je moja. :wave:

Tvoja je ona crna sa tri pale ! :twisted: Na Venu 590 livo od maloga mosta oni bili sa sivon tendon !
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la dome » 13. 04. 2009. (23:13)

tg-boy je napisao/la:jos nesto motor je suzuki DF15 RLK3, a dijagrame i dalje ne mogu naci, vidio sam propele sa 5 razicitih koraka sad trebam ustanoviti koja je moja. :wave:

Ma kako ne moreš najti ............evo ovdi imaš svega i obilato..............
http://store.brownspoint.com/detail.asp ... -93E11-01E
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la wildstar » 14. 04. 2009. (16:50)

Trogiranin je napisao/la:

Tvoja je ona crna sa tri pale ! :twisted: Na Venu 590 livo od maloga mosta oni bili sa sivon tendon !

Mora bit da mu je neko skinija : Laughing4:
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la tg-boy » 14. 04. 2009. (20:54)

za sve ove mudre odgovore- izuzev dome- trogirani drzite se jutarnje kave i jos je pojacajte jer se ocito niste dobro razbudili- a dome- vidija sam ovi service manual ali ne da mi se davat 500kn za informaciju tipa :
- tvoj motor ima max snagu 11kw pri 5700 o/min- max broj okretaja 6500 o/min
- preporuceni br okr 4800
- potrosnja pri tom 2 l/h
- ocekivana brzina deplasmanca sa ovim motorom- 6nm
- itd
- za svaku od ovih informacija najljepse bi zahvalija-a uvjeren sam da serviseri suzukija imaju ove podatke ;)
tg-boy
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 14. 04. 2009. (23:41)

tg-boy je napisao/la:- vidija sam ovi service manual ali ne da mi se davat 500kn za informaciju

A......onda lipo kod Bruna jer koliko san shvati i ti si ka i ovi tvoji ča nisu popili dosta kafe isto iz Trogira a, za vaš kraj je kad je u pitanju Suzuki nadležan Bruno pa lipo bilježnicu i bocu dobrog vina u ruke (ili obilati macet sparug :lol: ) i pravac kod njega, on je tvoje gore list pa bi te triba najbolje razumit i poviti ti sve ča ti triba.Ča se njegova znanja tiče to ča tebi triba zna sigurno jer je ovlašten za Suzuki koliko ga ja pamtim još od 1996.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la tg-boy » 16. 04. 2009. (19:15)

nema mi druge , a ionako sam mislija da mi ga on malo pregleda prije sezone- ovo mi je prvo lito s njim., ali malo me j..e radno vrime od 06 do 18 popodne pa ne stignem a subota nedilja s dicom i zenom, ovako je najlakse dobiti savjet....... inace kontaktira sam ljude iz suzukija mailom na engleskom (cak smo se i razumili) slazu se da je broj okretaja previsok i da VDO brojac okretaja ako laze onda laze i na minimumu, te da bi definitivno trebala jaca propela- a dijagrame navodno nemaju- jebate nemozes virovat........svojedobno sam radija neki seminarsku na FESB-u o motorima, tomos univerzalni - dobija sve karakteristike, a od MTU proracune tada najnovije turbine, a ovde od serijskog motora ne mozes dobit tri informacije--------sve u svemu ljudi hvala na savjetima... posebno tebi dome, a ne vama iz kafica uzdravlje. :wave:
tg-boy
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 17. 04. 2009. (05:15)

Dobro dobro nama iz kafića uzdravlje neš ni da nam se zahvališ, a ko bi ti pruža moralnu podršku da nije nas i dava stručne savjete i na kraju krajeva održava temu u životu još malo i 100-ta stranica ! :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la wildstar » 17. 04. 2009. (16:34)

svako u svoga servisera dobije savjet :Laughing29:
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la tg-boy » 19. 04. 2009. (17:02)

a ljudi moji bija san u zagrebu,onako vodit dicu u zoo i vidit stare frendove....., a tamo jedan ducan - radiona - ljudi niti me poznaju ni mene ni moje, prosetas im do radione, pitas sta te zanima, oni ti lipo objasne, zaletis se po pivu, popijete i divota, a gospe moja nemozes virovat - a ovi mestri ovde pisu karakteristike motora u mraku da ih mrski neprijatelj ne otkrije- nes ti mene i industrijske spijunaze...... :ugeek:
tg-boy
Old Senior Member

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.