Bok svima,
Ovako,
1. Problem:
imam navedeni motor, koji kad se upali zadimi malo jace (normalno), međutim cini mi se da citavo vrijeme dimi vise nego sto bi trebao ili u usporedbi sa slicnim merkurijem (kojih je povise slicnih godista). cak i kad je motor ugrijan.
osim toga, pred kraj sezone sam cesce imao problema da ga ne mogu upaliti prvi put u danu. imam osjecaj kao da mu uđe malo ulja u cilindre (laicki receno, nemam pojma o motorima ) i onda da je kao presaugan. cak kad se upali, izbaci kao flekicu ulja/benzina.
kad ga upalim jednom, onda je skoro citav dan ok. malo dimi vise al radi uredno i pali iz prve.
kompresija je dobra.
dali netko zna sto bi to moglo biti?
također me zanima jos nesto. nemam plocice njegove, kako da otkrijem koje je tocno godiste ?
i zadnje, ti oko splita ima neki dobar majstor kojemu bi to mogao dati da pogleda?
tu na hvaru sam zvao gringa ali nije odusevljen da mu ga dam da pogleda iako je dogovoreno sve, zanima me za ubuduce dali ima netko kome su ti stariji merkuriji u malom prstu.
2. Problem:
Trim mi se u zadnje vrijeme spusta, navecer ga dignem a do jutra mi motor u moru. ne svaki dan al skoro svaki dan. dali je to samo promjena ulja ili bas kvar neki?
Zapravo je motor super. ne trosi previse, radi super, lagan i okretan.