Mercury 60 seapro oko 93 god

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Mercury 60 seapro oko 93 god

PostPostao/la Rexi » 27. 04. 2012. (12:17)

Bok svima,

Ovako,

1. Problem:

imam navedeni motor, koji kad se upali zadimi malo jace (normalno), međutim cini mi se da citavo vrijeme dimi vise nego sto bi trebao ili u usporedbi sa slicnim merkurijem (kojih je povise slicnih godista). cak i kad je motor ugrijan.

osim toga, pred kraj sezone sam cesce imao problema da ga ne mogu upaliti prvi put u danu. imam osjecaj kao da mu uđe malo ulja u cilindre (laicki receno, nemam pojma o motorima :mrgreen: ) i onda da je kao presaugan. cak kad se upali, izbaci kao flekicu ulja/benzina.

kad ga upalim jednom, onda je skoro citav dan ok. malo dimi vise al radi uredno i pali iz prve.
kompresija je dobra.
dali netko zna sto bi to moglo biti?

također me zanima jos nesto. nemam plocice njegove, kako da otkrijem koje je tocno godiste :shh: :mrgreen: ?

i zadnje, ti oko splita ima neki dobar majstor kojemu bi to mogao dati da pogleda?
tu na hvaru sam zvao gringa ali nije odusevljen da mu ga dam da pogleda :mrgreen: iako je dogovoreno sve, zanima me za ubuduce dali ima netko kome su ti stariji merkuriji u malom prstu.

2. Problem:

Trim mi se u zadnje vrijeme spusta, navecer ga dignem a do jutra mi motor u moru. ne svaki dan al skoro svaki dan. dali je to samo promjena ulja ili bas kvar neki?

Zapravo je motor super. ne trosi previse, radi super, lagan i okretan.
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

Re: Mercury 60 seapro oko 93 god

PostPostao/la sikira » 27. 04. 2012. (18:51)

Za problem 1 nisi rekao jel automix il ti radiš mješavinu,a za problem 2 su možda semerinzi?
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

Re: Mercury 60 seapro oko 93 god

PostPostao/la Rexi » 27. 04. 2012. (19:12)

automix je.

semering u trimu?
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.