HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la Max65 » 03. 02. 2011. (08:42)

Ovako, dokazano je da je sva ova priča o HHo generatorima jedno obično s....e.
Neznam stvarno kakav krš od auta vozite pa se usudite to stavljati unutra i reskirati da uništite čitav motor i poslije se tučete u glavu zašto nisam slušao.
Koje vi to aute vozite, pa jesteli kad čuli za MAP, MAF, Lambda sondu,mape, trimove, stehiometrijske odnose, modifikatore signala, piggyback ECU i sl.
Ako eksperimentirate na motorima iole novije generacije nadam se da znate za sve ovo ranije nabrojano i da ste dobro proučili tematiku.
Kako odvajate vodik od kisika, jer njihova mješavina se zove plin praskavac, i on to uz malu iskru upravo radi u vašoj usisnoj grani. (Motori Space shutla rade na tu mješavinu.)
Da ne pričam kakve su posljedice za vaše ventile i njihove dosjede.
Kako rješavate da vam po zimi ona staklenka puna vode ne smrzne ?? Vadite je svaki dan iz auta?
Nemojte biti smješni i nasjedati na svakakve gluposti, pa nije bez beze stvar na tehničkom pregledu zabranjena.
Ako se hočete jeftinije voziti ugradite LPG, naučite voziti ekonomičnije.
slika
Max65
Member

PostPostao/la borro » 03. 02. 2011. (08:54)

Jučer mi se pohvalio prijatelj. Stavio je HHO dry cell u Golf III turbo diesel. Pitam kako je. Kaže on ovako: "znaš da mi je mašina bila razvaljena totalno. Od kad imam ovo stisnem turažu u crveno a na auspuh ni trunka dima! Koliko troši, ne znam, imam tek tri dana, vozim se a kazaljka se nije ni pomakla."
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la mrak » 03. 02. 2011. (08:58)

tema je interesantna i treba ju pratit i učit ,ima na forumu autodijagnostika.biz 20 stranic rasprave i iskustava , ali ima nedorečenih detalji koji se jako brzo rješavaju , pape ti fini zvir i predvidi poziciju za ovo čudo , a drugi korak ti se sam kaže. :thumbup:
Max o svim tim map -imi maf -imi i drugin stvarimi se isto tako raspravlja i nalaze riješenja ,a baš da je takovo s..nje ne bi se digla tolika prašina oko svega , baš takov tvoj stav ( nasikiru ) ni dobar :eh: , treba učit i gledat naprid. Da se onaj prvi majmun ni kalal zi stabla još bi sideli gori i čučali banane :D
more je veliko jer ne podcjenjuje ni najmanju rijeku
muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvjezda
mrak
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Meteor 8 Lombardini

PostPostao/la mrak » 03. 02. 2011. (09:00)

borro da li je frend sam neš složil ili je kupil negdi i pošto?
mrak
Member

PostPostao/la Max65 » 03. 02. 2011. (09:05)

Ja se s tobom slažem o proučavanju i napretku i svamu, samo kažem da to nije samo potopiti komad inoxa u vodu dodati sodu bikarbonu spojiti na struju i crijevo ugurati u usisnu granu.
Posljedice mogu biti katastrofalne za motor. A ako netko stvarno misli da da to tako funkcionira nek eksperimentira, možda zasluži jednog dana i Nobelovu nagradu.
slika
Max65
Member

PostPostao/la borro » 03. 02. 2011. (09:11)

Radio ga sam i izgleda kao gotovo svaki ovaj što imaš na web-u. Mislim da je 6-7 rosfraj ploča između dva pleksija i stvar funkcionira.
A ja sam bio uznapredovao sa mokrim, ali sad sam obustavio, prelazim na dry cell, kad uhvatim vremena i isto ću ga sam slagati, iako sam u dilemi jer vidim da tog ima već po 30-50 dolara. Jedino me jebe što ovi na carini vole sad naplaćivati carinu za svašta iznad 300 kn.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la mrak » 03. 02. 2011. (09:19)

Ćeliju moreš sam složit skica ima na sve strane ali elektronike EIFE i PWM bi trebal nabavit prave ,onda je to pogodak. :clap:
mrak
Member

PostPostao/la Max65 » 03. 02. 2011. (14:35)

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv. vvvvvvvvvvvv vvvvvvvvv. vvvv yebem ti mater!

Ovaj gornji red copy - paste u Google prevoditelj uključiš engleski i slušaj, tako auto pali nakon nekog vremena sa amaterski složenim HHO.
slika
Max65
Member

PostPostao/la žbirac » 03. 02. 2011. (14:38)

malo si falija temu, ovo ti je tema s vicevima viewtopic.php?f=57&t=5302&start=240 :lol: :lol:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Max65 » 03. 02. 2011. (14:49)

Možda, pa nek je administrator preseli ako misli da tu nepaše.
slika
Max65
Member

PostPostao/la riberer » 03. 02. 2011. (21:41)

riberer je napisao/la:Eto ... forum je zaista postao chat:" ... vidio sam te ... što se nisi javio ... a bilo je i pive ..."

Nije to od sada, to traje već puno vremena i ... ako je u okvirima dobrog ukusa zna biti i zabavno. U posljednje vrijeme, a i zahvaljujući nekima od ... novopridošlih članova ... forum postaje nečitljiv. Definitivno. Nečitljiv.
Uvesti željeznu ruku i očistiti sve što nije pametno isto nema smisla, jer smo ljudi od krvi i mesa i pokoja doskočica i šala nisu na odmet, no kada je previše ... previše je. Napisati u jednom danu trideset, četrdeset, pa i pedeset postova graniči sa ludošću ili, ako ne, barem je i svakako na granicama, granicama ... granicama normalnog. Barem što se tiče nekih osnovnih normi ponašanja na Forumima. Postoje telefoni, mobiteli, skype, forumi o napuštenim dušama, rastavljenim, odvojenim ... štikanju ...
Mišljenja sam da je, i kada je u Parlaonici (može se svakome dogoditi, no ... ponekad ili rijetko), napisati toliki broj postova u suprotnosti sa dobrim željama prema forumu ... minimumom dobrih želja koji bi svatko od nas trebao imati prema mjestu na kojem se redovito, rado i često nalazimo. I zabavimo.

Kada ta zabava pređe u isključivo pravo nekolicine osoba, a kako se je dogodilo i ovdje, onda to više nije zabava nego teror. Teror da ćemo biti , svakim otvaranjem foruma, biti prisiljeni čitati budalaštine i prepucavanja nekolicine, koji to shvaćaju kao isključivo pravo, na račun nas ostalih, na račun tema foruma i pogotovo na račun kvalitete tih tema. Pa bile one u Parlaonici , Mediteranskoj kuhinji ili, ne daj Bože, negdje višlje ... od tih tema.

Stvar je u tome da tražite od moderatora ono što sami niste u stanju napraviti, malo samokontrole.

Razgovarali smo i u Splitu i odlučili ... povećati broj moderatora. Znam da neće biti svima po volji, ni moderatori, ni njihov rad, nije to nikada ni bilo, no pokušajmo im pomoći.
Što manje skretanja sa teme, manje posla za moderatore.
Što manje skretanja sa teme, čitljiviji Forum.

Malo posla za moderatore i čitljiviji Forum, znači da je Forum bolji i da će nam svima biti ugodnije i zabavnije ... mislim pritom svima.

Za sada ćemo postaviti nove moderatore. Zamišljeno je da se oni sami dogovore koji bi dio foruma željeli moderirati. Nije da neće moći moderirati i drugdje, jer će to moći na cijelom Forumu, no imati će obavezu kontrole (OFF topic, krivi postovi, prevelike fotografije i sl.) onih dijelova Foruma koji odaberu tako da neće morati čitati cijeli Forum (ili njima nezanimljive teme) i time olakšati rad jedni drugima. Jednome je to jako teško ... ne znam odakle mi to saznanje ... :wtf:

Ako i bude "duhovitosti" skrenuta će biti pažnja "duhovitima" da se malo kontroliraju, kada i pobjegne može se pustiti par dana i potom pobrisati, no ... nije u moderatorima stvar, stvar je u svima nama koji pišemo ...

U očekivanju njihovog dogovora ...

viewtopic.php?f=126&t=5978&p=130837#p130837
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la som » 03. 02. 2011. (21:59)

Evo ako koga zanima, treba malo strpljenja da se sve pročita.

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... 7&start=25

A evo na ovoj adresi kupio moj frend i vozi par mjeseci.
http://translate.google.com/translate?h ... google.com
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Pape » 04. 02. 2011. (00:44)

som je napisao/la:Evo ako koga zanima, treba malo strpljenja da se sve pročita.

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... 7&start=25

A evo na ovoj adresi kupio moj frend i vozi par mjeseci.
http://translate.google.com/translate?h ... google.com

...uuuuf ebate Som ubija si me sa ovim forumom i temom o HHo-u...pročita sve od prve do zadnje...ali opet ka sve to radi...oni od opela napravija bolid...i sve pet...samo isto nisan uvjeren da baš ništa ne škodi makinama. (njegova bila shebana, a sad radi...benzin u dieselu u nekom normalnom omjeru radi isto čuda....) na kraju cile balade...mogu jedino zaključit, ok, radi...ali previše je tu ka ...if...sa sigurnosti...zaboravi napravit ovo...kabooom...zaboravi isključit ono....kaboom....pospoji sa nekim livim spojevima...curi na sve strane...opet potencijalni kabooom...i tako to...

ovi sa Opelom je otiša još i dalje pa je nakalemija wortekse, acetone, ...još koji misec pa će ugradit warp 1 čeliju ka dodatak...pa opel možda odleti i ionosferu... :think: ...dakle sve manje je bit HHO-a tu...lik se jednostavno izgubija u priči kako nabildat opelića...

...al opet da ne bude sve ka naginjanje na negativno...aj ti nama reci šta kaže taj tvoj nakon par miseci korištenja HHO generatora i koje je auto...i naravno...sa kojim motorom... to mene najviše zanima... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la marin » 04. 02. 2011. (01:06)

ma dobro si reka prije, triba uzet starog juga za kojeg vlasnik daje 100 eura da mu ga neko odnese od isprid kuće, šta se raspada a jedino motor još radi i dimi na iberlauf - pa experimentiraj
lipo ga odneseš na ledinu iza punice, pošto te jenny nije čuja kad si brusija gradaca, moga bi te vidit kad odletiš u zrak s jugon na HHO :lol: :lol: :lol:
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la porer » 04. 02. 2011. (09:02)

Pa taman imam jednog takvog bolida - Renault 19 iz devedesprve, makina 1400, dušu više nema, odavno mu je izvađena. Idealno za experimente.

Pločice za PWM već sam počeo crtati, inox je u fazi narudžbe i startam. Propratiću sve ovdje slikama...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.