suzuki df 6

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: suzuki df 6

PostPostao/la Merc25 » 18. 10. 2012. (11:30)

Ma mogu neki branit Suzuki motore po službenoj dužnosti, stvarnom ili korisničkom afinitetu ali je istina da su trenutno najproblematičniji vanbrodski motori.
Imam negdje u historyu čak i test tj. statistiku Sport Fishing magazina...vanbrodski motori od 10 - 70hp ... pa se vidi postota prijava/kvarova...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

PostPostao/la tehnicoo » 28. 10. 2012. (18:27)

ab ovo je napisao/la:Ako ti karburator prelijeva gorivo, odvidaj onu vidu na dnu karburatora, ispusti gorivo iz njega, zavidaj vidu natrag i voziiiii. Plovak ti blokira. ;)

Upravo tako, ali ako pumpicom ispumpaš još malo benzine oprat ćeš karburator i izaći će i šporkica, bilo bi dobro da to ispuštaš u čašu i vidjet ćeš da li je bilo vode i šporkice. Neće škodit ako to ponoviš povremeno a čisti benzin možeš vrati u rezervar jer je već na cijenu zlata. Sretno i spretno.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la master_scalper » 31. 10. 2012. (10:41)

Merc25 je napisao/la:Ma mogu neki branit Suzuki motore po službenoj dužnosti, stvarnom ili korisničkom afinitetu ali je istina da su trenutno najproblematičniji vanbrodski motori.
Imam negdje u historyu čak i test tj. statistiku Sport Fishing magazina...vanbrodski motori od 10 - 70hp ... pa se vidi postota prijava/kvarova...

imao sam stari gumenjak i na njemu najprije Tomos a onda sam stavio Suzuki DF6 upotrebljavao dvije godine bez problema i prodao i gumenjak i motor, sada sam 3 godine bez čamca ali razmišljam nešto malo veće oko 5 metara ili malo više.
Dosta san istra≈živao i još istražujem i nekako sam sklon Suzukiju ali ako je kao što ti kažeš onda treba razmisliti te bih te molio da potra≈žiš u tvom historyu članak pa da se malo upoznam i sa time, ili ako zna gdje je to na internetu. Ne pratim strane časopise. pa ne znam kakave oni testove rade.
master_scalper
New Entry

Tip plovila: sada nemam

PostPostao/la el passo » 31. 10. 2012. (18:42)

Nemaš se šta brinuti ako ćeš napraviti 500-tinjak sati u 10-tak god.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la porer » 31. 10. 2012. (19:10)

Tek tada će imati problema. Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la ab ovo » 31. 10. 2012. (20:23)

Propadaju i ako rade. :|
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la el passo » 01. 11. 2012. (20:26)

porer je napisao/la:Tek tada će imati problema. Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju.

A jebaj ga znači kako god okrene ne valja. Ništa, onda je moja preporuka 2t yamaha od 6ks i miran si :wave:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Kapo » 02. 11. 2012. (05:30)

el passo je napisao/la:
porer je napisao/la:Tek tada će imati problema. Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju.

A jebaj ga znači kako god okrene ne valja. Ništa, onda je moja preporuka 2t yamaha od 6ks i miran si :wave:

Nakon iskustva sa 4T i 2T malim motorima (da sad ne spominjem proizvodjace),vise se nikad ne bih odlucio za kupovinu 4T motora u toj kategoriji.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la porer » 02. 11. 2012. (10:27)

el passo je napisao/la:A jebaj ga znači kako god okrene ne valja. Ništa, onda je moja preporuka 2t yamaha od 6ks i miran si :wave:

Pa i jesam miran :)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la tomsic davor » 02. 11. 2012. (16:33)

Najkvalitetniji mali motor od 5 ks je yamaha 2t....to je dokazano godinama i sigurno tacno...
Ako neces radit puno sati i pegla ti je da odrzavas motor onda uzmi yamahu 5 2t...budi spreman na malo vecu potrosnju...recimo 30 posto nego 4t i to ti je to...
Kod nas se od 4t najbolje pokazao Mercury...ustvari tohatsu...garancija je 5 god. i bas sad ima neka akcija na mercury 5 ks 4t....999e
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la master_scalper » 13. 11. 2012. (17:33)

porer je napisao:
Tek tada ce imati problema . Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju

Molio bih te na kojim snagama Suzuki vanbrodskim motorima su boljka semerinzi i koji semerinzi.
Zao mi je sto mi merc25 nije poslao informaciju ili attachment kao sto sam molio.
Zahvaljujem na komentarima el paso, ab ovo i tomsic davor, ali nije mi jasna svrha istih,
imam filing da nitko od doticnmih ne korisi Suzuki motor.
Bio bih zahvalan stvarnim korisnicima Suzuki motora na savjetu ali i informacijama kako pozitivnim
tako i negativnim ali ne bez veze vec konkretno model motora, koliko je star i koliko i kako je koristen.
Mislim kupiti motor jači - od 70 ks na više vjerojatno oko 100 ks.

Hvala
master_scalper
New Entry

Tip plovila: sada nemam

PostPostao/la matee » 13. 11. 2012. (20:30)

ako vas stvarno zanima koji motori ne valjaju,
pregledajte sve oglasnike u državi,
kada vidite da se prodaju pokvareni motori stari do 5 godina, onda te triba izbjegavati
matee
Member

Tip plovila: Kosanović mm700 aifo 8061, elan 490, drvo 5m

PostPostao/la strelicar » 13. 11. 2012. (21:16)

Gdje to ima akcija za 999 € za Mercury motore...
Na kraju sveg čitanja,ispada da je najbolji motor HONDA ili MERCURY
strelicar
New Entry

PostPostao/la tomsic davor » 13. 11. 2012. (22:47)

U crnoj gori je akcija...ja sam uzeo mercury...od 5ks odlican je vjeruj mi...ustvari to je tohatsu samo mercury stavlja tu plastiku...made in japan je...
Ako ti sta znaci poslacu ti br. iz podgorice gdje ima to...al malo ti je daleko...
A sto se tice te male honde od 4 5 6ks...nema goreg motora od toga....
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 13. 11. 2012. (22:52)

[quote="master_scalper"]porer je napisao:
Tek tada ce imati problema . Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju

Molio bih te na kojim snagama Suzuki vanbrodskim motorima su boljka semerinzi i koji semerinzi.
Zao mi je sto mi merc25 nije poslao informaciju ili attachment kao sto sam molio.
Zahvaljujem na komentarima el paso, ab ovo i tomsic davor, ali nije mi jasna svrha istih,
imam filing da nitko od doticnmih ne korisi Suzuki motor.
Bio bih zahvalan stvarnim korisnicima Suzuki motora na savjetu ali i informacijama kako pozitivnim
tako i negativnim ali ne bez veze vec konkretno model motora, koliko je star i koliko i kako je koristen.
Mislim kupiti motor jači - od 70 ks na više vjerojatno oko 100 ks.

Tema je suzuki 6 ks...nisam te razumio da oces motor od 70 do 100ks...tu su svi ok....ali ja bi recimo uvjek uzeo samo yamahu kad su motori preko 6 ks u pitanju...
Zbog njihovog kvaliteta naravno ali i brzine i rasprostranjenosti servisa...a i gutaju ovo nase gorivo bez problema...
Mislim sa yamahom neces sigurno fulat...jos ako ces uzet onu 40 70 prodjes malo jeftinjije...i sve super
tomsic davor
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.